Kosten van een uitje naar Almere

Kosten van een uitje naar Almere

14 oktober 2022 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie een artikel over de kosten van een uitje naar Almere. Want vorige week ging ik naar het theater in Almere. Van tevoren ging ik uit eten in het centrum en daarna naar de musical The Prom!

Kosten van een uitje naar Almere

Kosten van een uitje naar Almere

Vandaag deel ik met jullie mijn kosten van een uitje naar Almere. Om te beginnen parkeerden we de auto vlakbij het theater. Omdat mijn moeder overdag gewoon moest werken, maar wel iets eerder weg kon van haar werk, kwamen we pas tegen etenstijd in Almere en hebben we dus geen tijd gehad om door Almere zelf te lopen. Dus dat komt wellicht nog wel eens een andere keer.

Leestip: Zo maak je een financieel plan!

We hebben gegeten bij restaurant De Beren. Deze zit vlakbij het theater. Daar kozen wij voor een hoofdgerecht én nagerecht. Uiteraard bestelden we ook diverse keren drinken. In totaal kostte dit restaurant bezoek ons 70,25 euro.

Daarna gingen we naar het theater toe. Dit gebouw zit aan het water, dus het waaide flink. Maar eenmaal binnen heb je daar natuurlijk geen last meer van. We hadden hele mooie plekken op rij 3 in het midden van de zaal, dus het was net of je zelf midden in het verhaal zat. Dat was zo mooi! We hoefden gelukkig niet omhoog te kijken, maar zaten echt op 1 lijn met het podium. De kaartjes voor de musical had ik een hele tijd geleden al besteld en dit kostte mij in totaal 121,50 euro.

Verhaal van de musical

The Prom vertelt het verhaal van Emma, zij wil graag met haar vriendin naar the prom (het bal), maar de school heeft verplicht gesteld dat de partner die je meeneemt van het andere geslacht moet zijn. Omdat Emma op vrouwen valt, is dit voor haar niet eerlijk. De school wil haar niet toelaten als zij met haar vriendin naar het bal wil komen. Via de rechtbank wordt er afgedwongen dat ook Emma gewoon het recht heeft om naar het bal te gaan met haar partner. En daarom blaast de school het hele bal af.

Dat valt niet in goede aarde en de rechtbank dwingt de school toch een bal te organiseren.
Ondertussen zijn 4 uitgerangeerde Broadway-sterren op zoek naar een manier om de aandacht weer op zichzelf te vestigen. Via Twitter komen zij het verhaal van Emma tegen. En zij besluiten erheen te gaan om haar te helpen. Maar of Emma daar nou zo blij mee is…

Als Emma aankomt op het bal, is de school wel erg leeg… De parkeerplekken zijn ook leeg en ze stuit op een versierde ladder waar ballonnen en slingers aan hangen, maar er zijn geen andere mensen. De school besloot op het laatst het bal te verplaatsen naar een andere locatie en Emma daar niks van te vertellen. Ook haar vriendin Alyssa, tevens de dochter van de directrice wist van niks. Emma smeekt haar om te komen, maar Alyssa durft niet, want haar moeder houdt haar in de gaten.

Emma is erg verdrietig en besluit een video op te nemen, waarin ze vertelt hoe ze zich voelt en een zelf geschreven lied zingt. De mensen van haar school zien dit en krijgen spijt. Maar komt spijt niet te laat? Of wordt er toch nog iets goedgemaakt? Bezoek zelf de musical om te zien hoe dit afloopt!

Verdere kosten

In het theater zelf was er geen merchandise te koop en je kreeg er 1 gratis drankje bij. Daarom gaven wij in het theater zelf dus ook geen geld uit. Als overige kosten hadden we natuurlijk wel nog onze parkeerkosten. We gingen voor een dagkaart, omdat we gehoord hadden dat dit het voordeligste was om te doen. Dit kostte ons 10,33 euro. Dus dat is inderdaad een heel mooi bedrag voor een dagkaart!

Dit was echt weer een heel leuk uitje, we hebben beiden ook echt genoten van het eten en de voorstelling. De musical is erg mooi! Dus zeker een aanrader!! Kijk op theprom.nl of deze musical bij een theater komt waar jij heen wilt reizen! Of wellicht komt hij zelfs wel in jouw woonplaats! In totaal gaven wij deze dag; 202,08 euro uit. Daar bleef het deze keer bij. Mijn moeder moest de volgende dag ook gewoon weer werken, dus deze keer geen hotel overnachting.

Leestip: Zo stel je een budget op!

Heb jij de musical The Prom al gezien? Het is een heel mooi verhaal! En ook zeker vandaag de dag nog actueel. Helaas.

Kosten van een uitje naar Almere