Jaarlijkse kosten voor de tuin

Jaarlijkse kosten voor de tuin

10 juni 2021 0 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over jaarlijkse kosten voor de tuin. Want ook met de tuin kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Jaarlijkste kosten voor de tuin

Jaarlijkse kosten voor de tuin

De jaarlijkse kosten voor de tuin, je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Wanneer je voor de eerste keer je tuin gaat vullen met planten, kun je er natuurlijk zomaar wat in kwakken, maar je kunt er ook eerst goed over nadenken wat je wilt.

Leestip: De tuin sproeien kost geld!

Je kunt ervoor kiezen om seizoensplanten te plaatsen, planten die je elk jaar weer moet vernieuwen, maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon veel vaste planten te nemen. Door veel vaste planten in je tuin te nemen, hoef je niet jaarlijks weer een hele zooi nieuwe plantjes te kopen. Waardoor je dus ook veel kosten kunt besparen. Een tuin hóéft niet elk jaar weer opnieuw veel geld te kosten.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om grotendeels vaste planten te nemen en dan nog bijvoorbeeld 2 losse bakken met steeds per jaar verschillende planten. Zo blijf je toch afwisseling houden in je tuin, waardoor hij er toch steeds weer net iets anders uit ziet.

Als je het leuk vindt om je tuin er steeds wisselend uit te laten zien, kun je er ook voor kiezen om je tuinmeubels niet altijd standaard op dezelfde plek neer te zetten, maar daar een beetje in af te wisselen. Zo oog je tuin ook alweer heel anders, zonder dat het jou geld kost.

Per persoon verschilt het natuurlijk hoeveel geld je aan je tuin wilt en kunt uitgeven. En ook hoeveel moeite en tijd je erin wilt steken. De ene persoon heeft meer tijd en geduld dan de ander. Zelf vind ik tuinen heel leuk om naar te kijken en om rustig in te zitten, maar niet om er uren in aan het werk te moeten zijn. Dat vind ik zonde van mijn tijd. Als mijn tuin af is, wil ik er ook in alle rust van kunnen genieten. Bijvoorbeeld lekker lezen en eten in de tuin vind ik heerlijk. En daarom vind ik het ook een leuk vooruitzicht om straks mijn tuin mooi aan te kunnen gaan kleden.

Ik verheug mij daardoor ook al echt op september 2021, wanneer de tuinrenovatie klaar zal zijn. Wellicht kun je het uit mijn artikel al opmaken; ik kies ervoor om veel vaste planten in mijn tuin te nemen en weinig planten die elk seizoen weer vervangen moeten worden.

Leestip: Dit kost een (nieuwe) tuin aanleggen!

Wat heeft jouw voorkeur voor jouw eigen tuin? Krijg jij meer een blij gevoel van veel afwisseling elk jaar en dus jaarlijks nieuwe planten te kopen? Of juist alleen vaste planten? Of ook een mix van deze 2 opties?

Jaarlijkste kosten voor de tuin