Investering in een hotel

Investering in een hotel

15 november 2021 4 Door Marìs

Voor het eerst deed ik iets anders; een investering in een hotel! Wel via de website waar ik het altijd via doe, want dat bevalt mij gewoon helemaal prima. Maar dat was niet het enige wat ik anders deed.

Investering in een hotel

Investering in een hotel

Voor het eerst deze keer deed ik een investering in een hotel, omdat dat op mijn pad kwam. Via de horeca crowdfunding site, waar ik altijd investeer, kwam dat project online. Het gaat om een overname van 3 kleinschalige hotel exploitaties. De locaties bevinden zich in het centrum van Amsterdam. Het gaat om kleine luxe hotels met 30 tot 80 kamers.

Leestip: 2 jaar beleggen en 1 jaar intensief investeren!

De mensen die dit gaan doen hebben hier al jaren ervaring mee. Zij openden in 2018 al 2 Excite hotels in Rotterdam. Gelukkig is dat niet hun enige ervaring in deze branche 😉
Omdat ik al een paar leuke projecten was misgelopen, besloot ik het deze keer helemaal anders te doen. De laatste 3 projecten was ik misgelopen die mij leuk leken. De eerste omdat ik gewoon vergeten was dat hij die dag zou starten, toen keek ik úren later en was het benodigde bedrag al binnengehaald.

Daarna liep ik er 2 mis, omdat de automatische investeringen voor gaan. Zodra het project live ging om 12:00 uur waren ze al meteen 100% gefinancierd. En daar baalde ik zo van. Ik dacht; zo gaat het natuurlijk niet werken!

Daarop besloot ik om zelf ook automatisch investeren aan te zetten. Want ik wilde niet nóg meer projecten mislopen. Je kunt dit ook op elk moment weer uitzetten. Dat heb ik inmiddels dus ook alweer gedaan. Eerst maar eens even dit project betalen. Ik zette automatisch investeren aan op 500 euro. Best jammer, want eigenlijk wilde ik in mijn eerstvolgende project 750 euro gaan investeren. Maar je kon alleen 500 of 1000 kiezen, een tussenstap was er niet voor automatisch investeren. Voor gewoon investeren is die er wel.

Toen ik dus een email kreeg een kwartier voordat het project live zou gaan, dat ik bedankt werd voor mijn investering van 500 euro, besloot ik naar de site te gaan. Ik logde in en ging alvast naar het project toe en meteen om 12:00 uur, klikte ik op mijn investeringsbedrag, want dan kun je het bedrag aanpassen. Dit lukte omdat het project deze keer niet direct voor 100% gefinancierd was. Zo had ik het geluk dat ik mijn investering kon ophogen naar 750 euro.

Zodra het contract getekend is, krijgen wij een melding dat we (de investeerders) kunnen betalen. Dan wordt het geld overgemaakt naar de ondernemers en een maand later beginnen zij met terugbetalen. De eerste 2 maanden zijn aflossingsvrij, dus die maanden ontvang ik dan alleen de rente. En daarna rente én aflossing. Ik zal uiteindelijk voor dit project dus 18,13 per maand gaan ontvangen op mijn rekening. Een lekker bedrag! Want de andere bedragen die ik ontvang liggen allemaal ongeveer rond de 12 euro.

Zelf vind ik het helemaal leuk dat ik eindelijk weer in een nieuw project kon investeren. En ook eens wat anders dan een restaurant. We zullen zien hoe dit weer gaat lopen, maar ik heb er weer het volste vertrouwen in dat dit prima zal gaan. Daar een bestande formule uitgebreid wordt.

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Heb jij weleens overwogen om te investeren in zoiets als een hotel?

Investering in een hotel