Kosten van een dagje Heerlen

Kosten van een dagje Heerlen

27 mei 2023 0 Door Marìs

Vandaag lezen jullie meer over de kosten van een dagje Heerlen. Recent waren wij een paar dagen naar Maastricht en we bezochten diverse plaatsen in de nabije omgeving. Waaronder ook Heerlen!

Kosten van een dagje Heerlen

Kosten van een dagje Heerlen

Omdat we dus recent een dagje Heerlen deden deel ik vandaag met jullie de kosten van een dagje Heerlen. We waren niet heel vroeg in Heerlen, want we bezochten Heerlen op de eerste dag van onze Maastricht-trip. We hadden ook al een halfuur in de file gestaan en waren al later vertrokken, daarom waren we veel later dan we wilden in Maastricht.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Eigenlijk hadden we voor de eerste dag iets anders gepland, maar we hebben de planning iets omgegooid. De eerste dag bestond voor ons dus uit de heenreis naar Maastricht, om daar eerst onze koffers alvast in het hotel te droppen. Zo konden we daarna lekker onze gang gaan zonder bang te hoeven zijn dat ze de auto open zouden breken. Je moet immers nooit spullen in het zicht achterlaten. Toen we de koffers gedropt hadden, besloten we dat we naar Heerlen zouden gaan.

Een collega van mijn moeder komt daar vandaan en had al verteld dat Heerlen niet zo groot was, dus precies goed voor onze eerste dag! We hebben lekker rondgelopen in het centrum. En bij een cadeauwinkeltje kocht ik een mooie levensboom-hanger met steen eronder. Deze hang je voor je raam en zo komt er dan positieve energie je huis binnen, is het idee. Afgezien daarvan vond ik hem ook gewoon erg mooi eruit zien, dus die kocht ik voor 17,99 euro.

We gingen lunchen bij de Deli deluxe (Délifrance) in het Corio Center. We hadden beiden wat te eten en natuurlijk ook wat te drinken. Hiervoor betaalden we in totaal 21,40 euro. Een prima prijs als je het mij vraagt. En het eten was ook helemaal prima.

Het centrum hadden we halverwege de middag wel gezien, dus gingen we terug naar de parkeergarage. Voor het parkeren moest er 9 euro betaald worden. Van tevoren hadden we al afgesproken wie welke kosten zou betalen. Mijn moeder betaalde overal het parkeren (en de toeristenbelasting in het hotel). Ik betaalde het hotel zelf (al gedaan toen ik boekte) en alle etentjes.

Toen we weer terug waren in Maastricht hebben we gegeten bij een leuk café achtig restaurantje Wall-Stock en daar betaalden we 40,45 euro. We namen hier alleen een hoofdgerecht en wat te drinken. En deze keer geen toetje. Die haalden we later namelijk bij de Mc Donalds vlakbij ons hotel. Voor 6,15 euro hadden we beiden een softijsje en we deelden een tropical milkshake.

In totaal kostte deze dag mij 85,99 euro. Ik had per dag een budget van 100 euro gereserveerd. Inclusief shoppen. Daar kwamen we redelijk mee uit, ook omdat we steeds redelijk goedkoop aten. En omdat ik geen rekening hoefde te houden met parkeerkosten.

Leestip: Makkelijk online geld verdienen kan zo!

Ben jij weleens in Heerlen geweest? Ik vond het er wel gezellig, maar je bent er vrij snel door het centrum heen, dat was wel jammer.

Kosten van een dagje Heerlen