Kosten van een dagje Maastricht

Kosten van een dagje Maastricht

2 juni 2023 2 Door Marìs

Vandaag lezen jullie meer over onze kosten van een dagje Maastricht. Onlangs zaten wij een paar dagen in Maastricht en vanuit daar bezochten wij diverse plaatsen. Natuurlijk kon Maastricht zelf ook niet in het rijtje ontbreken.

Kosten van een dagje Maastricht

Kosten van een dagje Maastricht

Omdat het Hemelvaart was, waren de winkels in Duitsland en België gesloten en daarom had ik van tevoren al bedacht, dat we deze dag in Nederland zouden doorbrengen. En wat is er handiger dan dat te doen in een grote stad als Maastricht waar lekker veel winkels zijn! Zo was het dagje makkelijk in te vullen. Waar ik online begrepen had dat de winkels gewoon rond een uur of 10 open zouden zijn, waren er helaas veel pas vanaf 12 uur/ half 1 open. Dat was wel een domper.

Leestip: Spijt van niet sparen!

Maar dat mocht de pret niet drukken. We liepen alvast door de winkelstraten en een telefoonwinkeltje die al open was hielp mijn moeder aan een nieuw hoesje voor haar telefoon. De oude had ze al met plakband beplakt omdat haar magneetje anders zou verdwijnen. Dus hoog tijd voor een nieuw hoesje! Die was binnen no time gevonden, want ze wist precies wat voor hoesje ze wilde hebben en er waren maar 2 kleuren. Aangezien wij beiden nooit zwart willen, omdat dat gewoon te heet word in de zon, was de keuze makkelijk; bruin. Zij helemaal blij, want hij was maar 14,95 en toch van goede kwaliteit. Thuis had ze al een op het oog van 25 euro, dus dit scheelde weer een tientje! Mooi meegenomen!

Ondertussen keken we naar de winkels die gesloten waren om te zien of we die later nog in wilden of niet. Het merendeel wilden we niet in, dus het was toch nuttig dat we al in het centrum rondliepen. Want toen was het nog relatief rustig.. Toen de middag begon ontplofte de boel en zag het zwart van de mensen, want het was natuurlijk ook nog eens heerlijk weer! We liepen lekker rond in onze bodywarmer.

Omdat we op een gegeven moment ons lunchtentje al tegenkwamen zijn we een halfuurtje eerder gaan lunchen. Ik had eigenlijk om 12 uur gereserveerd, maar het was geen enkel probleem dat we eerder kwamen. Uiteindelijk kregen we rond 12 uur onze tosti’s (en natuurlijk wat te drinken). Deze waren erg lekker. Er zat ook nog wat sla bij. In totaal betaalden we hiervoor 15,70 euro. Wat ons betreft netjes (voor deze tijden). En meer hoefden we op dat moment ook niet, want we hadden het plan om later nog ergens een stuk vlaai te gaan eten.

We hebben daarna de rest van het centrum rondgelopen. En zijn wat winkels in geweest die eerst nog dicht waren en die we wél wilden zien. Ondertussen werd het steeds drukker en drukker en kon je bijna niet eens meer iemand inhalen, tenzij je heel snel kriskras overal tussendoor liep. Dus dat deden we. Want inmiddels waren we het wel een beetje zat. Mijn moeder had tussendoor nog een hele leuke nieuwe zomerjas gescoord. Zij weer blij, want haar oude was net iets te klein geworden. En toen liepen we richting de auto om haar gekochte spullen te dumpen. Dan hadden we in elk geval onze handen weer vrij en dat loopt een stuk prettiger.

Dure vlaai en avondeten

Daarna weer teruggelopen richting het centrum en in een zijstraatje van het Vrijthof vonden we een cafeetje die nog 1 stuk aardbeienvlaai had (voor mij!!). Echt top, daar zijn we lekker gaan zitten met wat te drinken erbij en dus beiden een stuk vlaai. Komt de rekening.. 18 euro!!!! Wat een bedrag voor een stuk vlaai (ok hij was ook wel echt groot, maar toch) en wat te drinken. Maar het was wel erg lekker, dus vooruit.

Een stukje verderop in datzelfde straatje zat de Pasta Corner, die hadden wij getipt gekregen van een een mede-zanger van mijn zanggroep, dus daar aten we in de avond. Ik koos voor cannelloni met spinazie en ricotta en mijn moeder had spaghetti. Dat werd in leuke pannetjes geserveerd. Natuurlijk hadden we ook beiden weer wat te drinken erbij. Omdat we al een stuk vlaai op hadden, namen we geen toetje. In totaal kostte het diner met drinken ons 43,50 euro. Prima te doen! Omdat er een pinstoring was en ik maar 40 euro contant bij me had, betaalde mijn moeder de overige 3,50 euro.

Tot slot moest er natuurlijk ook nog betaald worden voor het parkeren. We hadden bijna de hele dag gestaan bij het Frontenpark. Gewoon een plein op loopafstand van het centrum. En dat kostte 12 euro. Dit betaalde mijn moeder weer, want dat is haar afdeling tijdens een dagje uit 😉

De totale kosten van een dagje Maastricht waren voor mij dus 73,70 euro. Ik zat dus weer ruim onder de 100 euro vandaag, dus dat was helemaal prima! Toen ik de kosten van alle 3 de afgelopen dagen bij elkaar optelde kwam ik uit op 6,01 euro in de plus! Helemaal netjes als je het mij vraagt.

Leestip: Hierom moet je geld sparen! (geschreven in maart 2018)

Zijn jullie weleens in Maastricht geweest? Wat is jouw favoriete restaurant daar? En heb jij ook ooit zoveel betaald voor een stuk vlaai? Die van mij was gewoon 6,25 euro! Die van mijn moeder iets goedkoper. Zal wel aan de verse aardbeien gelegen hebben denk ik. Die waren heel erg lekker vers.

Kosten van een dagje Maastricht