Klus en kerstversiering – diary 142

Klus en kerstversiering – diary 142

15 december 2020 2 Door Marìs

vandaag deel ik met jullie de Klus en kerstversiering – diary 142. Deze week werd er weer een klus gedaan en ik voorzag mijn huis van kerstversiering.

Klus en kerstversiering - diary 142

Klus en kerstversiering – diary 142

Ik deel met jullie mijn diary Klus en kerstversiering – diary 142. Deze week werd er een belangrijke klus in de keuken gedaan én kon ik mijn huis verder versieren met kerstspullen. Ook kreeg ik wat leuks en lekkers van mijn werk.

Leestip: Makkelijk online geld verdienen!

Maandag 7 december

Klus en kerstversiering - diary 142

Vandaag werd EINDELIJK mijn afzuigkap opgehangen. Omdat er een gat naar buiten geboord was, moest er ook een stuk buis bij komen. En daar omheen werd alvast een begin gemaakt met het maken van de koof, want niemand wil tegen een lelijke buis in de keuken aankijken. Ook werd het aanrechtblad een stukje in de muur geschoven (na het uitgebikt te hebben), zodat het fornuis op gelijke hoogte met het aanrechtblad kon komen te staan. Dit staat zoveel netter! En dit was in eerste instantie ook de bedoeling, maar het muurtje was verkeerd geplaatst, waardoor het eerst nét niet mogelijk was. Maar dankzij deze gemakkelijke oplossing dus wel!

Dinsdag 8 december

Klus en kerstversiering - diary 142

Vandaag kregen wij onze kerstkaart van cadeaucarrousel. Op deze site kunnen wij ons kerstpakket of cadeau uitzoeken, die we voor kerst mogen kiezen. We kunnen dit t/m eind januari doen. Ik kies weer een abonnement op de Donald Duck die vanzelf stopt als ik 10 nrs ontvangen heb.

Woensdag 10 december

Klus en kerstversiering - diary 142

Vorige week had mijn moeder 2 kraskalenders meegenomen om samen te krassen, om te vieren dat het jaar bijna om is. Op die ene won ik 10 euro en op de andere een gratis kraslot. Op dat gratis kraslot won ik wéér een gratis kraslot. En op dát kraslot won ik 5 euro. In totaal dus 15 euro, lekker! Ik had nog 5 euro boodschappengeld over, dus dat legde ik ook bij dat contante geld neer. Dan kan ik 20 euro minder pinnen van mijn salaris van december. Die 20 euro gaat dan weer naar een spaardoel!

Donderdag 11 december

Klus en kerstversiering - diary 142

Vandaag lag dit goede nieuwsbericht in de kantine! De nieuwe CAO is akkoord! Dat betekend dat ik de loonsverhoging met terugwerkende kracht in december ontvang, plus een eenmalige bonus. En volgend jaar juni een resultaat afhankelijke uitkering (ook een bonus dus) van 2% plus op diverse data nog loonsverhoging. Lekker!! Van harte welkom!!! Eerder was al bekend dat we met het salaris van januari een corona-bonus zullen ontvangen, maar dat staat los van de nieuwe CAO. Ik heb nog nooit zo vaak een bonus ontvangen in zo’n korte tijd, heerlijk!! Daar word ik helemaal blij van.

Vrijdag 11 december

Klus en kerstversiering - diary 142

Op het werk werden er zakjes chips uitgedeeld. In de 4 jaar dat ik er nu werk, is dit de eerste keer dat ze chips uitdelen, leuk en lekker! Ik koos een zakje naturelchips en at het meteen op, want ik kon wel wat zout gebruiken!

Ook werd de koof van de afzuigkap verder afgemaakt. Het is nu gestuukt! Ook het muurtje naast de kookplaat is gerepareerd. Net of het altijd allemaal zo geweest is. Zo blij mee!!

Zaterdag 12 december

Klus en kerstversiering - diary 142

En omdat het klussen voor dit jaar nu klaar is, kon ik overal (incl. het keukenraam) de verdere kerstversiering ophangen en neerzetten. De boom stond al wel.

Klus en kerstversiering - diary 142

Ik had geen zin om voor die korte tijd nog helemaal mijn kerstdorp op te bouwen, dus pakte ik heel gericht wat losse kerstspullen om mijn dressoir kerstproof mee te maken. Super gezellig weer zo! Ik was blij dat mijn schilderij die op het dressoir stond, eindelijk opgehangen is. Daardoor kon ik nu mijn dressoir kerstproof maken. Want ik wist niet waar ik anders dat (grote) schilderij moest laten. Op de grond wilde ik het niet zetten, dat is zonde.

Normaal doe ik mijn dressoir al eind november/ begin december. Dit jaar koos ik ervoor om het rustig te houden. Geen heel kerstdorp, maar losse dingen. Dat scheelde een hoop heen en weer lopen en is dus ook beter voor mijn been. Daar gaat het nu heel voorzichtig aan de goede kant mee op, dus dat wil ik graag zo houden!

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2021!

Hoe vinden jullie de koof eruit zien? Ik vind hem netjes en ben er erg blij mee! Op de foto is hij nog deels nat trouwens 😉