Klushuis, wat moet er gebeuren?

4 april 2019 13 Door Marìs

Klushuis, wat moet er gebeuren? Een klushuis is een breed begrip. Je kunt 1 grote klus moeten doen, maar ook diverse klussen. Dit moet er in mijn nieuwe huis gebeuren!

Klushuis, wat moet er gebeuren?

Klushuis, wat moet er gebeuren? Een klushuis is een breed begrip. Wat moet er in mijn nieuwe huis eigenlijk allemaal gebeuren? Dat lezen jullie vandaag.

Kort gezegd; alleen de muren en betonnen ondervloeren staan er op dit moment. Ok en er zitten kozijnen met ramen in, en deuren natuurlijk maar geen van allen in goede staat. Er moet dus gigantisch veel gebeuren. De keuken en badkamer moeten beschouwd worden als ‘niet aanwezig’ volgens het bouwkundig rapport. Dus dan kunnen jullie je wel iets voorstellen bij in wat voor staat dat nu is.

Omdat deze flat destijds in de crisis gekocht is zit hier nu enorm veel overwaarde op (mede dankzij een paar extra aflossingen werd dat nog meer). Hiervan gaan wij dus alles doen wat nodig is om de woning weer bewoonbaar te maken. Want de woning is nu alles behalve bewoonbaar. Slopen kunnen we grotendeels zelf (keukenkastjes uit elkaar halen, tegeltjes van de muur slopen, behang afstomen wat toch al half los hangt). Maar voor de echt grote klussen hebben we natuurlijk wel een pro nodig.

Heel toevallig heb ik iemand in mijn kennissenkring die in de renovatie werkt. Dus geen probleem. Die kan kozijnen plaatsen, aftimmeren, slopen en weer opbouwen, dus helemaal top! Dit gaat een hoop geld schelen dan wanneer ik echt iemand zou moeten inhuren, dus wellicht krijgen we dan net iets meer voor elkaar voor het budget wat we hebben.

Wanneer de ruimtes klaar zijn zal ik dit zeker nog gaan delen via foto’s met jullie. Want ik vind het natuurlijk wel leuk om dan met jullie te delen hoe het eindresultaat eruit ziet en wat het gekost heeft. Want eigenlijk kun je bijna nooit prijzen online vinden van dit soort klussen. Tevens zal ik dan (proberen te) vermelden welk materiaal er gebruikt is en eventueel waar de dingen zoals de keuken/ badkamer vandaan komen.

Wanneer ik de sleutel nou precies krijg blijft nog even spannend, want de datum kan nog naar voren geschoven worden. Dus dat blijft nog even afwachten. Maar ik heb er in elk geval al super veel zin in om in het huis aan de slag te gaan! En ik ben heel benieuwd op welk totaalbedrag we gaan uit komen wanneer alle klussen gedaan zijn aan het huis. Want dan weten we pas echt wat dit huis uiteindelijk gekost heeft.

Heb jij ooit eerder zo’n proces van iemand kunnen volgen? Of het zelf meegemaakt?