Keuken en kasten – diary 69

Keuken en kasten – diary 69. Maandagavond werd mijn keuken erin gezet, maar nog niet helemaal! Ook werden mijn kasten in elkaar gezet, maar ook dat ging niet helemaal goed.

Keuken en kasten - diary 69

Keuken en kasten – diary 69

Keuken en kasten – diary 69. Mijn keuken en kasten werden deze week gedaan, maar dat ging beiden niet helemaal goed. Hoe of wat dat lees je in deze diary!

Leestip: Elektra is af – diary 68!

Maandag 22 juli

Keuken en kasten - diary 69

Ik zette de keukenkastjes ter voorbereiding alvast netjes op zijn plek. De stelpootjes had ik er ook alvast onder geklikt en de handvatten alvast op de kastjes gemaakt.

Keuken en kasten - diary 69

Aan deze kant van de keuken deed ik precies hetzelfde. Alles netjes op zijn plek.

Keuken en kasten - diary 69

In de avond werd mijn keuken dan eindelijk in elkaar gezet! Deze kant is af! Wel bestelde ik nog een extra plankje voor in het 2 deurs kastje. In mijn oude keuken had ik daar namelijk ook 2 planken in. Dus dan kan ik dat weer hetzelfde inrichten.

Keuken en kasten - diary 69

Deze kant is nog niet af, er ontbrak nog 1 zijkantje waar het blad op moet steunen, anders breekt het af. Dus ook die is nabesteld. Wel hebben ze ervoor gezorgd dat ik EINDELIJK mijn kraan/ gootsteen kan gebruiken, wat later die week tijdens de bloedhitte echt GEWELDIG fijn was!! Zo dankbaar voor dat ik gewoon nu normaal water kan pakken beneden. Pas als je dat een tijd niet kunt, merk je wat voor luxe dat eigenlijk is!

Dinsdag 23 juli

Keuken en kasten - diary 69

Vandaag werden mijn kasten in elkaar gezet. Deze was eerst in de andere dakkapel kamer gezet, waardoor ik er achter kwam dat de dakkapel lager geworden was en dat dus niet mijn beide kasten daar konden staan.

In mijn eigen slaapkamer past geen kast, dat zou te krap worden. Dus besloot ik dat deze kast voor mijn moeder wordt en in de logeerkamer zou komen te staan. Zo kan ze hier standaard kleding hebben hangen. Deze kast is 1.67 m breed en 2.42 m hoog.

Tijdelijk gebruik ik deze kast nu zelf. Waarom lees je zo.

Keuken en kasten - diary 69

Dit is mijn grootste kast. Deze is 1.88 m breed en ook 2.42 m hoog. Eerst was deze kast nog 1 deel groter, maar weer vanwege de onverwacht lagere dakkapel paste dat niet en dus werd hij van 3 delen verkleind naar 2 delen. Maar omdat de (oude) middelste deur voorop loopt over de andere deur heen moest er een nieuw (dieper) zijwandje besteld worden.

Helaas voor mij bestelde de oude baas per ongeluk een normaal zijwandje. Omdat er deze week geverfd gaat worden, moest de kast wel in elkaar, zodat alle grote losse onderdelen niet in de weg zouden staan. Daarom zit er nu een giga kier tussen het zijwandje en de deur.

Maar de kast is nu tijdelijk wel te gebruiken!

Woensdag 24 juli

Keuken en kasten - diary 69

Vandaag was het bloedheet, maar toch zette ik de kast verder in elkaar. Deze kast had altijd alleen maar planken, maar de railsen die ik er in het begin bij gekregen had, bewaarde ik destijds en dus kon ik die er nu in maken.

Keuken en kasten - diary 69

Voor nu ziet deze helft er zo uit, maar wanneer de nieuwe kast van 1.67 er is, komt er een tweede rails bovenin te hangen.

