Keuken besteld

Keuken besteld. Mijn keuken voor het nieuwe huis is besteld! In de laatste week van juni wordt hij geleverd, dus netjes op tijd.

Keuken besteld

Keuken besteld

Keuken besteld. Mijn nieuwe keuken is besteld! In eerste instantie zijn we 3 winkels langs geweest voor offertes, maar Ikea ging te rommelig en konden we niet compleet iets naar mijn zin samenstellen. De tweede plaatselijke keukenwinkel daarvan werd het resultaat niet mooi omdat de opzetkast (hier getekend met rolluik) aan de bovenkant niet gelijk liep met de bovenkant van de andere kastjes en je dan een groot verschil daarin kreeg. Dat stond erg rommelig en onprofessioneel. Alsof het er dan bovenop gekwakt was omdat er ruimte te kort was.

Leestip: Offertes!

Uiteindelijk werd het dus keukenwinkel nummer 3; Keukensale. #nospon Hier werd helemaal netjes voor ons de keuken in 3d gemaakt als voorbeeld. Gewoon gratis, zoals het hoort. En natuurlijk kregen we een offerte.

Keuken besteld

Omdat de man bezig was met een klant gingen wij nogmaals rondlopen door de winkel. Ook omdat we even keken naar welke vaatwassers hij kon leveren, maar dat was toch niet naar mijn zin. Dus die bestel ik later gewoon lekker los. Wel een inbouw vaatwasser, maar bij een andere winkel, gewoon het merk wat ik nu ook heb. Omdat wij nogmaals rondliepen zagen wij ineens in een andere keuken andere achterwandjes staan (aluminium) die wij eerder nog niet gezien hadden. Hierdoor paste ik mijn keuze aan, want ik zocht eigenlijk ook gewoon een witte achtergrond, liefst hoogglans wit. En die had ik nu gevonden, dus nu was écht alles helemaal naar mijn zin!

Ene keukenblok. De apparatuur is in deze keuken wel gewoon ingetekend, voor het totaalplaatje, maar die bestel ik dus gewoon los bij de Mediamarkt. Aan de rechter kant op de foto zie je dus dat de hoge kast een rolluik heeft, van rvs, hierin komt de magnetron te staan en ik bewaar daar mijn apparaten zoals mijn airfryer en keukenmachine en koffiezet apparaat. Want deze apparaten wil ik op fijne hoogte hebben staan. In deze kast zit ook een stekkerdoos, dus dat is ideaal! Zo staat de magnetron netjes stofvrij opgeruimd zonder dat ik een dure inbouw versie hoef te kiezen.

andere keukenblok. Aan de linkerkant van de foto zie je gewoon een simpel keukenblok met kastjes en 1 ladeblok. Precies zoals ik dat nu ook heb. Daarnaast is een koel-vries combi ingetekend. Ik ben echt super blij met het resultaat! De keuken is nu precíés hoe ik hem hebben wilde.

De keukenman was zo aardig om mij nog een set dimbare lampen voor minder dan de helft van de prijs te geven ook. Dus die 2 lampen komen onder de 2 bovenkastjes te hangen. Hier ben ik ook erg blij mee. Dit is altijd makkelijk met het schoonmaken van mijn eten wat ik naast de wasbak doe.

Leestip: Nieuw contract!

Dit is dus hoe mijn nieuwe keuken eruit komt te zien! Hebben jullie wel eens een nieuwe keuken besteld? En waar kocht je die en hoe tevreden was/ ben je daarover?

6 thoughts on “Keuken besteld”

 1. Ziet er leuk uit! Wij hebben ooit een nieuwe keuken gekocht, gewoon bij de plaatselijke keukenboer, zo simpel mogelijk ( dit was in 2005, ik zou het nu wel anders doen ). Ik had toen een mooie hoekkeuken uitgezocht, achterwand hetzelfde als het aanrechtblad, een afzuigkap, koelkast, lampjes onder de kastjes en heel veel opbergruimte. Geen oven, geen afwasmachine, geen magnetron. Ik had een klein oventje en die gebruikten we altijd, losse diepvries die net 2 jaar oud was en afwasmachine vonden we niet nodig. Er kon altijd nog een kastje weggehaald worden voor een inbouwoven en afwasmachine, stroom en afvoer was al wel aangelegd. We wonen er inmiddels niet meer maar het was een mooie keuken voor maar 5000 euro!

  Nu wonen we, wel in een ander gezin ;-), in een mooi huis met een keuken erin die we eerst geverfd hebben, andere tegels op de achterwand en hij kan nog jaaaaaren mee. Mochten we ooit geld over hebben en denken; die keuken pakken we aan, dan kopen we een nieuwe maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Hij bevalt ons goed, zit voldoende ruimte in. Het enige wat ik zou willen veranderen is een iets grotere, praktische, kookplaat en bredere oven. Maar we zijn tevreden en redden ons prima hiermee.

  1. Thanks ik ben heel benieuwd hoe het er in het echt uit gaat zien! Super dat de keuken nog jaren mee kan! Scheelt toch altijd een hoop geld! Voor dit huis stond er in het bouwtechnisch rapport; keuken beschouwen als niet aanwezig. Dus ik moest wel meteen wat nieuws erin doen, maar vind ik ook niet erg. Zo gaat het in elk geval de eerstkomende jaren weer mee!

 2. Mijn keuken is nogal groot 6×4 en vooral opbergruimte was belangrijk. Ik heb nu ook aan beide kanten een aanrecht.
  Aan een kant aanrechtblad over de volle 4 meter, ladenblokken en hoge kasten erboven.
  Aan de andere kant 3 plafondhoge kasten en klein aanrechtje waar de vaatwasser staat en aanrechtkastje.
  Is zo praktisch in de praktijk de 2 water punten.

  1. Klinkt goed! Ik heb zelf idd ook erg gelet op de opbergruimte, dat ik minimaal meer had was ik nu ook heb. Zodat ik gewoon weer makkelijk alles kwijt kan. Dat vond ik toch wel erg belangrijk. Dan hoef ik niet zo te puzzelen met inruimen. Ik heb nu zo goed als hetzelfde als wat ik nu ook heb qua keuken, alleen een héél klein beetje andere volgorde. En een extra opzetkast waar ik dan straks de magnetron in zet die ik nu los op een verhoogd blad heb staan. Scheelt weer wat stof!

  1. Mijn huidige extra keukenblokje kocht ik 5,5 jaar geleden ook bij Ikea. Toen werd ik nog normaal geholpen en hoefde ik niet te klooien met een programmaatje. Maar dat keukenblok is nog steeds helemaal prima. Gewoon goede kwaliteit! Maar dat is bij het huis erbij verkocht en blijft dus ook staan (was ook al vastgezet in de muur, dus prima).
   Maar idd heel handig dat jullie van tevoren alles al uitgezocht hadden. Ik ben nu uiteindelijk bij Keukensale nog goedkoper uit dan dat ik bij Ikea geweest zou zijn met wat er berekend was. En dan kon ik het bij Ikea nog niet eens helemaal naar mijn zin krijgen. Dus ik ben blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *