Kosten van een dagje Aken

Kosten van een dagje Aken

29 mei 2023 0 Door Marìs

Vandaag lezen jullie meer over de kosten van een dagje Aken, zoals wij dat recent deden vanuit Maastricht. We combineerden deze dag met een bezoek aan het drielandenpunt in Vaals.

Kosten van een dagje Aken

Kosten van een dagje Aken

Jullie lezen vandaag meer over de kosten van een dagje Aken. We waren deze dag niet alleen máár in Aken, maar we begonnen bij het drielandenpunt in Vaals. Hier liepen we al vroeg op de ochtend rond, toen het nog heel rustig was. Er was verder nog niks open. Wel waren er al wat mensen aanwezig, maar die waren bezig met de voorbereidingen. Bij het drielandenpunt is van alles te doen, iets wat ik helemaal niet wist. Ik dacht dat het gewoon 1 plek was met de 3 vlaggen en that’s it. Maar niets is minder waar. Zo heb je diverse tentjes waar je wat kunt eten/ drinken. Er is een soort doolhof, maar ook mooie uitzichten, en een souvenirwinkeltje.

Leestip: Fuck You-money!

Toen ik het daar gezien had, zijn we richting Aken gereden, wat niet heel ver weg meer was. Daar hebben we tot een uur of 3 rondgelopen. Op het laatst vond ik toch nog een mooie puzzel in Aken en 2 geurkaarsen. En 2 stekkerdozen met knop bovenop de stekkerdoos ipv half ingebouwd zoals ze hier tegenwoordig verkopen. Dus die nam ik ook mee! Dit kostte mij in totaal; 32,75 euro.

Natuurlijk moest er ook geluncht worden en dat deden we bij vlakbij Elisenbrunnen. Wat een mooi gebouw is dat! Daar tegenover zit een filiaal van BackWerk en daar hebben we geluncht en thee gedronken voor in totaal 13,70 euro.

Ook in Aken stonden we in een parkeergarage en die moest natuurlijk betaald worden. Dit kostte 12,50 euro. Hierna reden we door naar Heerlen, want daar had ik gereserveerd bij een tapas restaurant. Wederom waren er toen parkeerkosten. Deze keer kostte het 10 euro.

Deze avond aten we dus lekker in een tapas restaurant. In Maastricht had ik niet echt een tapas restaurant naar mijn smaak kunnen vinden, hoewel er genoeg aanwezig waren. Dus week ik uit naar Heerlen. Omdat we wat vroeg waren, doken we nog even een Hema in en daar vond ik ineens een leuk vest. Die kocht ik voor 30 euro.

Daarna aten we diverse tapas, natuurlijk hadden we beiden wat te drinken en we namen deze keer ook allebei een toetje. Want ze hadden namelijk churros. Helaas vielen ze mij wat tegen, maar wellicht kwam dat omdat er chocola in zat. Ik had destijds in Groningen churros met vanille saus en die waren heerlijk! Al met al hebben we toch lekker gegeten. Dit restaurant bezoekje kostte 57,85 euro. Dus dat viel mij nog mee. Ik vond het een nette prijs.

Ik vond Aken een erg leuke stad met veel mooie gebouwen, zoals we die kennen van Duitsland. Ze zijn vaak zo mooi kolossaal en gewoon oud op een mooie manier. We hebben ons deze dag dan ook weer prima vermaakt! Ik gaf deze dag in totaal 134,30 euro uit. Iets boven mijn dagelijkse budget, maar in the end van onze mini-vakantie was dat niet erg en kwam ik in de plus uit.

Leestip: Word ik gelukkig als ik dit koop?!

Ben jij weleens in Aken geweest? Hoe vond jij deze Duitse stad?

Kosten van een dagje Aken