Je kunt je geld maar 1x uitgeven!

23 juni 2018 3 Door Marìs

Je kunt je geld maar 1x uitgeven! Deze week vertel ik wat iedereen eigenlijk wel weet, maar waar we stiekem toch allemaal wel eens de mist mee in gaan! En dat is dat we ons geld maar 1x uit kunnen geven.

Je kunt je geld maar 1x uitgeven!

Je kunt je geld maar 1x uitgeven! Dat weten we allemaal heel goed. Maar toch maken we vaak de fout om te gaan bedenken wat we allemaal met ons geld kunnen gaan doen. En voor je het weet hebben we dan bedacht; oh ik kan wel van mijn geld op vakantie gaan. Een week later denk je dan; oh maar ik kan ook dit geld wel bij mijn nieuwe laptop leggen. En weer een week later denk je; oh dit geld ga ik lekker weg sparen. En de dag daarna; of ik leg het weg om de verhuizing van te betalen! Dat is nog een beter idee!

En omdat je al die ideeën dan in je hoofd gehad hebt, heb je het voordat je het door hebt eigenlijk al 4x uitgegeven. In je hoofd dan. Want je kunt je geld natuurlijk maar 1x écht uitgeven. En dat weten we ook eigenlijk wel.

Wat je kunt doen om dit te voorkomen is een lijstje maken met de dingen die je met je geld wilt doen. Zo kun je bepalen wat voor jou het belangrijkste doel is en dan ga je op die manier stuk voor stuk je doelen afronden. Mijn hoofddoel is nu eerst die 900 euro terug zetten die ik voor mijn bed geleend had, daarna is mijn hoofddoel verhuizen. Dus elke keer wanneer er wat extra geld binnen komt leg ik dat nu steeds weg op de rekening waar ik dat geld voor mijn op terug moet zetten. Zodra dat geregeld is spaar ik eerst voor een verhuizing.

Je hebt namelijk niet alle dingen nodig die je ‘wilt’ hebben. Soms wil je alleen maar iets hebben om het te hebben en niet omdat het echt nodig is. Tip van de dag; denk er dus eerst over na of je iets wel écht nodig hebt.

Hoe denk jij hierover? Geef je ook in je hoofd alles al 4x uit? Of heb je een heel duidelijk doel voor ogen?