Kosten van een verhuizing

28 maart 2019 4 Door Marìs

Kosten van een verhuizing. Welke kosten komen er eigenlijk allemaal kijken bij een verhuizing? Ik zet ze voor jullie op een rijtje!

Kosten van een verhuizing

Kosten van een verhuizing. Welke kosten komen er eigenlijk allemaal kijken bij een verhuizing? Daar zou je je nog eens flink in kunnen vergissen! Veel mensen vergeten dingen en komen er dan achteraf achter dat ze eigenlijk veel meer geld nodig hadden/ uitgegeven hebben dan ze van tevoren dachten. Daarom zet ik vandaag zoveel mogelijk kosten voor jullie op een rijtje.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Natuurlijk heb je als eerste te maken met kosten koper wanneer je een nieuw huis gekocht hebt. Deze zijn ongeveer 6 procent van de koopsom. Wanneer je verhuisd naar een huurhuis heb je hier natuurlijk niks mee te maken, dus dat scheelt weer! En je hebt ook niks met kosten koper te maken wanneer je een huis vrij op naam koopt.

Een verhuizing kost altijd geld. Maar ook dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. De verhuizing zelf kun je natuurlijk laten doen door een verhuisbedrijf, maar toen ik offertes op vroeg schrok ik me wild van de prijzen. Ruim 1000 euro voor een paar meubeltjes verhuizen. Dan deed ik alle losse dingen zelf. Dan zeg ik; in geen 1000 jaar! Ik besteed mijn geld dan veel liever aan het huis waar ik kom te wonen.
Dus blijft over; zelf doen! In dat geval huur je een verhuiswagentje a 85 euro bij een plaatselijke verhuurder. Incl. lift en ja gewoon te besturen met je rijbewijs B. Hier zouden we dan 30 km mee kunnen rijden. Ik had zomaar even een aantal kilometers ingevuld aangezien ik nog geen adres wist en niet of we misschien 2x rijden.

Naast de verhuizing zelf heb je ook altijd wel kleine klusjes als verven, omdat de muren wellicht niet meer helemaal mooi zijn, of het plafond geel geworden is. Of wellicht zit er gewoon een lelijke kleur op de muur die je niet wilt. Noem maar op! Wellicht wil je ook nog een nieuwe vloer in je huis leggen omdat de oude lelijk is of niet aan je wensen voldoet. Ook wordt een nieuw slot op de deur geadviseerd. Mochten bewoners of kennissen/ vrienden daarvan dan toch nog vergeten zijn om een sleutel in te leveren, dan kunnen ze in elk geval niet meer naar binnen. Wel zo veilig.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat er grotere klussen te doen zijn zoals kozijnen vervangen, of een nieuwe keuken/ badkamer. Je kunt van tevoren wel zien of dit op korte termijn moet gebeuren of dat dit ook gewoon uitgesteld kan worden. Dat hangt er vanaf of je hem gewoon alleen maar lelijk vind, of dat hij echt aan vervanging toe is.

Leestip: Ik heb een nieuw huis!

Als je al deze kosten bij elkaar op gaat tellen, dan kom je al snel uit op een paar duizend euro. Tenzij je natuurlijk zo een mooie instapklare woning koopt dat er niks aan gedaan hoeft te worden. Maar dat is een uitzondering.

Hoeveel heeft jouw laatste verhuizing jou gekost in totaal met alle klussen erbij? En ben je zelf verhuisd of huurde je een verhuizer in? Ben ik nog kosten vergeten te noemen?