Knoop doorgehakt

Knoop doorgehakt

19 juli 2021 13 Door Marìs

Ik heb de knoop doorgehakt. Vele maanden twijfelde ik al of ik een dag minder zou gaan werken, ik heb ook een paar keer gedacht dat ik het ging doen, maar deed het toch niet. Vanwege het geld.

Knoop doorgehakt

Nu ik 3 weken echt goed ziek geweest ben, heb ik de knoop doorgehakt. Ik zie dit als een teken van mijn lichaam dat vele dingen op elkaar gestapeld me teveel zijn geworden. Voordat ik ziek werd was ik al lange tijd erg moe, ik kon geen ontspanning meer vinden in mijn lichaam, wat ik ook deed. Geen goed teken als je het mij vraagt. Dat is eigenlijk al een seintje; het is teveel.

Leestip: Geld verdienen op deze manier kun jij ook!

Omdat ik mij steeds meer wil gaan focussen op mijn blogs, is de enige optie voor mij dus om dan een dag minder bij de post te gaan werken. Wat mij daarin vooral tegenhield was dat ik nu per maand ruim 1000 euro kan sparen. Dat is natuurlijk erg lekker voor de verbouwing. Als ik 1 dag minder ga werken, zal ik netto ongeveer 130 euro per maand minder inkomsten hebben.

Maar via het bloggen kan ik dat natuurlijk wel weer terug verdienen. Niet gelijk, want bijvoorbeeld mijn derde blog opbouwen heeft natuurlijk wel even wat tijd nodig. Maar mijn bloginkomsten zullen wel blijven stijgen, omdat ik op alle blogs in totaal steeds meer lezers krijg.

Inmiddels ben ik op mijn eetlust na, weer helemaal opgeknapt, maar ik voel de moeheid nog wel in grote hoeveelheden aanwezig zijn in mijn lichaam. Maar wat ik ook voelde, was dat ik na 2 weken thuis te zijn geweest van mijn werk bij de post eindelijk weer eens begon te ontspannen. Dat was iets wat ik in geen maanden (misschien zelfs jaren) gevoeld heb. Hierdoor kreeg ik zó een enorme tegenzin om weer te moeten werken komende week. Ik wil dat gevoel dat mijn lichaam eindelijk weer een beetje kan ontspannen namelijk niet kwijt.

Hierdoor besloot ik de knoop door te hakken. Want ik vind mijn lichaam en gezondheid belangrijker dan geld. Dat geld verdien ik linksom of rechtsom op een andere manier wel weer. Ik geloof echt dat dat geld wat ik bij de post minder ga verdienen wel weer bij me terug komt via een andere weg. Wellicht niet per direct, maar zeker wel over uiterlijk een halfjaar.

Daarom heb ik de knoop nu eindelijk doorgehakt en ga ik per 1 september 1 dag minder werken. Ik laat mijn contracturen aanpassen naar beneden. Ik laat het per 1 september in gaan, omdat ik natuurlijk wel de tuin nog moet betalen. En omdat het op mijn werk ook niet binnen 1 weekje geregeld zal zijn 😉 En in de zomer is het toch wel vrij rustig, dus augustus moet ik nog wel kunnen volhouden. Ik voel me in elk geval nu al opgelucht dat ik straks geen 4 dagen per week meer hoef te werken, maar nog maar 3.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Als jij ooit minder bent gaan werken, heb je dan dat geld wat je minder verdiende op een andere manier terug kunnen verdienen? Of ben je daar niet mee bezig geweest?

Knoop doorgehakt