Klushuis, wat moet er gebeuren?
Klushuis, wat moet er gebeuren? Een klushuis is een breed begrip. Je kunt 1 grote klus moeten doen, maar ook diverse klussen. Dit moet er in mijn nieuwe huis gebeuren!
Klushuis, wat moet er gebeuren?
Klushuis, wat moet er gebeuren? Een klushuis is een breed begrip. Wat moet er in mijn nieuwe huis eigenlijk allemaal gebeuren? Dat lezen jullie vandaag.
Kort gezegd; alleen de muren en betonnen ondervloeren staan er op dit moment. Ok en er zitten kozijnen met ramen in, en deuren natuurlijk maar geen van allen in goede staat. Er moet dus gigantisch veel gebeuren. De keuken en badkamer moeten beschouwd worden als ‘niet aanwezig’ volgens het bouwkundig rapport. Dus dan kunnen jullie je wel iets voorstellen bij in wat voor staat dat nu is.
Omdat deze flat destijds in de crisis gekocht is zit hier nu enorm veel overwaarde op (mede dankzij een paar extra aflossingen werd dat nog meer). Hiervan gaan wij dus alles doen wat nodig is om de woning weer bewoonbaar te maken. Want de woning is nu alles behalve bewoonbaar. Slopen kunnen we grotendeels zelf (keukenkastjes uit elkaar halen, tegeltjes van de muur slopen, behang afstomen wat toch al half los hangt). Maar voor de echt grote klussen hebben we natuurlijk wel een pro nodig.
Heel toevallig heb ik iemand in mijn kennissenkring die in de renovatie werkt. Dus geen probleem. Die kan kozijnen plaatsen, aftimmeren, slopen en weer opbouwen, dus helemaal top! Dit gaat een hoop geld schelen dan wanneer ik echt iemand zou moeten inhuren, dus wellicht krijgen we dan net iets meer voor elkaar voor het budget wat we hebben.
Wanneer de ruimtes klaar zijn zal ik dit zeker nog gaan delen via foto’s met jullie. Want ik vind het natuurlijk wel leuk om dan met jullie te delen hoe het eindresultaat eruit ziet en wat het gekost heeft. Want eigenlijk kun je bijna nooit prijzen online vinden van dit soort klussen. Tevens zal ik dan (proberen te) vermelden welk materiaal er gebruikt is en eventueel waar de dingen zoals de keuken/ badkamer vandaan komen.
Wanneer ik de sleutel nou precies krijg blijft nog even spannend, want de datum kan nog naar voren geschoven worden. Dus dat blijft nog even afwachten. Maar ik heb er in elk geval al super veel zin in om in het huis aan de slag te gaan! En ik ben heel benieuwd op welk totaalbedrag we gaan uit komen wanneer alle klussen gedaan zijn aan het huis. Want dan weten we pas echt wat dit huis uiteindelijk gekost heeft.
Heb jij ooit eerder zo’n proces van iemand kunnen volgen? Of het zelf meegemaakt?
Mijn advies: zorg dat je klusser steeds door kan werken, zorg dat alles klaar ligt, zodat hij of zij geen kostbare tijd verliest met zoeken of opruimen. Zelf ben ik steeds op zoek geweest naar 2 de hands spullen, heb daarmee heel veel geld bespaard. Bijvoorbeeld, een bad kost al gauw 600 euro, ik heb er via marktplaats 1 gekocht die nog nooit gebruikt was, omdat hij toch niet paste, voor 60 euro. Een badkamermeubel, overgenomen van een failliete inboedel, voor 500 i.p.v. 2000. Struinen op internet, en een auto met een aanhanger, en je kunt veel geld besparen. Succes!
Bedankt voor je tips, daar kan ik zeker wel wat mee! Dankje, komt vast helemaal goed.
Een tip bij het werken met een bekende, maak afspraken en zet die op papier.
Uit ervaring weet ik dat dit duidelijk geeft, wat jullie van hem en hij van jullie verwacht.
Zo blijft het ook gezellig na afloop.
Duidelijk=duidelijkheid
Bedankt voor je tip, is zeker een goede. Duidelijke afspraken maken is idd voor beide partijen wel zo prettig.
Meegemaakt. Vorig jaar. Klushuis van zoon. Zonder cv. Slechte kozijnen. Kale/ kapotte binnendeuren en kozijnen. Verrotte aangebouwde serre. Zachtboard plafonds. Geen keuken. Badkamer met ouderwets lavet en beton-emaille wanden. Ook beton emaille wanden in keuken en gang en toilet.
Met het behang afscheuren kwamen ook de muren mee.
We hebben er met de hele familie: pa en ma en1 broer, 2 zussen, 2 zwagers en 1 schoonzus een tiental maanden aan dit klushuis gewerkt. Elke avond en de hele zaterdag.
De eerste grote klus was alle wanden opnieuw stuken. Dat was vooraf niet voorzien en dus niet begroot. Zoon en broer hebben dat samen geflikt. Zonder vooraf enige kluservaring. Ze zijn begonnen met de onbelangrijkste wand op de kleinste slaapkamer en gaandeweg werd iedere wand beter. Elke avond 1 wand. Ma zocht vooraf eerst op waar het voordeligst inkopen was en pa zorgde dat de mannen s avonds meteen konden opstarten.
Ma (ik) was verder degene die financiën beheerde en altijd zorgde dat de benodigde materialen er waren op het moment dat men daaraan toe was. Overal zijn nieuwe gipsplaten plafonds ingelegd. Alle wanden behangen met glasvezelbehang . Alles gesausd. Uiteindelijk zijn alle kozijnen behouden en met eindeloos geduld geplamuurd, stukken vervangen waar nodig en netjes geverfd. Een mooie pakketdeal gevonden voor de badkamer en samen met zwager de badkamer aangepakt. Alle loodgieterwerk voor badkamer en keuken ook zelf met elkaar gedaan . Ik heb gezocht naar de beste deal om cv aan te leggen. Dus ketel en alle radiatoren. Ervan geleerd niet te snel toe te happen. De prijzigste offerte was € 12.500 en de laagste nog net geen €4000! Zo ook met de inbouwkeuken. Wel zelf geplaatst dus.
Al met al is hij mooi binnen begroting kunnen blijven en hebben we er als familie een heel goed gevoel aan over gehouden
Wauw wat een mooi verhaal om te horen dat jullie dat met de hele familie zo mooi voor elkaar gekregen hebben! Is wel echt iets om trots op te zijn. En wat zal je zoon blij zijn en trots zijn met/ op zijn huis! En vele handen maken licht werk.
[…] Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren? […]
[…] Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren? […]
[…] Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren? […]
[…] Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren? […]
[…] Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren? […]
[…] Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren? […]