Jaarafrekening 2021

Jaarafrekening 2021

20 juni 2021 4 Door Marìs

Afgelopen week ontving ik de jaarafrekening 2021! Ook dit jaar krijg ik weer geld terug, het stond zelfs al op de rekening nog voordat de email binnen was.

Jaarafrekening 2021

Jaarafrekening 2021

Afgelopen week ontving ik de energie jaarafrekening 2021. Ook dit jaar is er weer minder verbruikt dan waar voor betaald is, dus kreeg ik een bedrag terug. Dit was 210,14 euro. De 210 euro is natuurlijk meteen overgemaakt naar de spaarrekening voor de tuin renovatie.

Leestip: Geld terug!

Al het extra geld wat er nu namelijk binnen komt gaat naar het doel; tuin renovatie. Dat begint namelijk steeds dichterbij te komen, want in september gaat het gebeuren! Daarom was deze 210 euro extra natuurlijk van harte welkom. Net zoals het volle AH boekje dat ik komende week ga inleveren.

Wel is het termijnbedrag omhoog gegaan met 3 euro. We weten natuurlijk allemaal dat energie weer duurder gaat worden, maar ik vraag me af waarom het termijn bedrag omhoog gegaan is terwijl ik de afgelopen 2 jaar juist beide jaren geld terug gekregen heb. Ik overweeg dus ook om het termijnbedrag gewoon weer bij te stellen naar wat het was.

Per maand komt er een mail binnen van Vattenval waarop je je verbruik precies kunt zien. En ook of je meer verbruikt hebt dan het jaar daarvoor. Zo zie je per maand of je termijnbedrag klopt of dat je eigenlijk teveel of te weinig betaald hebt. Ik vind dit zelf super handig! Je kunt je termijnbedrag ook gewoon later nog omhoog gooien zodat je niet te weinig betaald. Want we krijgen allemaal natuurlijk liever geld terug dan dat we moeten bijbetalen!

Hoe was jouw laatste jaarrekening? Was je termijnbedrag in orde, of juist te hoog of te laag? Dus kreeg je geld terug, of moest je bijbetalen? Ik was erg tevreden over de jaarafrekening en had ook al ingeschat dat ik ongeveer 200 euro terug zou krijgen, dus het was wel grappig dat dat ook klopte. Ik had dit echt puur geschat en niet stiekem uitgerekend per maand of zo. Omdat dit van een andere rekening gaat (niet de mijne), zal dit niet terug te zien zijn in mijn maandoverzicht artikel met inkomsten en uitgaven.

Leestip: De belangrijkste factor van een spaarplan!

Kreeg jij geld terug bij je laatste jaarafrekening of moest je bijbetalen?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via mijn link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon het normale bedrag. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Jaarafrekening 2021