Kosten van een dagje Hasselt

Kosten van een dagje Hasselt

6 juni 2023 1 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn kosten van een dagje Hasselt. Stiekem was dat niet de enige plaats die we bezochten, want omdat het diner gereserveerd stond in Valkenburg, waren we daar ook nog even!

Kosten van een dagje Hasselt

Kosten van een dagje Hasselt

De kosten van een dagje Hasselt (en Valkenburg), zien er als volgt uit. We begonnen onze dag dus in Hasselt, België. Omdat we alles vanuit Maastricht deden, zit je zo over de grens. Dus vond ik het ook wel leuk om dan zowel een dag naar Duitsland als een dag naar België te gaan. Eerst had ik Luik op het oog, maar omdat ik online een restaurantje wilde reserveren en Luik bij het Franse deel hoort, kwam ik daar niet uit, dus werd het Hasselt. Daar spreken ze tenminste wel gewoon Nederlands.

Leestip: Extra goedkoop wonen (geschreven in maart 2018)

Van tevoren koos ik alweer een plek uit waar we zouden parkeren, om vanuit daar lekker snel in het centrum in te lopen. Maar voordat we deze ochtend vertrokken naar België moesten we uitchecken bij ons hotel in Maastricht. Ze hadden wel een mooie opslagruimte voor de koffers, waar alleen personeel bij kon komen, dus we gaven onze koffers nog even in bewaring en zeiden dat we die na het avondeten op kwamen halen.

Eenmaal in Hasselt aangekomen hebben we heerlijk door het centrum gelopen. Van mijn moeder mocht ik wat Belgische bonbons uitzoeken om mee naar huis te nemen. Zelf zocht zij ook bonbons uit en nog wat bonbons om weg te geven aan diverse mensen. Verder hebben we niks gekocht. Tussen de middag was het natuurlijk wel tijd om lekker te lunchen en dat deden we bij Taverne de Witte. Daar namen we beiden een lekkere Brusselse wafel met ijs (en mijn moeder met ijs en advocaat). Uiteraard weer met iets te drinken erbij. Dit kostte in totaal 20,30 euro.

Na de lunch liepen we door nog wat winkelstraatjes die we nog niet gezien hadden, om rond een uur of 3 weer in de parkeergarage terug te keren. De parkeerkosten waren 16 euro.

En toen reden we door naar Valkenburg. Het restaurant had ik om 5 uur gereserveerd, omdat we daarna natuurlijk nog onze koffers moesten ophalen in Maastricht, en nog een flinke tijd terug naar huis moesten rijden. Rond een uur of 4 kwamen we pas aan in Valkenburg, dus we hadden ongeveer een uurtje de tijd om rond te lopen. Mijn moeder kende een vlaaienwinkel, dus daar gingen we eerst naartoe, want ze wilde vlaai mee naar huis nemen. Zelf koos ik ook 2 verschillende puntjes uit, die ik van mijn moeder kreeg. Ze nam zelf 4 verschillende puntjes mee en een halve vlaai voor haar partner.

Bij de Hema zag ik nog een leuk vest hangen, deze kocht ik, omdat ik nog vesten erbij wilde hebben die open hangen én die zakken hebben. Dat had deze! Hij kostte 40 euro. Daarna was het tijd om de vlaai in de auto te zetten en naar het restaurant te gaan. In de parkeergarage was het koeler dan de vlaai meenemen het restaurant in, dus dat was de beste optie. We aten deze avond bij een pannenkoekenrestaurant; Het Pannenkoekenparadijs.

Wat hier heel handig is, is dat je ook een pannenkoek van 15% kleiner kunt bestellen en dan is de prijs ook goedkoper. Dat deden we allebei, want in de avond wilden we nog lekker een stuk vlaai nemen als we weer thuis kwamen. We hadden weer beiden wat te drinken erbij en betaalden hiervoor 20,22 euro. Een hele leuke prijs voor avondeten!

Tot slot kwamen we dus weer terug in de parkeergarage en daar moest er natuurlijk ook weer betaald worden. Het bedrag weet ik niet, want dat heb ik niet genoteerd. Dat kan ik dus even niet vertellen. In totaal kostte deze dag mij 80,52 euro. In totaal heb ik van deze reis dus 25,49 euro overgehouden. Dit zette ik alvast weg voor ons dagje Woerden. Hierover lezen jullie binnenkort meer.

Leestip: Zo kun je gemotiveerd blijven om te sparen!

Zijn jullie weleens in Hasselt, België en/ of Valkenburg geweest? Zelf ben ik heel vroeger weleens in Valkenburg geweest, maar dat was al járen geleden.

Kosten van een dagje Hasselt