Kosten van mijn Aïda bezoek

Kosten van mijn Aïda bezoek

12 mei 2023 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie de kosten van mijn Aïda bezoek in Scheveningen van begin mei. Onze dag zag er als volgt uit; we bezochten een middagvoorstelling, parkeerden in parkeergarage ‘strand’ en sloten gezellig af met een etentje.

Kosten van mijn Aïda bezoek

Kosten van mijn Aïda bezoek

De kosten van mijn Aïda bezoek lagen eigenlijk een stuk lager dan normaal. Voor mij dan. Want de kaartjes waren eind vorig jaar natuurlijk al betaald. Die had ik zelf gekocht voor 186,05 euro. Voor die prijs had ik 2 kaartjes voor rij 3. Wat de 4e rij bleek te zijn, want er is ook nog een rij 1a. Maar op zich was dit een prima plek. Als ik verder naar voren had gezeten was het te dichtbij, omdat het podium vrij hoog is.

Leestip: Ontspanning inplannen!

Omdat we deze keer een middagvoorstelling bezochten, zijn we niet in Scheveningen blijven slapen. Wat wel grappig was om te zien, was dat het hotel waar we vorige keer sliepen helemaal in de steigers stond. Het was ook gesloten, omdat ze het aan het renoveren waren.

In het theater zelf hadden we deze keer géén kosten. Vaak koop ik bij voorstellingen bijvoorbeeld een trui of vest, maar helaas was er nog geen kleding te koop. Ik informeerde wel bij de giftshop naar kleding. Daar werd mij verteld dat er nog een hoodie aan komt, maar ze konden helaas nog niet vertellen wanneer en welke kleur het gaat worden. Erg jammer! Ik hoop dat er binnenkort een keer mensen naar de voorstelling gaan die ik ken, zodat ik kan vragen of zij even kijken naar de trui en mij vertellen welke kleur deze heeft (en wat de grootste maat is en wat hij kost). Zwart staat mij namelijk niet, maar stel dat hij blauw is, ga ik graag een keer terug naar Scheveningen en loop ik even binnen!

De kwaliteit van de kleding is namelijk wel echt goed die ze in de theaters verkopen. Ik heb meerdere musical kledingstukken al heel wat jaartjes in mijn kast hangen. Een vest uit 2015, eentje uit 2017, en een trui ook uit 2017. Om maar wat voorbeelden te noemen. En allemaal ziet het er nog prima uit. Dus ik wacht het even af.

Aïda zelf kende ik al, althans de liedjes ervan. Want ik had de cd van de versie die 20 jaar geleden in de theaters draaide. Die liedjes ken ik achterstevoren en binnenstebuiten. Dus heel leuk om nu eindelijk eens de voorstelling erbij te kunnen zien! Er is natuurlijk wel het een en ander veranderd, en als je wilt weten wat ik daarvan vind, hou dan mijn andere blog in de gaten. Daar verschijnt binnenkort een review van de musical.

Tot slot sloten wij ons dagje uit af met een etentje op de boulevard. Wij liepen om kwart voor 6 buiten en het was heerlijk weer! Dus wij zijn heel even over de boulevard een klein stukje wezen lopen en richting het strand. Daarna was het tijd voor ons etentje bij de Italiaan La Galleria. Wij hadden beiden wat te drinken en natuurlijk wat te eten. Als toetje bestelden we 1 taartje die we samen deelden, dat scheelt weer wat geld. De totale kosten; precies 40 euro.

Eenmaal weer terug bij de parkeergarage moest er nog 21 euro aan parkeerkosten betaald worden. Netjes als je het mij vraagt. Scheveningen is nou eenmaal duur, maar we zijn weleens meer kwijt geweest daar. Dus we hadden op 22 a 23 euro gerekend. Paste dus prima binnen de verwachting. Voor mij was het een goedkope dag, want normaal betaal ik altijd alle uitjes (behalve de parkeerkosten). Deze keer trakteerde mijn moeder ook op het etentje. Dus op deze dag zelf had ik geen uitgaven, omdat de kaartjes natuurlijk allang betaald waren. De totale kosten van deze dag waren; 247,05 euro.

Leestip: Zo bereik je je spaardoelen!

Heb jij deze musical al gezien? Wat vond je ervan?

Kosten van mijn Aïda bezoek