Ik ga het toch anders doen

Ik ga het toch anders doen. Ik twijfelde al eventjes of ik mijn spaarschema voor het behalen van de 2500 euro buffergeld zou omgooien. En dat ga ik inderdaad toch doen. De reden hiervoor lezen jullie vandaag.

Ik ga het toch anders doen

Ik ga het toch anders doen

Ik ga het toch anders doen. De kogel is door de kerk. Ik word er té onrustig van, omdat het heel onzeker is hoe lang ik nog werk heb. Mijn contract loopt nu nog tot en met eind april dit jaar. Tevens gaat onze locatie ook sluiten, waarschijnlijk eind dit jaar. Dan verhuizen ze naar een andere plaats, onze locatie en de andere plaats worden dan samengevoegd. De nieuwe locatie is voor mij niet te doen om daarheen te reizen, helaas.

Leestip: Gemakkelijk geld verdienen doe ik zo!

De geluiden worden steeds sterker dat de verhuizing eind dit jaar plaats gaat vinden, nog vlak voordat ik op vakantie ga. Ook hoorde ik begin deze week dat er belachelijk veel mensen zijn aangenomen voor de middagshift en dat de mensen die bewust op maandag in de middagshift zijn gaan werken dan weer weg moeten. Die komen dus weer een dag extra werken in de ochtend. Als ik het goed begreep. Kort gezegd; er komen straks teveel mensen, dus of mijn contract eind april nog verlengd gaat worden, vind ik nu heel onzeker aanvoelen.

Doordat ik dit hoorde en persé mijn spaardoel van de buffer ook wil behalen, heb ik besloten om het schema weer helemaal om te gooien. Ik ga nu echt per maand kijken hoeveel geld ik verdien. Blijf in de ochtend werken, gewoon 5 dagen. Dan maar in de middag steeds naar bed. Want eind dit jaar is het waarschijnlijk sowieso afgelopen. Tenzij het nog uitgesteld word en mijn contract wel verlengd wordt, maar ik ga liever altijd van het slechtste geval uit, dan kan het alleen maar meevallen.

Ik wil er dus voor zorgen dat ik uiterlijk in juni dit jaar mijn 2500 euro op de bufferrekening heb staan. Plus alle reserveringen die ik weg wil/ moet zetten. En daarnaast wil ik ook geïnvesteerd hebben in een tweede crowdfunding project, want dat vind ik een fijn gevoel om dat te doen nu het nog makkelijk kan.

Ik ga nu dus per maand kijken hoeveel ik steeds voor welk doel weg ga zetten. Maar de komende maanden staan even in het teken van in vogelvlucht mijn spaardoelen afvinken.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Wat geeft jou meer rust? Meteen in het begin van het jaar vol voor je spaardoelen gaan of per maand steeds een vast bedrag sparen? Zelf geeft mij dit namelijk een stuk meer rust in mijn hoofd om het nu in het begin van het jaar te doen en dat kan ik wel gebruiken. En wordt mijn contract wel verlengd en de verhuizing van mijn werk uitgesteld, dan is dat alleen maar mooi meegenomen!

Ik ga het toch anders doen

7 thoughts on “Ik ga het toch anders doen”

  1. Ja op dit moment voelt deze nieuwe manier het prettigste. Het geeft veel rust omdat je zo elke maand wel weer een (klein) doel kunt afvinken. Dankje!

 1. Ik zou er in jouw situatie niet voor kiezen om nu te gaan crowdfunden. Je bent niet zeker van de terugbetaling en je kan je geld sowieso niet uit het project halen op het moment dat je het nodig hebt.
  Je moet alleen beleggen met geld wat je kunt missen en mijns inziens kun jij dit geld niet missen.
  Ik zou het momenteel sparen en pas weer gaan crowdfunden als je meer baanzekerheid hebt.

  1. Dan heb jij daar een andere mening over dan ik 🙂
   Ik vind dat als je op die manier denkt dat je nooit rijker wordt. Dan is er altijd wel een reden om vooral niet te investeren en beleggen. Ik beleg met geld wat ik kan missen en door te investeren worden mijn maandelijkse inkomsten hoger. En ja er bestaat een risico dat je je geld maar deels terug krijgt. Maar het leven bestaat nou eenmaal uit risico’s. Als je daar bang voor bent ga je het erg zwaar krijgen in het leven.
   Op deze manier werk ik wel nú al aan passieve inkomsten en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen als je wilt dat dat uiteindelijk gaat groeien.

 2. Ik ben het met Lara eens. Ik lees dat je € 500 hebt geïnvesteerd in een crowdfundingsproject, daarmee had je al 1/5 van je buffer kunnen hebben! Ik vind het zelf altijd het belangrijkste om eerst een buffer te hebben (daarbij vind ik €2.500 nog eigenlijk te laag, vooral als je een eigen huis hebt) en pas daarna ga ik beleggen. Hoe sneller je de buffer bij elkaar spaart, des te eerder je ook kan gaan beleggen. Dit hoeft niet lang te duren als je maar de juiste prioriteiten stelt.

  1. Dit soort dingen ligt voor iedereen weer anders. De manier waarop ik alles nu doe, is voor mij de juiste manier, passend bij wie/ hoe ik ben en waar ik me goed bij voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *