Hoeveel buffer hou jij aan?

Hoeveel buffer hou jij aan?

10 mei 2020 20 Door Marìs

Hoeveel buffer hou jij aan? In dit artikel van vandaag wil ik het met jullie hebben over de buffer rekening. Ik ben heel benieuwd welk bedrag iedereen aanhoudt en wat je daarvan wilt kunnen doen.

Hoeveel buffer hou jij aan

Hoeveel buffer hou jij aan?

Hoeveel buffer hou jij aan? De meesten van jullie hebben wel een buffer rekening, of een noodfonds, of hoe je het ook wilt noemen. Want dat is gewoon belangrijk om te hebben. Maar ik merk wel heel erg dat het voor mensen verschilt wát ze vanuit dat spaarpotje betalen.

Sommigen gebruiken het puur en alleen ter vervanging van apparatuur wat kapot gaat en onverwachte rekeningen. Anderen houden een veel grotere buffer aan om ook inkomstenverlies op te kunnen vangen. Daarnaast is het ook nog van belang hoeveel mensen het geld uit dat potje kunnen gebruiken. Betaal je hier ook onverwachte rekeningen van je kind van? Dan telt dat ook mee in het aantal personen wat er gebruik van maakt. Misschien valt je autoreparatie wel een stuk duurder uit dan je verwacht had en betaal je dat ook vanuit datzelfde potje? Of het vervangen van je auto?

Voor mij is de buffer rekening puur en alleen voor het vervangen van apparatuur wat kapot gaat of vervangen moet worden omdat het niet meer goed werkt. Maar ook als ik ineens onverwachts ergens geld te kort kom, voor wat dan ook. Zoals bijvoorbeeld een rekening die hoger uitvalt dan verwacht, mits daar geen geld voor staat in een ander potje. En that’s it. Verlies van inkomsten is voor mij een apart potje en behoort voor mij niet tot mijn buffer bedrag. Daarom vind ik 2500 euro wel een mooi bedrag om mee te starten en ik denk op dit moment aan een eindbedrag van 4000 euro. Dit is voor mij alleen, dus 1 persoon. Misschien denk ik daar wel weer anders over als die 4000 euro er eenmaal op staat. Maar dat zie ik dan wel weer.

Leestip: Financieel visionboard!

Welk bufferbedrag hou jij aan? En met hoeveel personen gebruiken dat potje? En nog belangrijker; Wat betaal jij allemaal uit dat potje wanneer het nodig is?

Hoeveel buffer hou jij aan