Ineens niks

Ineens niks

21 augustus 2020 8 Door Marìs

Ineens niks. Dan kijk je op je loonstrook en ineens ontbreekt er iets..

Ineens niks

Ineens niks

Ineens niks. De dag voordat ik mijn loonstrook kon downloaden had ik ineens een mail in mijn inbox van de hr afdeling van mijn werk. Met als titel; correctie reiskosten. Deze mail ging als volgt:

Leestip: Makkelijk online geld verdienen!

Beste collega,

In de periode september 2017 tot 1 augustus 2020 heb jij jouw adres minimaal 1x gewijzigd. Als je van adres verandert heeft dat gevolgen voor de afstand in kilometers en de tegemoetkoming die je daarvoor ontvangt voor jouw woon-werkverkeer. De wijziging naar aanleiding van jouw verhuizing(en) is helaas niet goed opgenomen in Mijn HR.

De fout is per 1 augustus 2020 in het systeem hersteld. We hebben nu de juiste afstand tussen jouw huisadres en werkadres berekend, op basis van de postcodes. Als je een vaste reiskostenvergoeding krijgt kan het zijn dat je in augustus een ander bedrag op je salarisstrook ziet.

We gaan nu kijken of de vergoeding die je in de periode vanaf september 2017 tot 1 augustus 2020 hebt gekregen wel of niet goed is. Uiterlijk op 15 oktober a.s. krijg je hierover van ons meer informatie.

En toen…

De volgende dag kon ik mijn loonstrook downloaden. Ok een correctie dat kan. Mijn nieuwe adres is verder weg dan mijn oude adres. Ik begon in mei 2019 en in mei en juni woonde ik nog op mijn oude adres. In mei werkte ik geen volledige maand, dus was het bedrag aan reiskosten ook niet volledig. Nu ik terug kijk zie ik dat ik in juni hetzelfde bedrag ontving als dat ik alle maanden daarna ook ontvangen heb, terwijl ik verder weg woonde. Ik heb er nooit meer op gelet, omdat ik te druk was met verbouwen. Ook omdat ik in juni zelf mijn nieuwe adres al doorgegeven heb, dacht ik dat het al verwerkt was. Omdat het de eerste maand een lager bedrag was dan de tweede maand. Maar achteraf is dat logisch omdat ik 1 week miste.

Ik heb nu dus via de welbekende routeplanner (waarvan ik géén naam noem) gekeken naar de route met het minste aantal kilometers en daarbij dus bevestigd gekregen dat mijn nieuwe huis verder weg is. Dus dat betekend dan dat ik nog reiskosten tegoed heb.

Vervolgens downloadde ik een dag later mijn loonstrook en wat schept mijn verbazing… Ik heb gewoon voor het gemak maar helemaal GEEN reiskosten ontvangen. Hoe onbeschoft!! Dat je iets gaat checken en een correctie later volgt ok, maar je gaat niet mij m’n geld afpakken waar ik recht op heb!

Ik heb daarop dus ook meteen een email gestuurd naar de HR afdeling met daarin dat ik dit niet vind kunnen. En dat ik wil dat het met het salaris van september opgelost is en ik gewoon mijn reiskosten krijgt waar ik recht op heb. Het werkt behoorlijk demotiverend als je geld je wordt afgepakt waar je recht op hebt. Hopelijk volgt er snel een reactie. Dat zou wel zo netjes zijn, je hoort goed met je personeel om te gaan. En niet zo slordig als wat hier gebeurt.

Het stinkt sowieso aan alle kanten, want een oud leidinggevende vertelde mij dat je adres wanneer je dat doorgeeft en het gewijzigd wordt, dat nieuwe adres in het systeem staat en dat overal aan gekoppeld is. En op mijn loonstrook stond mijn nieuwe adres vanaf juli gewoon goed weergegeven. Dus is het onzin dat er iets mis gegaan is. Tenzij er een fout in het systeem zit.

Leestip: Op welk financieel moment verheug jij je het meeste?

Heb jij weleens meegemaakt dat je ineens een bedrag niet ontving?

Ineens niks