Hoeveel geld heb ik meegenomen?

Hoeveel geld heb ik meegenomen?

13 oktober 2023 2 Door Marìs

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie naar Gran Canaria in 2023? Dat kunnen jullie vandaag in dit artikel lezen.

Hoeveel geld heb ik meegenomen

Hoeveel geld heb ik meegenomen?

Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie naar Gran Canaria in 2023? Om te beginnen is het handig om te vertellen dat ik 3 weken en 2 dagen op het eiland verblijf. Aan de hand daarvan neem je natuurlijk meer of minder geld mee. Stel je gaat maar een weekje, zul je ongetwijfeld minder geld meenemen. Tenminste, zo gaat dat bij mij altijd.

Leestip: Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie (2021)?!

Zelf kijk ik namelijk naar hoe lang ik ergens ga verblijven. Weet ik van tevoren al dat ik bepaalde dingen of veel dingen wil kopen? Dan doe ik mijn best om veel geld mee te nemen, zodat ik niet zuinig aan hoef te gaan doen op vakantie. Want als ik ergens een hekel aan heb, is het op vakantie zuinig aan moeten doen. Dat hebben wij 1x gehad, omdat ik toen mijn geld vergeten was (pinpassen namen wij voorheen nooit mee en daarnaast werd ik ook nog eens ziek waardoor ik een arts moest bezoeken). Kortom; je kan altijd voor verrassingen komen te staan, dus bouw een reserve in!

Het geld wat meegenomen wordt bestaat eigenlijk uit meerdere gedeeltes. Ik had namelijk geld gespaard voor excursies en daarnaast ook al wat geld gespaard via AH zegelboekjes als bijdrage voor de boodschappen. Het geld dat ik gespaard had als bijdrage voor de boodschappen was 210 euro. Dit bedrag veranderd ook niet. Dit waren gewoon 4 volle zegelboekjes.

Maar het bedrag voor de excursies gaat niet meer contant mee. Je kunt tegenwoordig namelijk online al je excursies gewoon los boeken via reisorganisaties (in elk geval zowel bij Sunweb als bij TUI kan dat). En daarom zullen wij deze keer dan ook vooraf de excursies gaan reserveren. Meestal ben ik degene die de planning maakt voor de vakantie van wat we welke dag gaan doen. Excursies verdelen we vaak een beetje, maar in de laatste week doen we het altijd rustiger aan. Over het bedrag wat de 3 excursies die wij vooraf op het oog hebben kosten, kunnen jullie nog een apart artikel lezen dat ergens volgende week online zal komen.

Lekker shoppen!

En dan het shop geld dat ik mee ga nemen. Dit is voor de hoofdkussens die ik daar wil kopen, voor de kussenslopen die ik daarbij nodig heb, voor nieuwe dunne broeken, waar ik er een stel voor ga kopen, omdat ik ook een bepaalde kleur voor koor wil kopen én overige kleding en souvenirs die ik tegen kom en graag wil kopen. Zoals bijvoorbeeld Aloë Vera producten en diverse geurkaarsen. Daarom heb ik deze keer veel geld meegenomen, namelijk 750 euro. Dit geld is echt voor op vakantie en mag helemaal op. Omdat ik nu 5 jaar niet geweest ben koop ik natuurlijk een heel stuk meer dan ik normaal doe. Tevens nemen we ook altijd nog wat lekkere dingen mee naar huis, zoals bepaalde chips die ze hier niet hebben en toetjes die hier niet te koop zijn. Tel je deze bedragen bij elkaar op dan gaat het om 960 euro.

Mocht ik nou echt veel kopen, dan stuur ik een pakket met gekochte spullen op naar huis. Voordat dat pakket thuis aan komt, ben ik er zelf ook alweer om het in ontvangst te nemen. Dat scheelt in elk geval flink wat ruimte en gewicht in mijn koffer. Want bijvoorbeeld hoofdkussens (als je ooit in Spanje geweest bent ken je ze vast wel; die langwerpige), nemen natuurlijk anders veel ruimte in beslag. Ik ga uitzoeken welk merk ze in ons hotel hebben en dan wil ik precies datzelfde soort kussen kopen, want daar slaap ik altijd heerlijk op. Kortom; ik ga mezelf eens flink trakteren op vakantie! Kleding koop ik in Nederland meestal nooit, maar alleen op vakantie.

Leestip: Hoeveel geld heb ik meegenomen op vakantie in 2022?!

Hoe bepaal jij altijd hoeveel geld je meeneemt op vakantie?

Hoeveel geld heb ik meegenomen