Keukengordijn besteld

Keukengordijn besteld

1 april 2021 2 Door Marìs

Gisteren is het keukengordijn besteld. Er was een afspraak gemaakt om in de winkel te komen kijken naar wat ik precies wilde. En natuurlijk ook om een kleur uit te zoeken.

Keukengordijn besteld

Gisteren is het keukengordijn eindelijk besteld. Ongeveer dan. Want eerst heb ik zelf thuis de maten ongeveer opgemeten, maar er komt nog iemand écht inmeten. Duette gordijnen zijn het geworden, ook wel duette plissé genoemd.

Leestip: Vol schema!

Deze kun je aan zowel de boven- als de onderkant openen, zodat ze bijvoorbeeld alleen het middelste gedeelte van je raam afdekken. Of alleen het onderste gedeelte, of alleen het bovenste gedeelte, eigenlijk is alles mogelijk wat je wilt afdekken. Dus dat is ideaal. Zo kun je wel licht binnen laten komen, maar kunnen de mensen die buiten zijn jou binnen niet zien. In hetgeen ik gekozen heb dan, want je hebt ook een doorzichtige versie.

Maar in mijn geval kun je er dus niet doorheen kijken. Het is ook niet verduisterend, want dat is voor de keuken niet nodig. Maar een beetje privacy is natuurlijk altijd fijn 😉 Zeker met de vele kinderen in de buurt die veel buiten spelen. De kleur die ik gekozen heb stond omschreven als Taupe. Wat weer mooi past bij de rest van de kleuren van mijn interieur.

Er staat dus een afspraak, zodat ze een deze dagen de definitieve maten kunnen inmeten en dan wordt het gordijn meteen besteld. Uiteraard duurt het dan nog een paar weken voordat het er is, maar half mei zal het er dan zo’n beetje zijn. Lekker voor de zomer!

De precieze kosten weet ik pas wanneer het ingemeten is, maar een indicatie heb ik natuurlijk al wel gekregen. Het leuke is dat mijn moeder een overlijdensverzekering afgekocht heeft. Dat scheelt haar ook weer ruim 5 euro per maand aan vaste lasten. Zij had mij verzekerd, kocht dat af en daarvan kunnen de keukengordijnen betaald worden. Zij zei dat het geld voor mij was, en vroeg wat ik ermee wilde doen. Waarop ik bedacht dat we dan mooi samen een gordijn voor mijn keuken konden uitzoeken. Zo blijft het geld voor de tuin ook écht voor de tuin!

Want ik irriteer me er gigantisch aan dat iedereen gewoon naar binnen kan kijken. Je voelt je dan zo bekeken. En als je dan geen zin hebt om open te doen voor Jehova’s, of weet ik wie, dan zien ze je als nog zitten en blijven ze opdringerig aanbellen. Dat is straks verleden tijd! Super fijn! En het aller belangrijkste; het huis ziet er weer een klein stukje meer af uit. Weer iets op mijn lijstje wat een vinkje kan krijgen! Want verder hoef ik voor de rest van het huis niks te kopen omdat ik al mijn oude gordijnen verder kon hergebruiken.

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Wat voor soort gordijnen heb jij in je keuken? En ben je daar tevreden mee, of wil je dat nog veranderen?

Keukengordijn besteld