Ik was rijker dan ik dacht

Ik was rijker dan ik dacht

17 maart 2021 9 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie mijn verhaal; ik was rijker dan ik dacht. Onlangs deed ik mijn belastingaangifte en daarop zag ik dat ik nog een spaarrekening had die ik compleet vergeten was.

Ik was rijker dan ik dacht

Ik was rijker dan ik dacht

Vandaag mijn verhaal; ik was rijker dan ik dacht. Begin maart vul ik altijd zo snel mogelijk mijn belastingaangifte in, omdat ik nieuwsgierig ben hoeveel geld ik terug krijg. Dan staan al je spaarrekeningen altijd al vermeld inclusief het saldo. Ineens zag ik daar een spaarrekening tussen staan waarvan ik niet wist dat hij nog bestond én dat er ook geld op stond.

Leestip: 2000 euro buffer sparen!

Begin 2019 deed ik mee aan een actie van Leaseplanbank, open een spaarrekening en ontvang 25 euro. Omdat ik niet wist dat je je telefoonnummer nodig had om in te loggen, vulde ik een vals telefoonnummer in, gewoon 0612345678. Om de je tegenrekening te verifiëren moest je 1 euro overmaken, dus dat had ik ook al gedaan. Het gevolg hiervan was dus dat ik een rekening aangemaakt had waar ik niet bij kon. Ook had ik nergens een gebruikersnaam en wachtwoord opgeschreven, dus ook die had ik niet meer.

Omdat ik tijdens mijn aangifte zag dat er 26 euro op die rekening stond, dacht ik; hey dat is leuk! Dat geld wil ik terug hebben op mijn ING rekening! Want het staat op mijn naam, dus ik heb er recht op. Na een email gestuurd te hebben kreeg ik een week later een mail terug dat ik met de klantenservice moest bellen. Die mail ontving ik vandaag, dus daarop belde ik meteen met de klantenservice, zodat het maar gelijk geregeld was.

Goed geholpen

Aan de telefoon had ik een hele aardige man die nadat ik wat vragen beantwoord had mij wel wilde helpen. Hij moest natuurlijk even checken of ik wel echt was wie ik zei dat ik was, dus moest ik daarvoor diverse vragen beantwoorden. Omdat alles in 1x goed was, veranderde hij mijn telefoonnummer voor mij, waarna ik zelf mijn gebruikersnaam en wachtwoord kon wijzigen én kon inloggen.

Toen dat eenmaal gelukt was heb ik meteen de 26,05 cent (ja ik had rente ontvangen, waarvoor dank!) naar mijn tegenrekening overgeschreven. Ik verwacht dat het geld vandaag (als jullie dit lezen) op mijn rekening zal staan. Ik ben heel blij dat ik zo’n aardige medewerker aan de telefoon kreeg die mij hierbij hielp. En dat mijn geld gewoon weer lekker op mijn ING rekening staat een deze dagen.

Als het geld binnen is, zeg ik de spaarrekening op. Ik deed er niks mee en vind het prettig om alles bij elkaar te hebben. Natuurlijk heb ik ook al de Spaanse bankrekening van Openbank. Deze hou ik wel aan, omdat dat wel handig is voor vakanties, of als ik een langere tijd in Spanje/ op de Canarische eilanden verblijf.

Leestip: Openbank en corona bonus!

Heb jij weleens zoiets meegemaakt? Dat je toch nog rijker was dan je dacht en er daardoor ineens geld bij had waar je niet op gerekend had?

Ik was rijker dan ik dacht