Kosten garage bezoek mei 2021

Kosten garage bezoek mei 2021

30 mei 2021 9 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn kosten garage bezoek mei 2021. Want inmiddels heb ik mijn auto alweer 1 jaar!

Kosten garage bezoek mei 2021

Kosten garage bezoek mei 2021

Vandaag deel ik met jullie mijn kosten garage bezoek mei 2021. Mijn auto is nu 9 jaar oud en bij de aankoop vorig jaar had deze alleen een kleine onderhoudsbeurt (en apk) gehad. Het was dit jaar dus tijd voor groot onderhoud én natuurlijk weer een apk check.

Leestip: Verbouw jaarplanning!

Van tevoren toen ik de afspraak maakte had ik natuurlijk al gevraagd wat deze controle beurt mij zo’n beetje zou gaan kosten en toen werd al duidelijk dat dit minimaal wel 400 euro zou gaan kosten. Nou prima, want ik had inmiddels 725 euro op de spaarrekening voor de auto staan. Verder waren er wat dingen genoemd die aan vervanging toe zouden kunnen zijn op deze leeftijd, dus ook daarvan had ik telefonisch al de kosten doorgekregen. Helemaal fijn, zo weet je tenminste waar je je op kunt voorbereiden.

Ik denk ongeveer 2 weken voordat ik de afspraak bij de garage had ging ook het grote lampje van de koplamp stuk. Het kleine lampje vangt dan alles op, dus ik wist ook dat er kosten aan kwamen voor het vervangen van de koplamp. Daarnaast had ik ontdekt dat tijdens deze natte dagen ook de ruitenwisser niet meer zo lekker wiste (voorkant), hij liet een hele irritante natte streep na, precies in mijn gezichtsveld. Dus daarvan had ik ook zoiets; vervang dat alsjeblieft!

Zo kwamen er dus wel wat kleine dingetjes voorbij die samen natuurlijk wel weer flink wat kosten in totaal! Want zo gaat dat altijd met meerdere kleine bedragen.

Het resultaat

Mijn auto is weer goedgekeurd, dus ik kan er weer een jaar mee vooruit! De banden waren nog helemaal prima, dus dat is ook erg fijn. Zo hoefde ik nu nog niet mijn 4 seizoenen banden aan te schaffen. Dat stel ik mooi nog even uit, totdat het weer winter wordt. Ook heb ik meteen mijn auto van binnen en buiten laten schoonmaken/ wassen/ stofzuigen.

Ik heb dus voor een waslijst aan dingen betaald. Namelijk: grote controlebeurt, full service wasprogramma, nieuwe koplampen (klein en groot moeten tegelijk vervangen worden omdat ze hetzelfde aantal branduren hebben). Ook zijn er diverse filters vervangen, de bougies, mijn ruitenwisser voor, een airco check, en ook is de remvloeistof vervangen. Deze vloeistof moet eens in de 2 jaar vervangen worden en mijn vloeistof was 2 jaar oud. En uiteraard zijn ook diverse vloeistoffen weer aangevuld. Maar dat is service bij de controlebeurt.

Voor dit alles was ik, schrik niet, 723,67 euro kwijt. Ik had dus nog precies 1,33 euro over. Deze heb ik overgemaakt naar mijn ‘extra aflossen’ spaarrekening. Het was dus eigenlijk erg grappig dat ik 725 euro had staan. Want dat bleek precies genoeg te zijn! Helemaal top! Nu weer snel verder sparen. Want een lege spaarrekening voor de auto ziet er niet zo leuk uit. Ik ben in elk geval erg blij dat ik weer een jaar veilig vooruit kan met mijn auto!

Leestip: Hoe ik mijn clix verdien!

Wat waren jullie kosten de laatste keer dat je onderhoud of apk uit liet voeren? Mijn garage heeft de actie dat als je apk en onderhoud tegelijk laat uitvoeren, de apk gratis is. Wel fijn!

Kosten garage bezoek mei 2021