Vrijdag 26 juli

Keuken en kasten - diary 69

Vandaag testte ik dit toetje. Met o.a. stukjes chocola er in. Hier ontvang ik weer 10 euro voor, dus dat is mooi en erg welkom!

Keuken en kasten - diary 69

Verrassing! Mijn oma sponsorde de verbouwing met 500 euro. Super lief!! Zo ben ik toch weer een stuk verder geholpen. Dus heel erg blij mee!!

Zaterdag 27 juli

Keuken en kasten - diary 69

Vandaag na mijn werk vulde ik mijn kast. Ook legde ik er alvast wat losse troep in wat ik nu nog niet goed kan opruimen.

Keuken en kasten - diary 69

Ook de andere helft vulde ik. Dit is voornamelijk winterkleding. En ook weer wat losse troep.

Keuken en kasten - diary 69

Ook zijn alle stopcontacten en lichtknopjes lelijk omdat de oude er niet afgehaald zijn tijdens het stuken. Wij hadden wel aangegeven dat dit moest omdat er nieuwe zouden komen, maar de stukadoor heeft dit heel eigenwijs niet gedaan. Daar kwamen we helaas pas achter toen we de oude stopcontacten eraf haalden.

Keuken en kasten - diary 69

En dus werk ik nu zelf alle lelijke plekken bij. Zo ziet het er al een stuk beter uit!

Zondag 28 juli

Keuken en kasten - diary 69

Vandaag begon ik met alle losse kratten die ik nog niet kan uitpakken in de grote kast te zetten. Hier zitten ook mijn kerstspullen bij. Dit was pas het begin. De andere helft had ik ook al deels gevuld dus beide kanten propte ik helemaal vol waardoor zo goed als alles nu van de vloeren weg is!

Deze week is er dus weer lekker veel gebeurd en daar ben ik super blij mee! Zo kon ik eindelijk mijn kleding uitpakken! En ook diverse keukenspullen. In totaal kon ik 5 bananendozen leeg maken en mijn beide koffers plus nog 2 plastic kratten. Voelt heerlijk om normaal bij het grootste deel van mijn spullen te kunnen!

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juli 2019!

Heb jij na een verhuizing wel eens zo lang moeten wachten voordat je weer normaal bij je spullen kon?

7 thoughts on “Keuken en kasten – diary 69”

  1. Nog meer vooruitgang, fijn! Inderdaad wel vervelend als er meerdere zaken niet vlekkeloos verlopen, en je afhankelijk bent van anderen voor herstel. Betaald krijgen om – hopelijk lekkere – producten te testen, heerlijk!

    1. Ja zeker vervelend, vooral omdat het extra geld kost. Maar idd heel erg fijn om langzaam aan weer wat vooruitgang te zien. Ja zeker leuk en lekker om daarvoor betaald te krijgen, het smaakte idd lekkerder dan verwacht! Dus ik was happy.

    1. Heerlijk! Vorige keer toen ik verhuisde had ik alles binnen 3 dagen helemaal uitgepakt. Dus des te frustrerender dat ik nu al zo lang zonder alles moet en steeds van alles kwijt ben. Maar ik vind dat het nu niet meer lang kan duren voordat ik de rest ook kan uitpakken. Het heeft wel weer lang genoeg geduurd zo 😉

  2. Even een huishoudelijke tip; wanneer je het netjes afwerkt bij de stopcontacten gebruik de zijkant van een kleine roller om min of meer hetzelfde effect te krijgen als de rest. Zo heb je geen of minder last van strepen. Je dept als het ware hetzelfde effect als de stukadoor erin. Valt het nog minder op.

    1. Bedankt voor je tip, ik heb net vanmorgen de rest gedaan. Ik vond het een rotklus, maar ben blij dat het nu klaar is! Straks wordt er nog overheen geverfd (later deze week) dus dan komt het wel weer goed. Dan valt het nog minder op en vergeet ik gewoon weer snel dat het ooit zo lelijk was 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *