Jouw ideale bedrag om te beleggen

Jouw ideale bedrag om te beleggen

21 januari 2021 9 Door Marìs

Wat is jouw ideale bedrag om te beleggen? Dat vraag ik mij af. Dit is even een artikel voor de beleggers onder ons én voor de mensen die ermee zouden willen beginnen.

Jouw ideale bedrag om te beleggenf

Jouw ideale bedrag om te beleggen

Wat is jouw ideale bedrag om te beleggen? Daar ben ik eigenlijk stiekem wel heel benieuwd naar. Zelf leg ik sinds een paar maanden een standaard bedrag in van 100 euro per maand, waarmee ik dan meestal zoveel mogelijk (gratis!) aankopen doe.

Leestip: Hoe betaal ik die 835 euro?!

Geld waarmee ik niet meer een (gratis) aankoop kan doen, blijft staan tot de volgende maand. Transactiekosten vind ik namelijk gewoon zonde van mijn geld en ik doe er dan ook zoveel mogelijk aan om die te vermijden, wat mij tot nu toe prima lukt. Aangezien ik altijd aankopen doe die binnen de kernselectie van mijn beleggingsplatform vallen, waardoor ik dus geen transactiekosten hoef te betalen.

Voor de inkomsten en uitgaven die ik op dit moment heb, vind ik 100 euro per maand daarom ook wel een prima bedrag. Maar wanneer ik meer inkomsten of minder uitgaven zou hebben, zou ik mijn bedrag graag omhoog gooien naar het liefste minimaal 250 euro per maand. Gewoon omdat het dan allemaal een stukje sneller gaat.

Nu ben ik wel erg benieuwd naar jullie, vooral naar de lezers die nu al beleggen. Wat is jouw maandelijkse bedrag wat je inlegt op dit moment? En doe je daarmee ook zoveel mogelijk aankopen zodat er zo min mogelijk geld ‘stil blijft staan’? En wat zou jouw ideale bedrag zijn als je meer inkomsten en minder uitgaven zou hebben?

Op dit moment doen mijn beleggingen het erg goed en mag ik zeker niet klagen. Mijn portefeuille heeft inmiddels na een jaartje (waarin ik eerst niet 100 euro per maand standaard inlegde) een waarde die schommelt rond de 1100 euro. Dus dat vind ik erg netjes. Ik sta zo’n 190 euro in de plus. Dat is makkelijk verdiend! Niet letterlijk natuurlijk, want ik verkoop niks, maar het is leuk om te zien dat ik er zo goed voor sta. Het is wel anders geweest in maart toen corona net ons land binnen kwam. Toen stond ik namelijk in de min. Maar dat heeft zich verrassend snel en goed hersteld. Nu maar weer afwachten wat de toekomst brengt!

En als de inkomsten écht heel groot zouden zijn, dan kies ik voor 500 euro per maand.

Leestip: Kies 1 uitgave!

Wat zou jouw ideale bedrag zijn als je meer inkomsten had en minder uitgaven om maandelijks te beleggen?

Jouw ideale bedrag om te beleggen