Kosten van een dagje Bocholt

Kosten van een dagje Bocholt

10 mei 2023 2 Door Marìs

Je leest nu over mijn kosten van een dagje Bocholt. Want wij deden een dagje Duitsland! En daar horen natuurlijk ook allerlei kosten bij.

Kosten van een dagje Bocholt

Kosten van een dagje Bocholt

Het leek mij leuk om ook eens een dagje naar Duitsland te gaan. Gewoon voor de afwisseling. En ook omdat ik weer eens in ’t Pannekoekhuis in Westendorp wilde eten, dus ik zocht iets uit waarmee ik dat kon combineren. En zo kwam ik terecht in Bocholt! Voor mijn andere blog ga ik altijd dagjes weg en ook ergens eten, zodat ik erover kan schrijven en de restaurantjes kan reviewen. Dus zo’n dagje uit kost altijd wel wat. Maar helpt mij wel weer aan materiaal voor mijn blog. Ik zie het als investeren in mijn blog. Deze artikelen voor mijn andere blog bewaar ik voorlopig nog even! Die komen pas veel later online.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Via diverse wegen had ik al gehoord dat Bocholt erg leuk moest zijn. Met parkeren moet je echter opletten. Het schijnt zo te zijn, dat wanneer je niet helemaal binnen je vak parkeer, ze daar heel snel boetes voor uitdelen. Doe je dat op straat kost het je 15 euro en sta je in een parkeergarage niet in je vak, kost het je 10 euro. Mijn moeder had eerst een parkeerplek op straat uitgekozen, maar toen we uitstapten bleek dat je daar (berliner platz) maar maximaal 3 uur mocht staan, terwijl wij er de hele dag zouden zijn. Dus werd het een parkeergarage vlak daarbij in de buurt; Stadtsparkasse Bocholt op de Neutor Platz 1. Hier hebben we uiteindelijk gestaan vanaf 10 uur in de ochtend tot een uur of 5 in de middag voor maar 8 euro.

Wat ik allemaal kocht

Dat was een heleboel. Ik ben echt heel erg goed geslaagd in Bocholt voor diverse dingen. Als eerste vond ik een soort speelgoedwinkel waar ze allerlei puzzels verkochten. Ook veel keuze voor 500 stukjes!! Ik ging natuurlijk heel gretig en blij op zoek naar de puzzels die ik mooi vond en ik vond er 3. Dat kostte mij in totaal 38,70 euro. Want ze waren 12,90 euro per stuk. Wat nog altijd een stuk goedkoper is dan zelf fotopuzzels laten maken.

Na buiten alles te hebben gezien, was het tijd voor de lunch. Ik had van tevoren uitgezocht dat we bij BackWerk zouden gaan eten. Dat scheen goedkoop en lekker te zijn, dus dat wilde ik wel eens uitproberen! Wij namen allebei een thee (medium staat op de bon) en dat kostte 2 euro. Inderdaad goedkoop! Wat mij betreft was het een flinke slobberbak, dus helemaal netjes die prijs!

Verder namen wij een Vanillestaaf om te delen, die kostte 1,50 euro. Een boreck spinazie stick die kostte 1 euro. Een aardbeien vierkant voor mijn moeder, die was 2,20 euro. En ik nam nog een crunchy chickenburger erbij, die kostte 3,20 euro. In totaal kostte deze lunch dus maar 11,90 euro voor 2 personen! Echt top! En het eten was prima. Wel lauw/ koud, want warm is het niet. Dus hou rekening daarmee met wat je kiest.

Na het eten gingen we door naar het ‘Arkaden’, overdekte shopping gedeelte. Daar kwam ik bij McPaper uit en kocht ik een pakketje van 10 a5 enveloppen voor 2,29 euro. Want ik had er nog maar 2 thuis liggen en ik gebruik ze als ik wat naar Gran Canaria stuur.

Toen kwam ik bij de TKMaxx en daar gaf ik flink wat geld uit. Hoewel het ook wel weer meevalt als je kijkt naar wat ik kocht voor dat bedrag. Een geurkaars voor 6 euro, ik ga alvast stukje bij beetje weer een voorraad geurkaarsen aanleggen voor de winter. Alle kaarsen die ik had zijn namelijk op. Ik heb alleen nog een gewone grote kaars over. Ik kocht een Renberg pan voor 16,99 euro. Nog een maatje groter Renberg pan voor 17,99 euro. En een formaat soeppan van Renberg voor 24,99 euro.

