iPhone 14 pro

iPhone 14 pro

22 september 2022 5 Door Marìs

Vandaag lezen jullie mijn artikel over mijn iPhone 14 pro. Omdat ik recent een nieuwe telefoon kocht. Mijn vorige Apple telefoon kocht ik in 2018, dus daar heb ik 4 jaar mee gedaan.

iPhone 14 pro

Jullie lezen nu alles over mijn iPhone 14 pro. (dit is affiliate link, ik krijg een kleine vergoeding van bol wanneer jullie iets kopen via mijn link, dit kost jullie niks extra’s). Zowel een beknopte review als over de aanschaf van mijn telefoon. Want recent kocht ik dan eindelijk een nieuwe telefoon. Eigenlijk zat er nog niet genoeg in mijn potje, omdat ik een andere keuze moest maken dan ik aanvankelijk in mijn hoofd had.

Leestip: Sparen en niet genieten!

Ik had namelijk in mijn hoofd om weer een iPhone mini-model te kopen, maar toen de nieuwe modellen gepresenteerd werden, werd duidelijk dat er geen mini kwam. De geruchten gingen al langer omdat dat model niet goed zou verkopen, mensen zouden graag een groot scherm willen. Persoonlijk kan ik me dat totaal niet voorstellen, want waarom zou je een groot scherm willen? Koop dan gewoon een laptop of tablet erbij. Persoonlijk wil ik geen grote telefoon, dat houdt helemaal niet lekker vast. Nu was ik al eens een hele tijd terug in de winkels wezen kijken hoe groot de iPhone 13 was en de 13 mini. Op zich verschilde dat ook weer niet héél erg van elkaar en daarom wist ik meteen welke keuze ik ging maken toen de iPhone 14 (pro) modellen gepresenteerd waren.

Omdat de iPhone 14 nogal overeenkwam met de 13 en de pro weer beter was, met ook een betere camera dan de gewone 14, koos ik voor de iPhone 14 pro. Deze bestelde ik via de Mediamarkt. Voor mij is de camera namelijk het belangrijkste van de telefoon samen met de batterijduur. Dit omdat ik dit natuurlijk gebruik voor mijn websites. Omdat ik mijn oude telefoon nu bijna standaard 2x per dag moet opladen, besloot ik dan ook direct de 14 pro te bestellen. Er komen namelijk in oktober voor mij veel leuke evenementen aan en dan wil ik gewoon dat mijn telefoon het eind van de dag haalt én dat ik mooiere foto’s kan maken dan nu. Dat laatste komt zeker goed, want mijn oude telefoon was de iPhone 8, dus dit is voor mij een hele verbetering!

Wat betreft de opslag koos ik voor 256 gb. Puur omdat ik ooit met mezelf afgesproken heb om nooit meer de kleinste opslag te kiezen met het oog op de toekomst. Voor steeds meer dingen komen er apps en de apps worden ook steeds groter. Om niet in de knoei te komen met de opslag ga ik daarom altijd voor stap 2. De een na kleinste opslag. Ik bestelde mijn telefoon online en liet hem thuisbezorgen, dit kostte mij 1459 euro. Heel veel geld. Omdat ik de mini in mijn hoofd had, dacht ik dat ik voor een nieuwe telefoon rond de 1000 euro kwijt zou zijn. Ik had pas 800 staan, dus de rest haalde ik van mijn bufferrekening af. Omdat ik niet nog een paar maanden wil wachten, gezien alle leuke uitjes die eraan komen. Hoe ik dit ga oplossen/ weer aanvullen lezen jullie in een apart artikel.

Leestip: Hoeveel heb jij over voor een auto?!

Wat betreft het bedrag van de telefoon. Veel mensen zullen dit veel te duur vinden, wat ik begrijpelijk vind. Maar ik verwacht alleen respectvolle reacties op dit artikel, en niet; oh dat zou ik nooit eraan uitgeven, of; ‘belachelijk’. Deze reacties zullen worden verwijderd. Laten we het leven leuk houden met zijn alleen en anderen alles gunnen waar zij blij van worden. En een ander niet zijn blijdschap afpakken door dat soort negatieve reacties te geven. Daarnaast hoef je een ander zijn keuzes ook niet altijd te begrijpen, maar wel respecteren.

