Klagen over dure postzegels, maar wij zijn zelf medeplichtig

Klagen over dure postzegels, maar wij zijn zelf medeplichtig. Vorige week konden jullie lezen dat alles mogelijk is, zo lang je maar denkt in mogelijkheden. Deze week heb ik het over hoe medeplichtig wij er zelf aan zijn dat de postzegel steeds duurder wordt.

Klagen over dure postzegels, maar wij zijn zelf medeplichtig

Klagen over dure postzegels, maar wij zijn zelf medeplichtig

We klagen over dure postzegels, maar wij zijn zelf medeplichtig. Want zeg nou eens eerlijk? Verstuur jij nog steeds een kaart naar iedereen die jarig is? Of feliciteer je mensen in plaats daarvan ook via Facebook en Whatsapp (of andere social media kanalen?). Gewoon omdat dat gratis is? En makkelijk omdat je er de deur niet voor uit hoeft?

Dit is dus precies een van de redenen waarom de postzegel steeds duurder wordt. Omdat mensen steeds minder echte post versturen. Deels begrijpelijk, want ja waarom zou je een brief sturen en een postzegel betalen terwijl je ook een email kan sturen?

Maar aan de andere kant, vind ik het ook stom van ons. Want hoe leuk is het om gewoon echte verjaardagskaarten te krijgen als je jarig bent?! Die kun je ten minste neerzetten in huis en dan voel je je ook echt jarig. Daar heeft iemand echt moeite voor gedaan om een leuke kaart uit te zoeken en er een tekst in te schrijven. Ook dat kan je gewoon vanuit je luie stoel doen, als je het bijvoorbeeld via Greetz doet. Nee #nospon!

BORING!!

Maar gewoon omdat ik van echte post hou. Ik vind het altijd zo jammer als mensen mij alleen maar via social media feliciteren. Het is zo onpersoonlijk!! En ik kan het niet neerzetten…
Plus dan moet ik weer de hele dag op die stomme telefoon zitten omdat dat ding elke keer berichten geeft. BORING!!

Hierdoor zijn wij dus mede-veroorzakers van de dure postzegel. Echt doodzonde! Want er is niks leukers dan wachten op een stapel kaarten in je brievenbus als je jarig bent. Zelf stuur ik naar mijn echte vrienden (en familie) dan ook altijd een kaartje met zijn/ haar verjaardag. Als ik eraan denk! Want ook ik kan wel eens wat vergeten natuurlijk. Maar zelfs dan stuur ik vaak nog wel een kaartje met; sorry te laat, maar als nog gefeliciteerd! Want als ik zelf zo’n kaart krijg denk ik ook; ah wat lief/ leuk!

Wat we met zijn allen ook nog kunnen doen is ervoor zorgen dat we onze post van bedrijven/ instanties niet meer digitaal krijgen, maar via de gewone post. Lees in dit artikel hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Wat heeft jouw voorkeur als je jarig bent? Digitaal gefeliciteerd worden of toch dat verjaardagskaartje op je deurmat vinden? Laat mensen in je omgeving weten dat je een echte verjaardagskaart veel meer waardeert! Wie weet valt er dan nog een verrassing op je deurmat als je jarig bent!

One thought on “Klagen over dure postzegels, maar wij zijn zelf medeplichtig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *