Huisarts en puzzeltocht – diary 138

Huisarts en puzzeltocht – diary 138

17 november 2020 4 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie Huisarts en puzzeltocht – diary 138. Afgelopen week ging ik namelijk naar de huisarts voor mijn been en dezelfde dag deed ik een puzzeltocht samen met mijn moeder. Ook spaarden diverse mensen spelzegels voor mij, de laatste weken bij Vomar. Nu kreeg ik de spelletjes die ik uitzocht!

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Huisarts en puzzeltocht – diary 138

Ik deel bij deze mijn diary Huisarts en puzzeltocht – diary 138. Ik ging naar de huisarts, omdat ik nog steeds last heb van mijn been door mijn val op de trap. En ik deed een puzzeltocht samen met mijn moeder, waar ik uiteraard verderop in deze diary meer over vertel.

Leestip: Ben jij een gever of een ontvanger?

Maandag 9 november

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Ik ging al vroeg in de ochtend naar de huisarts voor mijn been. 6 oktober viel ik op de trap en het is blauw geweest en dik. Ik had onwijs veel pijn op het moment dat het gebeurde en kon nauwelijks lopen, maar ik móést, want ik ging een week later op vakantie. Dus je gaat door.

Toen ik na mijn vakantie weer aan het werk ging en zelfs met werken veel pijn had, als ik erop leunde, gaf voor mij aan dat er iets niet goed is. Op mijn werk stootte ik daarom ook de pakjes af, want die gooi je staand in en daarna pak je ze staand in, en mij was duidelijk dat ik zo min mogelijk op mijn pijnlijke been moet staan (als in: niet teveel erop leunen).

Botvlies ontsteking

Toen de enige huisarts die nu werkt eindelijk plek had, waren we inmiddels alweer 5 weken verder. Er werd op mijn been geduwd, waar het nog steeds een beetje blauw is. Ik moest kracht zetten door te duwen en trekken met mijn voet. En tot slot werd er verteld dat ik een botvlies ontsteking heb, ook wel Shin Splint genoemd. Dit komt vaak voor door overbelasting bij sporters, of na een botbreuk.

1 ding is zeker en dat is dat het door mijn val komt. Het zou kunnen dat mijn bot kleine scheurtjes gehad heeft. Om dat zeker te weten kan ik nog een foto laten maken in het ziekenhuis. Voor nu hebben we die optie (in overleg) even op de reservelijst gezet, vanwege corona. Ik ga liever niet naar een ziekenhuis nu. De huisarts gaf mij hierin gelijk. Het is ook niet persé noodzakelijk, tenzij ik last blijf houden.

Rust

Zij schreef ontstekingsremmers voor en rust, maar ik moet wel blijven bewegen. Als ik iets doe wat pijn oplevert, dan moet ik meteen stoppen. Dus op mijn werk doe ik voorlopig geen pakjes meer. De post kan ik namelijk grotendeels zittend doen. Op het ingooien na. Dus dat is nog net te doen.

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Daarna reden mijn moeder en ik naar overijssel en begonnen we aan onze Landal-puzzeltocht. We wilden op parken kijken om te zien of een ander park leuker is (Gran Canaria gaat het nog niet worden volgend jaar, dus ga ik weer met mam en oma naar Landal).

We begonnen op de Hellendoornse berg in Haarle

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

De huisjes die voor ons geschikt waren, vonden wij wel erg dicht op elkaar staan. Je kan de gehaktbal van je buurman van z’n bord jatten met je hengel zeg maar…

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Ook de overige huisjes vonden we erg dicht op elkaar staan met weinig privacy, want de bomen tussen de huisjes zijn schaars op dit park. Daarom valt deze af voor ons.

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Wat wel een leuk detail is, is dat als je de weg oversteekt, je meteen in het bos staat. Dat deden we dus alleen even om wat foto’s te maken.

De Elsgraven in Enter

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Vervolgens reden we door naar de Elsgraven in Enter. Hier had een collega van mij dit jaar haar vakantie doorgebracht. Helaas was ook dit park niks voor ons, vanwege gebrek aan een parkshop én een trap in de woonkamer van je huisje ipv op de gang (niet handig als er 1 wil slapen en de andere 2 nog beneden lopen te geinen). Verder was het wel een mooi park met een mooi groot zwembad. Dat konden we zien door het raam.

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Maar de minigolfbaan is hier wel veel leuker dan op ons park, en het ligt maar 15 minuten bij ons park vandaan. Dus dit kunnen we een keer doen als uitstapje en meteen een rondje op het park wandelen.

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Het park zag er verder wel leuk uit en er zijn ook genoeg huisjes te vinden waarbij je privacy hebt.

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Ik maakte een foto van het huisje waar mijn collega gezeten had en appte die naar haar met de tekst: herken je het? Waarop ik antwoord kreeg: ja! Ik wil terug!

Inmiddels was het tijd om te lunchen en besloten we door te rijden naar het park waar wij gezeten hadden, om lekkere verse broodjes mee te nemen voor het avondeten. En we wilden lunchen bij de snackbar. In de vakantie ging deze steeds om 12 uur open, dus we konden het mooi ophalen en in de auto opeten. Dachten we. Komen we daar, snackbar dicht! Gaat hij pas om 4 uur ’s middags open.

Dus wij dachten: ok, dan poffertjes afhalen bij de brasserie. Nope! Ook pas om 4 uur open! En honger dat we hadden, want inmiddels was het al bijna 2 uur. Een pannenkoek afhalen in het dorpje dan? Nope, dat kan nu alleen nog op vrijdag, zaterdag of zondag (ook vanaf 4 uur stond op de site!).

