Keuzes maken

Keuzes maken

20 september 2022 5 Door Marìs

Soms moet je keuzes maken in het leven. Zo ook maak je keuzes over het uitgeven van je geld. Onlangs maakte ik ook een best wel lastige keuze. In eerste instantie deed ik dat koelbloedig, maar uiteindelijk had ik daar toch wel iets meer moeite mee dan verwacht.

Keuzes maken

Keuzes maken

We moeten het allemaal; keuzes maken. Ik dus ook. En vandaag vertel ik jullie over een keuze die ik onlangs maakte. En waarom ik daar uiteindelijk toch meer moeite mee had, dan ik van tevoren verwacht had. Want ook dat zullen mensen wel vaker ervaren. En zelf vind ik het altijd fijn om te horen als anderen met hetzelfde rondlopen als ik.

Leestip: Zo bereik je financiële vrijheid!

Mijn vaste lezers weten wel dat ik bij een zanggroep zing. Dat kost maandelijks geld. Ik betaal hiervoor 10 maanden per jaar een vast bedrag per maand. De overige 2 maanden zet ik het geld weg, omdat onze dirigente nog weleens andere leuke activiteiten organiseert die ook geld kosten. Dat kan ik dan mooi betalen van die 65 euro per jaar die over blijft. Super handig!

Nu kwamen mensen in mijn zanggroep een tijdje terug aan met een leuk evenement wat plaats gaat vinden in oktober 2022. Velen van ons waren ook meteen enthousiast en gaan meedoen. Je studeert dan het een en ander aan liedjes in en gaat optreden met een band, super leuk! Maar de kosten hiervoor zijn 115 euro. Hiervoor krijg je natuurlijk repetities en het optreden met de band. Voor mij zou dit nog niet alles zijn.

De locatie waar het zich afspeelt is namelijk ook niet om de hoek en op de dag van het evenement zelf moet je al om half 9 in de ochtend aanwezig zijn. Het duurt tot laat in de avond, waardoor het een erg intensieve dag is. Hierdoor zou ik er dan zelf voor kiezen om in de buurt te overnachten de avond ervoor, zodat je niet heel vroeg op hoeft. Maar ook dit brengt weer kosten met zich mee. Ik denk dat je met gemak rond de 70 euro uit zou komen voor een nachtje hotel.

Dat maakt dan dat de totale kosten al bijna op 200 euro uitkomen. Mij iets teveel van het goede. Als ik nu geld genoeg gehad zou hebben in mijn evenementenpotje, en al mijn spaardoelen op orde, prima. Maar dat is niet het geval. Daarom besloot ik om niet mee te doen. Inmiddels hebben ze hun eerste repetitie gehad en iedereen heeft het er natuurlijk over, waardoor ik er ineens toch een beetje moeite mee had. Ik vind het nu gewoon jammer dat ik niet die gezelligheid meemaak die zij wel meemaken. Maar als ik dan weer denk aan de kosten die het met zich meegebracht zou hebben, vind ik het ook gewoon meteen weer prima zo. Want ik heb gewoon nog even teveel wensen op dit moment, om veel geld aan dit soort dingen uit te geven.

Leestip: Denk in mogelijkheden! Alles is mogelijk!

Welke keuze op financieel gebied maakte jij voor het laatst waar je uiteindelijk toch wel een beetje moeite mee had?

Keuzes maken