Allemaal voor als ik straks op inductie moet gaan koken. Die pannen moest ik natuurlijk ergens kwijt, dus betaalde ik ook 40 cent (duur!!!!!) voor een plastic tas. Want ik had wel opvouwbare tasjes bij me, maar die zaten al deels vol, dus helaas ontkwam ik er niet aan. In totaal betaalde ik in deze winkel dus 66,37 euro.

Daarna kwamen we terecht bij Cortina, een ijssalon. Daar hebben we heerlijk ieder 3 bolletjes ijs gegeten. Zelf had ik een citroen, vanille en watermeloen smaak. Mijn moeder koos voor stracciatella, kokos en mango. In totaal kostte dit ruim 9 euro. De precieze prijs weet ik niet meer. Dit betaalde ik contant en ik heb hier geen bon van, dus ik kan het ook niet meer checken. Daarom tel ik dit bedrag even niet bij de totaalsom op.

Tot slot

Na de ijssalon kwamen we bij Woolworth terecht. Hier kocht ik 2 geurkaarsen voor in totaal 12 euro.
En tot slot kwamen we bij de Peek&Cloppenburg. Gewoon om nog wat tijd te doden, maar daar hing ineens een jurk in de clubkleur van mijn zanggroep… Ik heb al menig jurk online besteld, en in winkels gepast, ben al 2 jaar op zoek. Maar nooit eerder vond ik er eentje die mij paste én leuk stond. Waar ik geen raar figuur in kreeg.

Maar deze jurk had het allemaal! Hij stond leuk, mooi én hij zat ook nog eens goed. Mijn figuur bleef er ook goed in. Alleen dat prijskaartje.. Na 2 jaar zoeken had ik het al bijna opgegeven, maar wel met een rotgevoel van; waarom is nou geen mooie jurk voor mij te vinden? Eerst liep ik er voorbij vanwege het prijskaartje, maar naarmate ik verder weg liep dacht ik; wat nou als dit hem wel is? Dus hup terug en passen. En dan zit hij geweldig en staat leuk. Ok niet over nadenken; meenemen. totaalprijs; 160,19 euro (want ze vonden het nodig om 20 cent voor een kartonnen(!!!) tasje te rekenen, belachelijk. Het is geen plastic. Maar ja m’n andere tassen zaten vol). Een dure jurk smijt je niet zomaar ergens bij.

Pannenkoeken

Al met al gaf ik dus flink wat geld uit, maar ik ging wel helemaal blij naar het pannenkoekenrestaurant! De prijs van die jurk kan ik maar beter snel vergeten. Normaal gesproken zou ik dat echt nooit uitgeven voor 1 kledingstuk. Maar het zoeken naar de goede jurk heeft al voor zoveel frustratie gezorgd dat ik blij ben dat ik daar nu vanaf ben!

Om de dag af te sluiten aten we nog in Westendorp bij ’t Pannekoekhuis. Hier kwam ik jaren geleden weleens met een vroegere vriendin die daar in de buurt woont. Dus daar kende ik het van. Ik had er een ‘Franse extra’ besteld met; Brie, kruidenboter, ananas en bieslook. En mijn moeder een Bastogne. Met Bastogne kruimels, banketbakkersroom, frambozensaus en vanille ijs met slagroom. We ruilden beiden de helft met elkaar. Stiekem vond ik die van mijn moeder uiteindelijk lekkerder dan de mijne. Ook bestelden we 2x wat te drinken. Ik een keer thee en een keer appelsap. En mijn moeder een bitter lemon en een cassis. In totaal betaalden we hiervoor 39,20 euro.

Deze dag heeft mij in totaal 330,65 euro gekost. Plus dus het bedrag voor de ijssalon. Want mijn moeder betaalde het parkeren. Dat was een héél duur dagje uit. Maar wel geslaagd voor dingen die ik nodig had/ al heel lang zocht/ gewoon leuk vond om te kopen (zoals de legpuzzels).

Leestip: Grip op je geld, regels!

Ben jij weleens in Bocholt in Duitsland geweest?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Kosten van een dagje Bocholt