Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro

Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro

13 mei 2022 1 Door Marìs

Vandaag lezen jullie een over momentopname van vlak voor de vakantie; Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro. Want er is nu inmiddels al volop een aantal weken verbouwd.

Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro

Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro

Omdat de verbouwklussen volop uitgevoerd worden, vond ik het wel een mooi moment om een update te geven; Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro. Want dat was het startbedrag. Inmiddels is bij dat bedrag al 1x geld opgeteld, van de maand april het maandbedrag wat we sparen voor de verbouwing. Dat was dus 385 euro in april.

Leestip: Wat is jouw Guilty pleasure?!

Als ik het teruggekregen bedrag optel bij het beginbedrag kom ik uit op een bedrag van 41.370,98 euro. Daarvan is al betaald; 1709 euro voor de badkamerspullen (tegels en drain e.d.). 5572 euro aan de loodgieter voor de badkamer. Een keer een gordijnrail van 29 euro. Een keer 79,94 voor een lamp en een kastje (voor in de trapkast). Daarnaast is er ook alvast 1 factuur van de klusser gekomen voor materiaalkosten en dat was 4360 euro.

Al met al kun je dus zeggen dat er op dit moment al zo’n 11.749,94 euro van het gehele bedrag opgegaan is. Dat is natuurlijk nog niet definitief, want ik heb bijvoorbeeld het geld van de verzekering voor de badkamer nog niet terug ontvangen. Hoe hoog dat bedrag precies is, weet ik ook nog niet, dus dat kan ik nog niet uitrekenen.

Hoeveel is er nog beschikbaar?

Wat ik wel kan uitrekenen is het precieze bedrag wat er op dit moment nog beschikbaar is voor alle klussen/ aankopen die nog gedaan moeten worden. En dat is 29.621,04 euro. Al klopt dit natuurlijk niet helemaal, want er zijn al diverse bestellingen gedaan waarvoor we nog niet hebben hoeven te betalen. Om geen rekenfouten te maken, heb ik voor mezelf de bedragen van alle bestelde dingen ook alvast van het totaalbedrag afgehaald. Zo komen we niet voor verrassingen te staan wat betreft het budget.

Je wilt natuurlijk niet een rekening krijgen en die niet meer kunnen betalen, of net 1 bestelling teveel doen waarmee je eigenlijk nog had moeten wachten. Daarom zit ik er echt bovenop om het échte beschikbare budget zo actueel mogelijk te houden, want alleen zo kunnen we door blijven gaan en de vaart erin houden. Terwijl alles wel gewoon netjes betaald kan blijven worden. Eigenlijk vind ik het best leuk om het budget zo strak bij te houden. Maar het is wel weer irritant om de andere partij te moeten afremmen, omdat die denkt dat er nog veel meer geld is.

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?!

Wanneer heb jij voor het laatst heel strak je budget bijgehouden voor een bepaald doel?

Hoeveel is er nog over van de 40.000 euro