Ik ga het toch anders doen

25 januari 2020 7 Door Marìs

Ik ga het toch anders doen. Ik twijfelde al eventjes of ik mijn spaarschema voor het behalen van de 2500 euro buffergeld zou omgooien. En dat ga ik inderdaad toch doen. De reden hiervoor lezen jullie vandaag.

Ik ga het toch anders doen

Ik ga het toch anders doen

Ik ga het toch anders doen. De kogel is door de kerk. Ik word er té onrustig van, omdat het heel onzeker is hoe lang ik nog werk heb. Mijn contract loopt nu nog tot en met eind april dit jaar. Tevens gaat onze locatie ook sluiten, waarschijnlijk eind dit jaar. Dan verhuizen ze naar een andere plaats, onze locatie en de andere plaats worden dan samengevoegd. De nieuwe locatie is voor mij niet te doen om daarheen te reizen, helaas.

Leestip: Gemakkelijk geld verdienen doe ik zo!

De geluiden worden steeds sterker dat de verhuizing eind dit jaar plaats gaat vinden, nog vlak voordat ik op vakantie ga. Ook hoorde ik begin deze week dat er belachelijk veel mensen zijn aangenomen voor de middagshift en dat de mensen die bewust op maandag in de middagshift zijn gaan werken dan weer weg moeten. Die komen dus weer een dag extra werken in de ochtend. Als ik het goed begreep. Kort gezegd; er komen straks teveel mensen, dus of mijn contract eind april nog verlengd gaat worden, vind ik nu heel onzeker aanvoelen.

Doordat ik dit hoorde en persé mijn spaardoel van de buffer ook wil behalen, heb ik besloten om het schema weer helemaal om te gooien. Ik ga nu echt per maand kijken hoeveel geld ik verdien. Blijf in de ochtend werken, gewoon 5 dagen. Dan maar in de middag steeds naar bed. Want eind dit jaar is het waarschijnlijk sowieso afgelopen. Tenzij het nog uitgesteld word en mijn contract wel verlengd wordt, maar ik ga liever altijd van het slechtste geval uit, dan kan het alleen maar meevallen.

Ik wil er dus voor zorgen dat ik uiterlijk in juni dit jaar mijn 2500 euro op de bufferrekening heb staan. Plus alle reserveringen die ik weg wil/ moet zetten. En daarnaast wil ik ook geïnvesteerd hebben in een tweede crowdfunding project, want dat vind ik een fijn gevoel om dat te doen nu het nog makkelijk kan.

Ik ga nu dus per maand kijken hoeveel ik steeds voor welk doel weg ga zetten. Maar de komende maanden staan even in het teken van in vogelvlucht mijn spaardoelen afvinken.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Wat geeft jou meer rust? Meteen in het begin van het jaar vol voor je spaardoelen gaan of per maand steeds een vast bedrag sparen? Zelf geeft mij dit namelijk een stuk meer rust in mijn hoofd om het nu in het begin van het jaar te doen en dat kan ik wel gebruiken. En wordt mijn contract wel verlengd en de verhuizing van mijn werk uitgesteld, dan is dat alleen maar mooi meegenomen!

Ik ga het toch anders doen