Kosten van een dagje Harderwijk

Kosten van een dagje Harderwijk

20 april 2023 2 Door Marìs

Je leest vandaag over de kosten van een dagje Harderwijk zoals wij dat laatst deden. Dit dagje uit deden wij met zijn 3en, want ook Harderwijk was een van de plaatsen waar mijn oma weer eens naartoe wilde.

Kosten van een dagje Harderwijk

Kosten van een dagje Harderwijk

De kosten van een dagje Harderwijk, zoals ons dagje eruit zag. Parkeren, gratis, want mijn oma of moeder (was me niet helemaal duidelijk wie van de 2) die wist een plek op redelijke loopafstand van het centrum waar het gratis parkeren was. Dus die kosten hebben we alvast bespaard!

Leestip: Makkelijk online extra geld verdienen kan hier!

We gingen weer een dagje shoppen, met voor mij een nog klein beetje beperkt budget, want de uitjes pot begon even leeg te raken. Vanaf het salaris van april wordt hij weer volop bijgevuld! Maar als nog zat er wel iets in en kocht ik ook 2 verschillende dingen. Als eerste kocht ik een mooie witte (dunne) sjaal voor 9,99 euro.

Daarna was het tijd voor de lunch, want we waren een beetje laat in Harderwijk. We lunchten bij een tentje dat ‘Baron’ heette. Deze zat aan het marktplein. We bestelden weer allemaal thee als drinken en daarnaast natuurlijk wat te eten. Mijn moeder had een uitsmijter met ham en kaas. Mijn oma koos voor een kinderportie Kroket en patat. En ik koos natuurlijk weer 2 verschillende dingen 😉 Namelijk een portie poffertjes en een boerenfriet met mayo.

Voordat ik de totaalprijs noem, wil ik zeggen dat ik een aantal van de prijzen echt belachelijk duur vond. Zo koos mijn oma voor een gewone earl grey thee en daar moest 3 euro voor betaald worden. Het portie poffertjes kostte hier 8,75 en je kreeg er niet eens boter bij. Terwijl ik in Hilversum 4,10 euro betaalde voor hetzelfde aantal poffertjes mét boter. De poffertjes in Harderwijk waren niet eens écht lekker want er zaten er een paar tussen die nog aan de harde/ taaie kant waren. Echt zónde! De boerenfriet was daarentegen wel weer erg lekker. Maar helaas werd er wel 90 cent gerekend voor mayonaise, terwijl bij patat gewoon een saus hoort. Je gaat geen kale patat eten, dus zorg er dan gewoon voor dat een saus naar keuze bij de prijs voor de patat in zit! Maar goed, dat even in het kort.

Totaalkosten van de lunch; 41,75 euro. Ik zou hier niet nog eens gaan lunchen. Maar dat was vast al wel duidelijk 😉

Toen de lunch eenmaal op was, gingen we weer verder het centrum door en kocht ik nog 2 witte shirtjes. Waarom al dat wit zul je misschien denken? Dat komt omdat we nu een Passion-concert hadden waarbij we dus helemaal in het wit moesten. Ik heb een beetje moeilijk moeten doen met een te dik vest, want mijn dunne witte vest kan niet dicht. Ik had nauwelijks witte kleding. Dus daarom kocht ik 2 witte basic shirtjes. In totaal kostte deze shirtjes 33,98 euro. Ik had er al volop naar gezocht, maar heel veel was off-white en dat mocht dus juist precies niet. Het moest spierwit zijn, net als bij de echte Passion. Ze hebben namelijk laten vallen dat we dit wellicht nog wel vaker gaan doen. Het was trouwens wel erg leuk!

Wij hebben ons weer prima vermaakt met zijn 3en. De uitgaven van deze dag waren allemaal voor mij en dus gaf ik in totaal 85,72 euro uit. De duurste dag tot nu toe. Maar wel met een fijn resultaat, want ik ben blij dat ik eindelijk écht witte shirtjes gevonden heb.

Leestip: Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd!

Ben jij weleens in Harderwijk geweest? Wat is jouw favoriete lunchadres daar?

Kosten van een dagje Harderwijk