Ineens afgelost

Ineens afgelost

26 februari 2022 3 Door Marìs

Onlangs werd 1 van de projecten waarin ik bijna 2 jaar terug ineens afgelost. De eigenaren hadden de boel verkocht.

Ineens afgelost

Ineens afgelost

Onlangs werd 1 van de crowdfunding projecten waarin ik ooit investeerde ineens afgelost. Bijna 2 jaar geleden investeerde ik in een project van een beachclub, want dat concept vond ik leuk. Het was mijn derde project waarin ik destijds investeerde. Dit leverde mij 12,09 euro per maand op (aan rente en aflossing bij elkaar opgeteld). Dus dat was een net bedrag.

Leestip: Kleding budget!

Maar gisteren kwam daar ineens een email van het platform via wie ik investeer. De gehele lening zou in 1x worden afgelost, want de eigenaren hadden de toko verkocht! Hier was ik erg verbaasd over, dit kwam voor mij echt als een verrassing, er was namelijk niet bekend gemaakt dat ze bezig waren met verkoop van de beachclub. Dus ik keek wel even gek op toen ik die email in mijn inbox las.

Omdat je vaak hoort over de negatieve kanten van het investeren in crowdfunding projecten, wilde ik ook eens positief nieuws melden. De negatieve kant is natuurlijk dat zo’n project failliet kan gaan en je dan kunt fluiten naar je geld. Maar het kan dus ook gewoon zo zijn dat ze de boel verkopen, waardoor je dan onverwacht ineens het restant van je geld terug krijgt.

Dit project had een aflossingstermijn van 4 jaar. In 4 jaar tijd zou alles afgelost worden en op 2 maanden na zaten we op de helft hiervan. Deze mensen besloten dus de beachclub na nog geen 2 jaar alweer te verkopen. Het bedrag wat ik terug kreeg zat als volgt in elkaar. Ik ontving het resterende aflossingsdeel, en de in rekening gebrachte bemiddelingsfee (1 procent, in mijn geval 5 euro). Daarnaast ook nog 1% dividend én nog 25 dagen de dagrente. Voor mij kwam dit in totaal neer op 300,74 euro wat ik dus ineens op mijn rekening gestort kreeg. Een fors bedrag wanneer je daar totaal niet op gerekend had!

Dit kwam goed uit

In dit geval kwam het mij eigenlijk ook wel lekker uit. De laatste 2 projecten had ik namelijk van mijn eigen geld voorgeschoten. Ik had het nog niet in mijn potje investeren zitten, maar het uit andere potjes gehaald. Het bedrag wat ik gisteren nog bij mezelf terug moest zetten, was 850 euro, vandaag na het ontvangen van dat grote bedrag, was het ineens nog maar 550 euro. Ik zette het steeds stukje bij beetje terug van het geld wat ik maandelijks ontvang uit de opbrengst van de crowdfunding investeringen.

Ik deed dit nu op deze manier, omdat ik voor het eind van mijn contract bij de post een bepaald bedrag aan ‘inkomsten’ behaald wil hebben via deze bron. Daarnaast verwacht ik binnenkort ook een wat groter bedrag op mijn rekening gestort te krijgen (hierover later meer), waardoor ik dat in 1x terug had kunnen zetten.

Daarna ga ik weer gewoon éérst sparen voordat ik in een project ga investeren. Iets met ongeduld en daarnaast weten dat het wel weer goed komt 😉 Soms zie ik het dan als een uitdaging om even vooruit te denken en dus ook vooruit te investeren. Dat doe ik altijd met geld wat ik op dat moment makkelijk kan missen. Ik zou dat nooit doen wanneer ik het niet kan missen. Dit is ook zeker geen advies om op deze manier te investeren, daar het natuurlijk geen goede volgorde is. Maar soms moet je een uitdaging met jezelf aan gaan, ik deed dat in dit geval op deze manier.

En nu!

Omdat er dus weer een project verdwenen is uit mijn lijst met projecten, ga ik nog even lekker door met mijn best doen om mijn doel op dit gebied te behalen. Hier gaat het bedrag wat ik binnenkort zal ontvangen mij weer een stukje bij helpen. Hoe dit in elkaar zit zal ik later vertellen, wanneer alles rond is. Het is al wel zeker dat ik het ga ontvangen, maar hoe ik het in een artikel ga verwerken, daar denk ik nog over na.

Dus hierover later meer! Ik kan in elk geval zeggen dat ik hard aan het werk ben, om mijn inkomstenbronnen te verhogen. En daarnaast ook om deze uit te kunnen breiden. Eind april stopt mijn contract bij de post, dus dan moet ik het zonder deze inkomstenbron gaan doen. Dit ga ik zeker wel redden, alleen kan ik straks wel een heel stuk minder sparen. Dit neem ik voor lief, omdat ik iets kan gaan doen wat ik écht leuk vind en waar mijn hart ligt, maar uiteindelijk wil ik toch wel graag een mooi bedrag kunnen blijven sparen en daarom werk ik eraan om mijn inkomsten op te hogen. Via welke bronnen ontvangen jullie inkomsten?

Leestip: Geld verdienen via internet is een van mijn inkomstenbronnen!

Heb jij ook weleens meegemaakt dat een project waarin je investeerde vervroegd werd afgelost?

Ineens afgelost