Het merendeel van jullie zal ook vast niet van plan zijn om negatieve reacties te geven, want jullie zijn altijd heel gezellig, maar ik wilde dit wel even zeggen. Gewoon omdat ik merk dat het in onze maatschappij steeds normaler lijkt te worden om altijd maar kritiek op anderen en hun keuzes te leveren. Dat komt voor uit ontevredenheid of soms jaloezie in onszelf. En tja, dat Apple nou eenmaal belachelijke prijzen voor zijn telefoons vraagt weten we allemaal. Dat hoeft niet herhaald te worden. Aan een ieder de keuze of ze dat eraan willen uitgeven of niet. Ik hou nou eenmaal niet van Android, dus mijn keuze is snel gemaakt. Ik kan gaan protesteren, maar daarmee maakt Apple die telefoons echt niet goedkoper.

Een telefoon is ten eerste iets persoonlijks, iedereen heeft zijn of haar eigen eisen. Ten tweede vind ik het vanwege mijn websites belangrijk om goede kwaliteit te kunnen leveren, ook als ik foto’s maak van een slotapplaus in het theater. Of van een zangevenement en wil inzoomen. Deze 2 momenten kon ik voorheen niet mooi (genoeg) vastleggen. Ten derde; ik kan de kosten aftrekken 😉

Via bol.com bestellen levert je clix op, als je lid bent van Euroclix. Zo krijg je er een paar honderd clix bij in je account als je iets duurs, zoals een iPhone, besteld. En dat heb ik dus ook gedaan! Natuurlijk kun je ook kijken met welke andere webshops Euroclix samenwerkt. Zelf vind ik bij bol bestellen altijd wel heel prettig omdat de clix dan ook snel worden bijgeschreven. Mijn telefoon bestelde ik echter via Mediamarkt, want die kon ik eerst via bol nog niet bestellen. Ook daarmee werkt Euroclix samen. Het hoesje bestelde ik wel via bol, maar inmiddels is ook de telefoon gewoon via bol te bestellen!

Korte review van mijn nieuwe telefoon

Ik heb mijn telefoon natuurlijk pas kort, maar wil jullie toch alvast een beknopte review geven. Omdat ik overstapte van een iPhone 8 mét homeknop, was het voor mij even wennen dat de iPhone 14 pro geen homeknop meer heeft. Van tevoren bekeek ik daarom al hoe je bijvoorbeeld een printscreen moet maken, hoe ik mijn bedieningspaneel kan openen en hoe het werkt met apps openen, open laten staan en afsluiten. Dat hielp mij dus toen ik mijn telefoon eenmaal kreeg.

Ook nieuw is de e-sim. Een ingebouwde simkaart. Je kunt er geen gewone simkaart meer in stoppen, dacht ik van tevoren. Via de website van je provider kun je je simkaart heel gemakkelijk omzetten. Schijnt. Achteraf bleek dit niet nodig te zijn, omdat je er dus wél nog een gewone simkaart in kunt stoppen, dus ik hoefde alleen maar mijn simkaart uit mijn oude telefoon te halen en die in mijn nieuwe te doen.

Dan de camera, waar het allemaal om te doen geweest is voor mij. Ik ga van 1 cameralens naar 3 lenzen, wow! Wat een verschil! Op dit moment heb ik nog niet de foto’s gemaakt waarvan ik zo graag een betere kwaliteit wil, dus daar kan ik nog niet over vertellen. Maar de foto’s die ik wel gemaakt heb zijn echt helemaal prima.

En tot slot dan ook de batterij. Ook een heel belangrijk onderdeel van de telefoon voor mij! Omdat ik veel met mijn telefoon bezig ben, vanwege het maken van foto’s, bewerken en op social media plaatsen, is dit van groot belang. Je weet natuurlijk al dat in nieuwere modellen de batterij gewoon weer een stukje beter is dan in de oudere modellen, dus het is altijd weer een pluspunt als je dan een nieuwe telefoon hebt, omdat hij ineens veel langer mee lijkt te gaan. En dat is ook zo, gewoon omdat hij nieuw is. Na een paar jaar weet je pas echt of de batterij ook lang mee blíjft gaan. Dat is altijd afwachten.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Waar moet een telefoon voor jou aan voldoen? Behalve dat je ermee kunt bellen en sms’sen 😉 Het kan natuurlijk ook dat dat voor jou genoeg is en dat je niet meer nodig hebt!

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.