Ik heb niet zoveel nodig

9 augustus 2018 3 Door Marìs

Ik heb niet zoveel nodig. Vorige week konden jullie lezen dat ik een nieuwe iPhone 8 met goede korting kocht. Deze week vertel ik jullie waarom ik niet zoveel nodig heb en wat ik daar precies mee bedoel.

Ik heb niet zoveel nodig

Ik heb niet zoveel nodig. Dan zal ik als eerste even uitleggen hoe ik dat bedoel. Ik ben iemand die niet alles hoeft te bezitten. Voorheen wel, toen dacht ik vaak; oh dat is leuk, dat wil ik ook hebben! Maar dat is het laatste jaar compleet omgeslagen. Wel wil ik als ik iets koop goede kwaliteit hebben, die aan mijn eisen voldoet. Eisen aan kwaliteit zullen voor iedereen anders zijn, dus oordeel daarin nooit over een ander! Want jij kan niet bepalen voor een ander of iets aan zijn/ haar eisen voldoet.

Vroeger wilde ik bijvoorbeeld boeken bezitten, terwijl ik ze meestal maar 1x lees. Ik schreef al eens een artikel over waarom we zoveel kopen, die kun je hier terug lezen. En vroeger wilde ik geen kleding weg doen die ik zo leuk vond, terwijl ik het toch nooit meer droeg. Weer dat bezitten. Ook wilde ik dingen hebben die ik bij andere mensen zag. Om vervolgens tot de conclusie te komen, dat ik ze zelf eigenlijk nauwelijks tot niet gebruikte. Ook was ik erg gevoelig voor leuke decoratie dingetjes, die kocht ik dan ook vaak. Dit is mij het laatste jaar pas echt goed opgevallen. Omdat ik toen heel serieus ben gaan kijken naar waar ik nog geld kon besparen. Besparen op dingen waar ik geen of weinig waarde aan hecht. Want ik wil natuurlijk ook gewoon leuke dingen blijven doen.

Ik hoef het niet

Zo hoef ik niet jaarlijks de nieuwste/ een nieuwe telefoon, ik heb op dit moment geen auto in mijn bezit omdat ik samen doe met mijn moeder die op dit moment nog 2 straten verderop woont. Ik hoef geen boeken te bezitten die ik ook gratis kan lenen (want m’n moeders partner heeft een bieb-abonnement). Ik heb al tig leuke decoratiedingetjes, dus ik hoef niks nieuws meer, want waar moet ik het laten? Wat moet ik sowieso met al die spullen? Je moet het ook weer ergens laten. En ik hou niet van veel zooi om me heen. Dus ik wil alles netjes in kasten kunnen opbergen. Ik schreef als eens een artikel over hoe je nee zegt tegen verleidingen.

Voorheen was ik echt gevoelig voor hebbedingetjes, zoals ik het maar even noem. Maar nu totaal niet meer. Dat is compleet omgeslagen. Ik denk nu echt eerst goed na over of ik iets wel ga gebruiken en of ik er wel echt blij van wordt of niet. Zo niet dan koop ik het ook niet. En dan ben ik blij omdat ik weer geld in mijn zak gehouden heb.

Hoe zit dat met jou? Ben jij gevoelig voor hebbedingetjes? En koop je ze dan ook, of denk je er wel nog eerst over na?