Kosten van de Floriade

Kosten van de Floriade

11 mei 2022 3 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over de kosten van de Floriade. En dan bedoel ik niet wat het gekost heeft om deze voor 2022 op te bouwen. Maar de kosten van wanneer je daar een dagje heen gaat.

Kosten van de Floriade

Kosten van de Floriade

Wat zijn de kosten van de Floriade wanneer je er een dagje heen gaat? Dit heb je natuurlijk grotendeels zelf in de hand. Zo kun je zelf bepalen hoe je er aankomt. Per bus, auto, boot, lopend, noem maar op. Ook kun je zelf bepalen wanneer je naar de Floriade toe wilt gaan, en of je van tevoren een ticket koopt, of ter plekke.

Leestip: De leeftijd van je oudste auto!

Wanneer je van tevoren online een ticket koopt, ben je het voordeligste uit. Zelf betaalden wij 32 euro per ticket, maar dit kwam omdat het mei-vakantie was. Normaal kun je al een online ticket kopen voor 29 euro. Dat scheelt toch alweer 3 euro per ticket, maar voor ons kwam het gewoon even beter uit om in de mei-vakantie te gaan. Wij bezochten de Floriade op 5 mei. Er werd die dag niet geklust in huis, dus was het mogelijk om er lekker een dagje op uit te gaan! De prijs van je ticket is inclusief een enkele rit met de kabelbaan. Wat mij betreft prima, ik vond een retour niet nodig.

Ook hadden wij ervoor gekozen om per boot naar de Floriade toe te gaan. Dit kostte nog eens 4,50 euro per persoon, maar was wel erg leuk. In totaal kostte de toegang mij dus 36,50 euro. Dan heb ik het nog niet over de parkeerkosten die mijn moeder voor haar rekening genomen heeft. De Floriade is dit jaar, 2022, van half april tot en met ergens in oktober geopend in Almere. De vorige Floriade was als ik het goed zeg in Venlo. Zelf ben ik nog nooit eerder op een Floriade geweest, maar mijn moeder bijvoorbeeld wel. Zij is ook op de Floriade geweest in Venlo. Dus zij had vergelijkingsmateriaal. Ik ging er blanco in.

Uiteraard hadden wij zelf water meegenomen zodat we altijd op elk moment in het park wat te drinken konden pakken. Maar verder dan dat gaan wij niet. Voor ons hoort er bij een dagje uit dat je ook lekker op de locatie waar je bent wat te eten koopt. Dat maakt ons dagje uit compleet. Zo deelden wij diverse dingen samen als lunch bij een van de restaurantjes. We hadden beiden een kop thee en verder deelden we een bakje patat, kochten er saus bij, deelden ook zowel een saucijzenbroodje als een kaasbroodje en tot slot deelden we ook nog een carrot cake. Toen zaten we ook echt wel goed vol. Dit alles bij elkaar kostte ons 21,75 euro.

Souvenirs?

Naast dat er natuurlijk tal van landen zichzelf presenteren en sommige landen ook een souvenir shop hebben (of nog aan het inrichten zijn), zijn er ook 2 souvenir winkels op het park zelf. Bij de ene kun je zowel diverse planten kopen als souvenirs, dat is qua oppervlakte ook de grootste winkel. En het andere winkeltje, zit vlakbij de ingang van de kabelbaan in het Eco District. Vooral dit winkeltje vond ik erg knus ingericht.

Bij het winkeltje in het Eco District kochten wij beiden dan ook diverse souvenirs. Zelf kocht ik een lekkere warme trui met het logo van de Floriade erop. De trui is echt heerlijk zacht van binnen en kostte 39,95 euro. Daarnaast kocht ik ook een keycord/ lanyard of hoe je het ook wilt noemen. Deze was 4,95 euro en in totaal heb ik dus voor 44,90 euro aan souvenirs gekocht.

totale kosten

Tot slot kwamen wij ook nog langs een ijscokar. We besloten beiden een bakje ijs te nemen, we namen er eentje met aardbei en eentje met vanille en deelden beide bakjes. Dit kostte in totaal 7 euro. Al met al kostte een dagje Floriade ons in totaal 110,15 euro. We verdeelden de kosten een beetje, dus ik betaalde niet alles zelf. Zo betaalde ik bijvoorbeeld de toegangskaartjes, mijn moeder de parkeerkosten en de boot, ik het ijs en zij het eten. De souvenirs die we beiden kochten betaalden we ook beiden zelf.

Met dit soort uitjes gaan we niet precies alles door de helft verrekenen. De een betaald dit en de ander dat. Zo doen wij dat altijd. En dat is voor ons beiden helemaal prima. Soms betaald zij iets meer, de andere keer betaal ik weer wat meer. Een review over de Floriade verschijnt ergens binnenkort op mijn reizen & uitjes blog. Wat ik wel kan zeggen; we hebben een erg leuke dag gehad! En neem een plattegrond mee bij binnenkomst! Stiekem waren dat niet alle kosten van de Floriade op ons dagje uit, want in de avond gingen wij nog uit eten bij Boathouse in Almere, dit hadden we als tip gekregen van een inwoner waarmee we stonden te praten.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Ben jij al op de Floriade in Almere geweest en hoeveel geld gaf jij uit die dag?

Kosten van de Floriade