Huizen en verbouwen

Huizen en verbouwen

30 maart 2022 12 Door Marìs

Er heerst gekte rondom huizen en verbouwen. Zoveel mensen zijn bezig met een huis kopen en/ of verbouwen, dat ik me afvroeg hoe jullie hierin staan.

Huizen en verbouwen

Huizen en verbouwen

Huizen en verbouwen, een onderwerp dat al een tijdje echt hot is. Volgens mij zijn er vrij weinig mensen die niet bezig zijn met het verbeteren van hun huis. Of met het zoeken naar een geschikter huis. Zelf verhuisde ik in 2019 naar mijn huidige woning.

Leestip: 15.000 euro is mijn doel!

Je komt ze volgens mij nog maar vrij weinig tegen; mensen die helemaal tevreden zijn met hun huis en die niet óf op zoek zijn naar een nieuw huis óf aan het kijken zijn voor een aanpassing aan/ in hun huis. Zijn er onder mijn lezers mensen die in een huis wonen dat op dit moment helemaal naar hun zin is? Was dit al zo toen je je huis kocht, of heb je hiervoor ook diverse klussen/ een verbouwing achter de rug sinds je het huis kocht?

Zelf kocht ik in 2019 een klushuis waarvan echt alleen de buiten- en binnenmuren konden blijven staan. En het dak erop kon blijven zitten. Daar is dan ook alles mee gezegd. Binnen in huis moest echt álles aangepakt worden. Ook bouwkundig waren er diverse dingen die gedaan moesten worden. Zo had ik bijvoorbeeld een tuindeur die zo scheef was dat hij niet eens meer veilig dicht/ op slot kon. Die heeft een hele tijd dicht gezeten door middel van een schroef die we door het kozijn en de deur boorden zodat hij toch niet open te krijgen was vanaf buiten.

Van tevoren wist ik al dat het een flinke klus zou worden, alleen had ik nooit verwacht dat het zóveel duurder zou worden dan het totaalbedrag dat op het bouwkundig rapport stond. Met hier en daar wat pech en corona dat volgde, werden het toch flink wat duizendjes extra om het huis af te kunnen maken. Inmiddels ga ik dit jaar een heel eind komen, maar daarover volgt meer in een ander artikel.

Hoe zit het met jouw huis?

Hoe was het toen jullie je meest recente huis kochten? Heb je daar veel aan aangepast, of was het een huis waar je zo in kon trekken? Dan bedoel ik natuurlijk zoiets simpels als alleen de muren en ander kleurtje geven, want dat doen we denk ik allemaal wel. Of zijn jullie momenteel juist op zoek naar een huis wat beter bij je past, omdat je huidige huis niet naar je zin (te maken) is?

Wat ik zelf erg leuk vond aan dit huis is dat een huis wat je koopt naar mijn mening nooit helemáál naar je zin is. En dit huis was zo ‘verrot’ dat toch alles aangepakt moest worden, dus dan kun je net zo goed gewoon een klushuis hebben. Zo kun je dan stukje bij beetje alles helemaal naar je zin maken zonder dat het echt meteen zonde is. Want een beetje zonde van het geld is het natuurlijk wel als er nog een kwalitatief mooie badkamer in zit, maar jij gaat verbouwen, alleen omdat het niet jouw smaak is. Maar aan de andere kant is het wellicht ook weer niet zonde, omdat je er wel dubbel en dwars van geniet als iets helemaal naar jouw smaak is.

Nu zijn ook de huizenprijzen idioot hard gestegen. Mijn huis werd destijds voor 201.500 euro gekocht en is nu al 4 ton waard. Gewoon het dubbele. Destijds heb ik 21.500 euro overboden op de vraagprijs. Maar tegenwoordig is het niet raar als er rond de 50.000 euro of een ton overboden wordt. Daar kan ik me vrij weinig bij voorstellen, maar het gebeurt steeds meer. Hoe is dat bij jou? Heb jij iets te maken gehad met de gekte op de huizenmarkt, doordat je bijvoorbeeld hebt moeten overbieden? En hoeveel is de waarde van jouw huis gestegen? Is deze ook al verdubbeld vergeleken met toen je hem kocht? Of wellicht wel meer dan verdubbeld?

Leestip: Zoeken naar nieuwe maandbedragen?!

Wat is jouw verhaal rondom huizen en klussen en/ of verbouwen?

Huizen en verbouwen