Weer de parkshop

Toen hup vanaf ons bankje bij het bollo huisje weer terug naar de parkshop om een cheesecake te kopen met een croissantje. Ik had bestek meegenomen, dus in de auto vielen we meteen aan op ons eten.

Daarna waren we zo ingekakt dat we besloten om het laatste park (die we wilden bekijken vanwege alleen de minigolf), over te slaan. Dat kan altijd nog als we volgend jaar op vakantie zijn. Want dat park ligt op 20 minuutjes afstand en is nog in aanbouw (maar wel al te boeken). Altijd leuk voor een dagje wandelen.

Daarna reden we meteen door naar mijn oma om onze bevindingen te vertellen en ze zei meteen: Nou dan wordt het toch weer gewoon hetzelfde park! We hadden het goed en de huisjes hadden allemaal lekker veel privacy door de bomen. En gezelschap van de eekhoorntjes, dus helemaal prima. Inmiddels hebben wij alvast geboekt. Voor het najaar. Deze keer gaan we 2 weken, nu al zin in!

Dinsdag 10 november

Geen foto van vandaag, maar vandaag stuurde ik 2 kaarten met een klavertje 4 erop. En ik deed er een gelukspoppetje in voor beiden, want mijn vriendinnen zijn na 7,5 maand eindelijk weer aan het werk, dus ze kunnen wel wat extra geluk gebruiken. Als het goed is, komt het aankomende week aan. Ik ben benieuwd naar hun reactie!

Donderdag 12 november

Toen ik thuis kwam trof ik diverse bergjes met kleine spinnetjes aan in huis! Bah! Vooral bij de achterdeur, wat ook nog niet afgetimmerd/ afgewerkt is. Dus waarschijnlijk vonden zij zo hun weg naar binnen. Te vies! Ik heb alles vermoord, een natte lap eroverheen gehaald en door de wc gespoeld, dus hopelijk ben ik er nu helemaal vanaf.

Vrijdag 13 november

Weken lang spaarden diverse mensen spelzegels voor mij van de Vomar, waardoor ik er uiteindelijk 4 kon kopen met korting. De kosten hiervan deelde ik samen met mijn moeder. En zo hebben wij er weer 4 leuke spellen bij. Want jaren terug deed mijn vader zonder te vragen al mijn bordspellen weg die bij hem lagen. Dus toen ik erom vroeg, was het: nee die zijn weggedaan. Ik had dus niks meer aan spelletjes en moest opnieuw beginnen.

Er zitten nu ook een paar kleine speldoosjes bij van de Vomar die makkelijk mee kunnen op vakantie volgend jaar. Zo kunnen we nog meer afwisselen! Helemaal leuk! En wie weet wat ik met de feestdagen nog krijg. Ik ben echt dol op spelletjes!

Zaterdag 14 november

Huisarts en puzzeltocht - diary 138

Vandaag downloadde mijn laptop automatisch de nieuwe software update ‘Big Sur’, maar wát is die vervelend! Zo zit er onder andere een bedieningspaneel in je menubalk, die je niet weg kunt halen en die ik niet wil. Geeft hij bij zowat elke kliksite aan dat mijn wachtwoord betrokken is bij een datalek, wat niet waar is, maar dat zegt hij omdat ik dezelfde gebruik bij veel kliksites. En ook dát kon ik niet uitzetten. Ook waren er diverse knoppen verschoven naar onhandige plekken. Dus besloot ik iets te doen wat ik nooit gedaan had: downgraden! Zo zie je maar weer wat voor gekke week dit was met de Huisarts en puzzeltocht – diary 138.

Zelf prutsen

Ik vond geen heel duidelijke uitleg hierover en dus ging het mis en wiste ik mijn hele harde schijf uiteindelijk. Maar dat is geen ramp, want je kunt daardoor de software terugzetten die erop stond toen je hem kocht, dat deed hij automatisch. Pas daarna kon ik weer OS Catalina erop zetten. Degene die ik voor Big Sur had, waar ik wél blij mee was.

Ik was hier tot diep in de nacht mee bezig, want toen het eerst niet lukte kon ik niet slapen, omdat mijn laptop niks deed. Uiteindelijk kreeg ik hem zelf aan de praat met behulp van internet. Dus ik blij! Toen heb ik hem meteen gebruiksklaar gemaakt voor zondag. Alle belangrijke documenten zette ik weer terug vanaf mijn externe harde schijf. Zo blij dat ik die heb!! Ook heb ik meteen de automatische software updates uitgezet, om te voorkomen dat ik weer ‘Big Sur’ op mijn laptop ga krijgen.

Zondag 15 november

Ik was de hele dag bezig met mijn favoriete websites terugzoeken en weer in de favorietenlijst terugzetten. Dat is gelukt! Ook was ik een paar wachtwoorden kwijt, maar dat was makkelijk te herstellen. Dus geen punt! Ik ben trots dat ik het helemaal zelf voor elkaar gekregen heb! Ik dacht: als een IT’er dat kan en er handleidingen op internet staan, dan moet ik dat ook kunnen!

Verder heb ik tussendoor nog zitten rekenen voor de verbouwing. Hoeveel geld we komend jaar minimaal kunnen sparen en welke klussen we daarvoor kunnen laten doen. Dus is er weer een klein beetje rust in mijn hoofd gekomen na een onstuimige nacht (want ja het waaide ook nog eens hard!)

Ik sluit mijn Huisarts en puzzeltocht – diary 138 vanavond af met even lekker rustig in mijn boek lezen voordat ik ga slapen.

Leestip: Kan de zorgverzekering goedkoper?!

Ben jij weleens wezen Landal-hoppen? En heb jij je Macbook weleens helemaal opnieuw van software voorzien door in de herstelmodus te gaan?