Klusweek 1 – diary 212

Klusweek 1 – diary 212

26 april 2022 0 Door Marìs

Klusweek 1 – diary 212, is de photodiary die ik vandaag met jullie deel. De klusser is begonnen in huis met een waslijst aan klussen die ik gedaan wil hebben, dus de kop is eraf!

Klusweek 1 - diary 212

Klusweek 1 – diary 212

Deze week werd er gestart door de klusser met de klussen die op mijn lijst staan. Welke klussen dat allemaal zijn, vertel ik jullie per week. Het betreft kleine en hele grote klussen. Gelukkig zijn ze gestart met klussen waar ik het meeste tegenop zie. Dus er ontstaat al een klein beetje opluchting.

Leestip: 5030 euro!

Dinsdag 19 april

In de ochtenden vangt mijn moeder de klusser op, omdat ik nog moet werken. Zij heeft vrij genomen. Op mijn werk zat deze gele kaart in de bak met machinepost. Toch fijn om te weten dat hij geel is😂

Ik moest er zo om lachen toen ik dit zag.

Als eerste werd er begonnen in de slaapkamer aan de voorkant met een geluiddempende en isolerende voorzetwand. Deze kamer heeft het meeste haast, naast de woonkamer die ik zsm af wil hebben, zodat ik ergens in huis rust heb tijdens dat er geklust wordt. De reden dat deze slaapkamer haast heeft, is omdat ik vanaf komende week gebeld kan worden dat mijn nieuwe kasten binnen zijn en de grootste kast komt in deze kamer te staan.

Daarna kun je een stuk lastiger bij het plafond komen, en ook niet meer in zijn geheel bij 2 muren, dus daarom is het ideaal als dat gewoon af is. Dan kan die kast de kamer in en kunnen alle losse spullen uit mijn slaapkamer eindelijk opgeruimd worden, zodat de klusser kan beginnen met klussen in mijn slaapkamer.

Woensdag 20 april

Omdat de klusser vandaag niet kon, maakte ik van deze gelegenheid gebruik om wat afdekplaatjes en stopcontacten te kopen. Daarnaast haalde ik ook mijn boek op bij de bieb die voor mij klaar lag, én ik haalde mijn witte broek op dit ingekort was, omdat hij veel te lang was. Het was dus weer een nuttige middag.

Donderdag 21 april

Dat je thuis komt van je werk, en het complete chaos is in je woonkamer. Alles was aan de kant geschoven, zodat er werkruimte was voor de klusser. Ik was blij dat er begonnen werd aan een klus waar ik zo tegenop zie. Ik hou er niet van als ik de woonkamer niet voor mezelf heb als er in huis geklust wordt, dus ik was blij dat hij vandaag ver kwam met de woonkamer-klussen.

Zowel in de slaapkamer boven, als de lange wand beneden, werden de kieren rondom de platen alvast dichtgesmeerd.

Vrijdag 22 april

Vandaag werd de kleine wand in de woonkamer dichtgezet. Deze houten balken zijn voor het stevig kunnen ophangen van de tv straks. De maten van de balken zijn opgemeten zodat we straks precies weten waar ze zitten.

Klusweek 1 - diary 212

In de slaapkamer boven werd er een soort voorstrijk op de nieuwe muur gesmeerd, zodat het én glad is én de verf niet zo hard wordt opgezogen door de platen. Ditzelfde werd ook gedaan op de lange wand beneden.

Bij de korte wand beneden werden de kieren rondom de platen alvast netjes dichtgesmeerd.

Tevens werden er deze week al wat kleine beschadigingen aan de muur gerepareerd en 2 gaten dichtgesmeerd van oude ventilatiepunten. Vrijdagavond schreef ik meteen 3 artikelen waar ik eerder niet aan toe gekomen was.

Zaterdag 23 april

Vandaag las ik een boekje voor de helft uit en ik pakte alle losse spullen van de woonkamer in. De kasten zijn nu leeg en grotendeels staat alles nu in de trapkast, deels op mijn slaapkamer en deels in de keukenkastjes gepropt. Want dinsdag wordt het plafond gespoten, dus alles moet dan weg, of het moet afgedekt kunnen worden. Hier was ik de hele dag druk mee. Tussendoor ging ik dan steeds even rustig zitten om uit te rusten, want van al dat traplopen en snel heen en weer lopen en bukken sloeg mijn hart steeds op hol.

Ik kan helemaal niet tegen dit soort stressvolle situaties. Maar fijn dat het komende week (zo goed als helemaal?) afgrond kan worden in de woonkamer. Dan kan ik rustig aan alles weer terug gaan zetten. Ik verheug mij nu al zó enorm op het eindresultaat! Ondanks de stress die het mij nu oplevert, heb ik het er wel voor over om een mooi eindresultaat te krijgen.

Leestip: Online wat extra geld verdienen kan op deze manier!

Zou jij er gestrest van worden als je je hele woonkamer inclusief kasten leeg zou moeten ruimen? Of doet het jou niks?