Kosten van een dagje Rotterdam

Kosten van een dagje Rotterdam

25 oktober 2022 1 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie de kosten van een dagje Rotterdam. Dat was niet zomaar een dagje, maar een dag met een theaterbezoek. Dus daar hangt natuurlijk altijd een ander prijskaartje aan dan een gewoon dagje weg.

Kosten van een dagje Rotterdam

Kosten van een dagje Rotterdam

Vandaag lezen jullie meer over de kosten van een dagje Rotterdam. Afgelopen juni zou ik eigenlijk met mijn moeder samen naar een voorstelling zijn gegaan van Richard Groenendijk. Alleen ik was ziek, dus helaas kon dat niet doorgaan. Die ochtend mailde ik meteen het theater om de kaarten te annuleren, waarop ik een tegoedbon kreeg die onbeperkt geldig is. Super netjes! De voorstelling van Richard heb ik inmiddels ook opnieuw geboekt, in een plaats waar nog goede kaarten te verkrijgen waren. Daar gaan we in december naartoe.

Leestip: Je ultieme gelddoel!

Omdat ik die tegoedbon had, kon ik dus een voorstelling boeken in het luxor theater, nieuw of oud, dat maakte niet uit. Mijn moeder had reclame gehoord op de radio voor de musical Charlie and the chocolate factory, die film vinden wij beiden erg leuk. Dus ging ik kijken of deze musical toevallig in Rotterdam zou komen en ja hoor! Ik gebruikte hiervoor de gehele tegoedbon én ik betaalde nog 38,50 euro bij.

Omdat het een middagvoorstelling betrof, besloten wij om lekker 2x uit eten te gaan. Zowel uit lunchen als uit dineren. In de middag lunchten wij om de hoek van het theater bij Gilles. En dit kostte 23,10 euro. Na afloop van de voorstelling gingen wij bij de Happy Italy eten en dit kostte ons 49,65 euro.

Tot slot hadden we natuurlijk ook nog parkeerkosten, we parkeerden in de parkeergarage Weena. Deze ligt op loopafstand van het Oude Luxor theater. Rotterdam is duur, want het kostte 30 euro. Maar zelf vinden wij het gewoon prettig om lekker dichtbij te staan en geen gebruik te maken van het ov. Zelf heb ik ook geen ov-kaart meer sinds corona. Deze ga ik ook niet meer aanschaffen, want met de auto hoef je tenminste nergens aan te denken en heb je de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt.

In totaal kostte dit dagje uit dus 141,25 euro. Omdat er in de zomer al een deel betaald was. Dat bedrag heb ik hier niet bij opgeteld omdat dit al eerder uitgegeven is en niet recent.

Hoe de musical was, kun je binnenkort lezen op Reismetmijmee.nl Want op deze blog vertel ik alleen over de financiële kant van mijn uitjes. Op ‘reis met mij mee’ lees je altijd diverse reviews en verslagen van dingen die ik gedaan heb.

Leestip: Gelijk een huis voor de lange termijn!

Hoe zag jouw meest recente dagje uit eruit?

Kosten van een dagje Rotterdam