Kansenpotje maken

Kansenpotje maken

10 oktober 2021 5 Door Marìs

Kansenpotje maken. Een tijdje terug las ik bij een collega blogger een heel leuk artikel over een kansenpotje die aangelegd ging worden. Dat vond ik zo een leuk idee! Ik vertel jullie er meer over.

Kansenpotje maken

Kansenpotje maken

Een kansenpotje maken. Het artikel ging erover dat je veel kunt plannen in het leven, maar dat je nooit precies weet hoe alles gaat lopen. Soms komen er kansen voorbij die je graag wilt kunnen aangrijpen, maar daar kan nog wel eens geld voor nodig zijn. Niet iedereen heeft dat geld dan ook klaar staan om die kans aan te grijpen.

Leestip: Budgetteren op vakantie? 

Daarom gaat collega blogger ‘van her naar hot’ een kansenpotje maken. Dat kun je hier lezen. Dat vond ik zelf zo een goed en leuk idee dat ik inmiddels hetzelfde gedaan heb. Wéér een potje erbij, was mijn eerste gedachte, maar aan de andere kant wil ik ook al heel lang heel graag eens voor langere tijd naar Gran Canaria toe. Daar gewoon lekker heen rond mijn verjaardag, om vervolgens een paar maanden langer te blijven en dan ook de verjaardag van mijn beste vriendin daar eens mee te maken, want daar ben ik nooit bij. En dat vind ik wel erg jammer.

Ik weet zeker dat zij het heel erg leuk zou vinden als ik er dan ben. Dus zo werd mijn idee geboren om ook een speciaal kansenpotje aan te leggen. Eigenlijk zou volgend jaar namelijk de perfecte kans zijn geweest. Mijn werk is dan gestopt omdat mijn 3 jaarcontracten er inmiddels op zitten. Dus als ik het geld gehad had, dan had ik in 2022 al kunnen blijven na een vakantie. Juist omdat nu mijn werk afgelopen is. En het me ook heel erg leuk lijkt om eens de kerst en oud en nieuw op Gran Canaria mee te maken. Maar helaas, het gaat niet gebeuren, want ik ben ook nog druk met verbouwen.

Helaas had ik nog geen kansenpotje. En dus was dat idee niet haalbaar. Mijn gevoel dat ik graag voor langere tijd op Gran Canaria wil verblijven wordt steeds sterker, dus ik moet daar gewoon echt iets mee gaan doen. Naast mijn vakantie spaarrekening, heb ik dus een kansenpotje aangelegd. Wie weet komt er dan toch nog een mooie kans voor me voorbij binnenkort!

Leestip: Heb jij een vakantiebudget?

Wat vind jij van het idee om een kansenpotje te gaan maken? Zulk geld haal je natuurlijk niet uit je buffer. Dus ik vind het een topidee!

Kansenpotje maken