Isolatie offertes

Isolatie offertes

29 april 2021 11 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn isolatie offertes. Onlangs liet ik 2 bedrijven langs komen die aan het isoleren van je woning doen. Want ik wilde graag weten wat het zou gaan kosten om alles écht goed te isoleren.

Isolatie offertes

Isolatie offertes

Vandaag kreeg ik de laatste offerte binnen en dus deel ik mijn isolatie offertes vandaag met jullie. Bedrijf nummer 1 deed alleen aan vloer- en bodemisolatie. Dus maakte daarvoor een offerte. Meneer legde uitgebreid uit hou ze dat zouden gaan doen, maar had bijvoorbeeld geen folder bij zich zodat je het nog eens na kon lezen. Klein minpuntje.

Leestip: Huizen energieneutraal in 2050!

Meneer was wel heel geduldig met het beantwoorden van vragen, dus dat was fijn. Dan bedrijf nummer 2. Zij doen eigenlijk alle vormen van isolatie. Dus vroeg ik offertes op voor spouwmuur isolatie, bodem- en vloerisolatie en tot slot ook dakisolatie.

Meneer nummer 2 had wel een folder bij zich, hier zat een klein scheurtje in en daarom werd er gevraagd of hij een andere folder uit zijn bus moest pakken. Nee hoor, ik doe er wel een plakbandje op. In deze folder stond alles nog een keer heel duidelijk omschreven en ook stonden er duidelijke plaatjes bij. Wat wel erg prettig is, want zo kun je alles op je gemak terug kijken en lezen.

Dan de prijzen. Eigenlijk was dus alleen de vloer- en bodemisolatie prijs te vergelijken en die kwam op een paar centen na letterlijk overeen, namelijk ruim 1800 euro. Dus zo weet je meteen dat beide bedrijven een eerlijke prijs rekenen. Voor het gemak ga ik in de toekomst dus voor het bedrijf wat alle soorten isolatie kan toepassen. Dit kost op dit moment 5680 euro in totaal. Hiervoor worden dan de spouwmuur, het dak én de bodem en vloer geïsoleerd. Plus er wordt hiervoor subsidie gegeven. Ze verwachten dat dit bijvoorbeeld volgend jaar ook nog zo zal zijn omdat de overheid isoleren juist erg wil stimuleren.

Wat is er mogelijk voor mijn huis?

In de spouwmuur is er nog een ruimte over van 4 cm waar zich dus nog kou kan vestigen. Hiervoor behaal je het minste rendement, omdat het wel al deels geïsoleerd is. Maar er is dus ruimte voor verbetering.

Wat betreft het dak, daar is bijna niks gedaan, daar zit alleen purschuim. Er is nog 12 cm over om te isoleren. Echt onder de dakpannen zeg maar, dus  dat wordt geen platen aan de binnenkant van je dak op zolder, zoals bij sommige huizen het geval is. wanneer er extra geïsoleerd wordt. Deze vorm van isolatie zal voor mijn huis het meeste verschil opleveren.

Tot slot de bodem- en vloerisolatie. Hier werken ze met balletjes en gevulde zakken. Momenteel is er in mijn kruipruimte 60 cm ruimte, na plaatsing van isolatie zal er nog 40 cm overblijven, dus het blijft mogelijk om te kruipen. Wel zo belangrijk. De vloer zal na isolatie zo’n 2 tot 3 graden warmer worden, dan dat nu het geval is. Wel erg prettig, want de vloer is momenteel wel héél koud. Je voelt de kou zelfs door je sloffen heen.

Conclusie; ik laat het alle 3 doen. Maar dit is wel echt pas als allerlaatste aan de beurt. Dus dat zal met een beetje geluk 2023 worden. Of en wat voor regelingen en subsidies er dan nog mogelijk zijn, dat zie ik dan wel weer. Het bedrag had ik zelf verwacht op zo’n 7500 euro voor het hele huis. Daarom valt een totaalprijs van 5680 euro mij erg mee. Bedragen hiervoor verschillen per huis. Het ligt aan je deels bouwjaar (mijn woning is van 1984) en oppervlakte van de te isoleren onderdelen van je huis wat men hiervoor rekent.

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Hebben jullie je huis ooit extra laten isoleren en wat kostte jou dat toen? Kreeg je toen ook subsidie daarvoor?

Isolatie offertes