Jouw favoriete moment van de maand

Jouw favoriete moment van de maand

23 november 2020 1 Door Marìs

Wat is jouw favoriete moment van de maand? Heb je er 1? Of meerdere, net als ik?

Jouw favoriete moment van de maand

Jouw favoriete moment van de maand?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoord op de vraag wat is jouw favoriete moment van de maand? Heb jij meerdere favoriete momenten? Of juist maar 1 moment? Op financieel gebied gezien.

Leestip: Ben jij een gever of een ontvanger?

Zelf heb ik stiekem namelijk meerdere favoriete momenten van de maand, op financieel gebied dan, want daar gaat dit artikel over. Een van die favoriete momenten is als mijn loonstrook van de post te downloaden is. Want dan kan ik namelijk mijn rekensommetje compleet maken.

Op dat moment kan ik gaan uitrekenen wat ik die maand in totaal aan inkomsten ontvang. En dus ook welke spaarbedragen ik weg kan zetten. Ik vat het even samen als spaarbedragen, maar beleggen en investeren vallen hier ook onder. Even als bedragen reserveren voor dingen. En ik vind het altijd zo heerlijk om daarmee bezig te zijn! Het geeft mij echt een goed gevoel om te zien hoeveel geld er dan weer bij gekomen is die maand.

Daarnaast vind ik ook het moment dat het geld daadwerkelijk op mijn rekening gestort wordt heerlijk. Dit komt omdat ik op dat moment ook écht al mijn geld kan gaan verdelen op de manier zoals ik het in mijn hoofd had/ opgeschreven had. En dat geeft echt een heerlijk gevoel om het ook echt uit te voeren en te zien hoe ik vooruit gekomen ben met alle doelen. Ik doe dit namelijk altijd handmatig. Dus ik neem er echt even een momentje voor zodra ik wakker word en dan begint mijn dag gelijk helemaal goed.

Tot slot vind ik nóg een moment een fijn gevoel geven en dat is als alle rekeningen van de maand eindelijk van mijn rekening afgeschreven zijn. Het liefst heb ik dat dat zo snel mogelijk gebeurt. Want als het geld toch al weg gaat, dan maar gewoon gelijk! Dat betekend namelijk dat ik dan ook weer extra ruimte krijg om geld te ontvangen en daar ben ik ook dol op. Op het moment dat alle rekeningen van mijn rekening afgeschreven zijn, neem ik ook even een momentje om dankbaar te zijn voor wat ik hiervoor teruggekregen heb. Dankbaar voor mijn tv en internet, voor mijn auto, mijn blog enzovoorts.

Leestip: Dankbaar zijn helpt je financieel verder!

Wat is jouw favoriete moment van de maand?

Jouw favoriete moment van de maand