Ik zie het al voor me

Ik zie het al voor me

9 augustus 2020 0 Door Marìs

Ik zie het al voor me. Wanneer ik (financiële) doelen stel, dan kan ik het al helemaal voor me zien hoe het zal zijn als ik ze behaald heb.

Ik zie het al voor me

Ik zie het al voor me

Ik zie het al voor me. Zoals ik net al schreef; als ik financiële doelen stel, zie ik het resultaat al voor me. Geen idee of iedereen zich dat zo makkelijk voor zich kan zien als dat ik dat doe. Aan de ene kant is dat heel handig, maar aan de andere kant vind ik het ook een valkuil.

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Het zorgt er namelijk ook voor dat je alweer nóg verder vooruit gaat denken; wat als ik mijn doelen behaald heb. Wat worden dan mijn nieuwe doelen? Dat kan ik dan al helemaal gaan bedenken, hoewel ik die eerste doelen dan nog niet eens behaald heb. En als je dan even een reality check doet denk je; o ja shit, eerst dit nog maar even behalen. En dat kan dan ineens vies tegenvallen omdat je lang zo ver nog niet bent als je dacht. Maar in je hoofd ben je er al wel.

Nu heeft dit natuurlijk ook weer zijn positieve kanten. Zeker wanneer je je zoals ik bezig houdt met de wet van de aantrekkingskracht, waarbij je moet geloven en je moet gedragen alsof je het al bezit/ al bereikt hebt. Dan is een beetje verbeelding juist weer super handig.

Leestip: Geld aantrekken!

Maar ook weer niet in alle opzichten. Zo vulde ik laatst een check in met een bedrag wat ik wil ontvangen. Getekend; het universum. Zo zijn ze dan al voor geprint en dan hoef je alleen nog maar in te vullen; je naam, het bedrag dat je wilt ontvangen én de datum waarop je het wilt ontvangen. Dus dat deed ik! Wie niet waagt… 😉

Maar omdat het zo’n groot bedrag is wat ik invulde (25.000 euro), vind ik dat wel wat lastig voor te stellen dat ik dat geld al bezit. Ik weet wel al precies wat ik ermee zou doen, hoe ik dat geld zou verdelen. Dus ik stel me dan maar voor dat ik dat geld nu al aan het verdelen ben. Dat gaat me dan iets gemakkelijker af. Ik heb nog nooit 25.000 euro op mijn rekening gehad, dus ik weet ook niet hoe dat voelt en daarom vind ik dit dus lastig voor te stellen. Maar wel weer een leuke uitdaging!

Leestip: De wet van de aantrekkingskracht!

Kun jij je doelen voor je zien, alsof je ze al behaald hebt?

Ik zie het al voor me