Kleding budget

Kleding budget

9 februari 2022 17 Door Marìs

Omdat ik recent zat na te denken over wat voor kleding ik allemaal nodig heb, vroeg ik mij af; wat is jouw kleding budget? En hoe vaak koop jij kleding? Dit verschilt per persoon en daarom vind ik het leuk om te horen of mijn lezers vaak kleding kopen of juist niet.

Kleding budget

Kleding budget

Wat is jouw kleding budget? Of heb jij geen maandelijks budget voor kleding? Zelf heb ik momenteel geen maandelijks budget voor kleding. Wel zet ik af en toe wat geld weg, eenmalige bedragen, als ik kleding wil gaan kopen. Meestal ben ik dan ook heel gericht naar iets op zoek zoals bijvoorbeeld de laatste keer; een tussenjas.

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2022!

Zelf heb ik geen maandelijks budget omdat ik eigenlijk bijna nooit kleding koop. Ik draag mijn kleding echt tot het op is, of niet meer past. Normaal gesproken koop ik altijd mijn kleding als ik op vakantie ben in het buitenland. Dus dan heb ik automatisch natuurlijk ook geld bij me. Op dat moment bedenk ik me meestal alleen van tevoren hoeveel geld ik reserveer voor excursies, maar niet specifiek hoeveel geld ik voor souvenirs heb en hoeveel voor kleding is. Ik zie gewoon op dat moment wel hoeveel ik waaraan uitgeef.

Ik ben namelijk niet iemand die regelmatig gaat shoppen om kleding of schoenen of accessoires te kopen. Daar voel ik geen noodzaak toe, daar geniet ik niet van, het is niet mijn hobby. Kleding en toebehoren koop ik puur en alleen omdat ik het nodig heb. Meestal als ik ga shoppen dan ga ik echt naar bepaalde dingen op zoek. Bijvoorbeeld shirtjes met korte mouw. De laatste keer dat ik op Gran Canaria was heb ik diverse jurken gekocht, maar ook dunne lange broeken die ik hier in de zomer al heel veel gedragen heb. Ook scoorde ik een lekker dik vest, een iets dunner, maar ook warm vest en een warme trui. Ik ben nog steeds erg blij dat ik toen zoveel kleding gekocht heb. Zeker omdat het nu al zo lang duurt voordat ik weer opnieuw daar zal zijn.

Eigenlijk ben ik heel benieuwd naar hoe jullie kleding, schoenen en accessoires shoppen. Ga jij regelmatig shoppen? Heb jij een vast budget per maand? Of soms gewoon 1 groter budget? Of heb je geen speciaal budget voor kleding, maar koop je gewoon door te betalen met geld wat op je betaalrekening staat/ over is? Wat zijn jouw gewoontes hierin? En koop jij je kleding wel altijd in Nederland? Of ook altijd in het buitenland, net als ik?

Zelf heb ik hier geen speciale reden voor, behalve dat ik het leuker vind om in het buitenland te shoppen. In Nederland is het toch vaak zo dat ik gewoon eigenlijk niet echt kan vinden wat ik zoek, terwijl ik in het buitenland juist altijd heel veel leuks tegen kom. Wat schoenen betreft kan ik in Nederland wel altijd prima slagen. Al heb ik geen gemakkelijke voeten, ik weet in welke winkels ik kan slagen. Ook bij schoenen ga ik nooit voor de fun naar de winkel. Ik ga dan echt puur voor; wandelschoenen, sneakers of winter enkellaarsen.

Als ik dan weer kijk naar tassen vind ik in Nederland ook nooit echt wat ik zoek, of het is slechte kwaliteit, óf heel duur. Op Gran Canaria koop ik goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Maar ook hierin overdrijf ik niet. Ik koop pas een nieuwe tas als ik mijn oude versleten heb. Wel heb ik ooit eens een tas gekocht die achteraf in gebruik toch niet zo handig was voor mij. Maar die heeft mijn moeder overgenomen, want zij vond hem wel handig. Ook prima. Zo kwam hij toch goed van pas. En over zonnebrillen ga ik het gewoon helemaal niet hebben. Sommige mensen hebben de tik om er tig te kopen, dat heb ik nooit begrepen. Je kunt er maar 1 tegelijk op.

Leestip: Extra inkomsten gebruiken om kleding te kopen?!

Wat zijn jouw shop gewoontes? Heb jij een kleding budget? Of pak jij het anders aan?

Kleding budget