Huis bezichtigen

19 december 2018 2 Door Marìs

Huis bezichtigen. Ik ga een huis bezichtigen! Eindelijk was er een huis met een mooie vraagprijs binnen ons budget waar mijn moeder en ik beiden van dachten; wauw! Die moeten we zien!

Huis bezichtigen

Huis bezichtigen. Deze week is het zo ver. Er waren 2 kijkdagen voor het huis, de eerste zat al helemaal vol en voor de tweede dag was nog nét een plekje over. Lucky me! Ik heb er echt onwijs veel zin in om het huis te gaan bezichtigen, want het is tijd om te vertrekken hier waar ik nu woon.

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2019

Daarbij zag het huis er op de foto’s al heel mooi uit en kon je al direct zien dat het goed onderhouden is. Ook zit er voldoende ruimte in het huis wat ik zelf heel belangrijk vind. Want ik kan er nou eenmaal slecht tegen als ruimtes heel klein zijn. Dan komen de muren snel op me af.

Het huis heeft in totaal 3 slaapkamer, eventueel zou je er 4 van kunnen maken mits dat ooit gewenst is. De badkamer ziet er ook erg mooi uit, ik heb het idee dat deze vrij recent nog opgeknapt is. Dus dat scheelt mij weer extra geld uitgeven. De keuken is niet echt mijn smaak, maar ziet er verder wel netjes uit, dus ook dat hoeft niet per direct veranderd te worden. Het is een open keuken met een ruime woonkamer.

Leestip: Gelijk een huis voor de lange termijn?

Verder zijn zo goed als alle muren in huis gewoon al mooi wit, dus ook dat scheelt weer extra geld. Dan hoef ik niet eerst alle muren wit te verven voordat ik ze (eventueel) een andere kleur geef. Ook aan de tuin hoeft in eerste instantie niet veel te gebeuren. Voor is het helemaal netjes. En achter zou ik het wel willen aanpassen, maar ook dat is iets wat van latere zorg is. Eerst het huis zelf 😉

Vergeleken met eerdere huizen die ik al gezien heb en die mij wel aantrokken hoeft er hier dus eigenlijk vrij weinig te gebeuren. En dat ook nog met een vraagprijs voor bieden vanaf 2 ton. Dat kom je hier niet vaak tegen. Waar ‘hier’ is, dat laat ik in het midden, want dat doet er niet toe voor jullie. Wat er wel toe doet is dat het nodig is om goed boven de vraagprijs te bieden. Huizen in deze prijscategorie die al ‘af’ zijn komen hier namelijk op dit moment bijna niet voor. Dus er gaat flink over de prijs heen geboden worden.

Als jullie dit zo horen en met de informatie die jullie hebben, hoeveel zouden jullie dan boven de vraagprijs bieden om er zeker van te zijn dat de woning van jullie is? Even los van wat voor budget er is.