In crisistijd geld anders uitgeven?

In crisistijd geld anders uitgeven?

27 maart 2020 13 Door Marìs

In crisistijd geld anders uitgeven? Momenteel zitten we in een crisis, waar ik benieuwd naar ben; vindt jij dat je nu jouw geld anders moet uitgeven?

In crisistijd geld anders uitgeven?

In crisistijd geld anders uitgeven? Momenteel zijn het hele gekke tijden. Je kunt dit ondertussen wel een crisistijd noemen vind ik. Hoe denk jij over geld uitgeven op dit moment? Doe jij dit nu op een andere manier?

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, geven we ons geld wellicht op andere manieren uit dan normaal. Bijvoorbeeld door onszelf te trakteren op een extra abonnement of door vaker online te shoppen. Want als je de deur niet uit kunt, dan verveel je je snel. Tenminste, de meeste mensen vervelen zich dan snel. Anderen hebben het juist weer onwijs druk omdat ze hun kinderen nu thuis les moeten geven én ook nog thuis werken.

Leestip: Belangrijkste geldles van 2019!

Anderen zitten thuis omdat hun werk gesloten is en kunnen niet vanuit huis werken, dus hebben juist weer ineens heel veel tijd over. In welke situatie zit jij momenteel? Ben jij nog aan het werk op je werk? Werk je nu vanuit huis of is jouw werkplek nu tijdelijk gesloten?

Zelf ben ik nog gewoon aan het werk. Mijn werk is niet vanuit huis te doen. Mocht er een totale lock down komen, werken wij ook gewoon door. Mensen die ziek zijn moeten uiteraard wel thuis blijven. Voor veel mensen is de post nu hun contact met de buitenwereld. Vooral voor oudere mensen die geen internet hebben. Maar denk ook aan de mensen die nu niet hun verjaardag kunnen vieren en in plaats daarvan weer lekker ouderwets gezellig een kaartje ontvangen via de post. Zo voel je je tenminste nog een klein beetje jarig! En het is fijn om te weten dat mensen aan je denken.

Zelf geef ik op dit moment ook een klein beetje anders mijn geld uit. Omdat een stel egoïsten het nodig vond om idioot veel te hamsteren, moest ik deels andere boodschappen halen dan normaal, duurder, omdat ik meer dingen nodig had. Pasta was nergens te krijgen en ik moest toch eten, maar ook aardappels waren niet te krijgen. Dus toen kocht ik maar een verpakking zoete aardappels die ik meerdere keren kon gebruiken.

Daarnaast moest ik dus extra broccoli halen, want dat eet ik altijd in combi met de zoete aardappel. Hierdoor moest ik dus extra dingen halen, want normaal zou het pasta geweest zijn die ik met groente combineer. Daarnaast moest ik ook naar meerdere supermarkten om alles te kopen wat ik nodig had voor mijn gewone weekboodschappen. Wat ook meer kosten met zich mee brengt voor mij.

Verder heb ik geen extra abonnementen afgesloten, want gelukkig werk ik nog gewoon (een hele fijne welkome afleiding!). Van alleen thuis zitten en nergens heen kunnen zou ik gillend gek worden. Wel heb ik gelukkig nog diverse boeken liggen die ik kan lezen. Waarvan een deel nog bieb-boeken zijn die ik al thuis had voordat alles sloot.

Wel heb ik een extra investering gedaan wat beleggen betreft. Daarover later deze week meer.

Leestip: Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was!

Hoe anders geef jij je geld uit in deze crisistijd? Heb jij extra kosten gemaakt voor boodschappen of een extra abonnement afgesloten om verveling tegen te gaan?

In crisistijd geld anders uitgeven