Kosten voor mijn andere auto

Kosten voor mijn andere auto

24 februari 2023 6 Door Marìs

Vandaag lezen jullie meer over de kosten voor mijn andere auto. Hoeveel kreeg ik terug voor mijn C1 en hoeveel moest ik nog bijbetalen en waar deed ik dat van? Dat lezen jullie nu!

Kosten voor mijn andere auto

Kosten voor mijn andere auto

Ik had jullie beloof om meer te vertellen over de kosten voor mijn andere auto en dat doe ik vandaag. Mijn oude C1 (automaat) was inmiddels 11 jaar oud. Ik had ruim 50.000 km gereden. Of nou ja, niet ik, maar er stond ruim 50.000 km in totaal op de teller. Zelf heb ik er zo’n 10.000 km mee gereden in die 3 jaar tijd. Deze auto kocht ik in mei 2020 als 2e hands voor 6400 euro. Nu bijna 3 jaar later, kreeg ik er nog 4800 euro voor terug! Daar was ik heel erg blij mee, want eigenlijk had ik minder verwacht. Ik dacht dat ik misschien nog 3000 zou krijgen, maar moet daar meteen bij zeggen; ik heb er geen verstand van.

Leestip: Favoriete producten februari 2023!

Mocht je het sommetje willen maken; ik tel even simpel dat ik mijn auto 3 jaar gehad heb. Het is wel iets minder, maar dit rekent makkelijker. Als ik 6400 euro min de 4800 euro doe die ik ervoor terug kreeg, kom ik uit op 1600 euro. Dat heeft de auto mij gekost om er 3 jaar in te rijden, qua aanschafbedrag. Deel ik 1600 euro door 3 (jaar) kom ik uit op 533,333333 en deel ik dat weer door 12 maanden kom ik uit op; 44,4444444 euro per maand. Dus simpel gezegd; die auto heeft mij 45 euro per maand gekost in de aanschaf. Natuurlijk komt het gebruik; wegenbelasting, verzekering, benzine en onderhoud hier nog bij, maar ik vond dit wel een heel net bedrag! Eens kijken hoe ik het met mijn volgende auto zal gaan doen!

Wat moest ik zelf nog bijbetalen?

Deze nieuwe 2e hands auto kostte 12.425 euro. Daar kwam nog een aflever pakket bij van 895 euro. Hierdoor kwam het totaalbedrag uit op 13.320 euro min de 4800 euro inruil. Kom ik uit op 8520 euro wat ik nog zelf moest betalen. Wel een fors bedrag, maar voor een Peugeot 108 automaat uit 2019 vind ik het netjes, gezien de huidige prijzen en gezien het feit dat de kleine modellen automaat ook niet meer gemaakt worden. Wellicht in de toekomst ooit wel weer. Maar nu in februari 2023 in elk geval niet.

Begin april verwacht ik een Euroclix uitbetaling van 850 euro te ontvangen, dus dat geeft mijn terugbetaal-acties weer een lekkere boost! Ik besteed daarom nu extra aandacht aan deze site, zodat de uitbetaling ook écht op dat moment aangevraagd kan worden. Ik wil natuurlijk zo snel mogelijk weer opnieuw kunnen gaan sparen. Want ik hou niet van lege spaarrekeningen.

Zo betaalde ik de kosten voor mijn andere auto?

Dan teken je voor een andere auto en moet je ergens 8520 euro vandaan toveren. Natuurlijk niet helemaal toveren, want ik was wel zo handig geweest om maandelijks een goed bedrag te sparen voor als ik ooit een andere auto wilde kopen. Alleen was dat bedrag nog niet toereikend genoeg. Ik vertel jullie hoe ik dit uiteindelijk opgelost heb.

Op mijn ‘aankopen’ rekening stond 4000 euro. Dat was dus al meteen een lekker startbedrag. Ook leende ik 1500 euro van mijn ‘vakantie’ rekening. Ik leende 500 euro van mijn moeder. Zelf had ik 1030 euro op mijn rekening voor de auto staan. Dat kwam omdat ik geld van deze rekening geleend had voor het betalen van de notaris eind vorig jaar. Hier had eigenlijk 3000 euro op gestaan als ik niks van deze rekening geleend zou hebben. Maar goed, nu stond er dus 1030 euro op. Hiermee kwam ik in totaal al op 7030 euro. Nog niet genoeg.

En daarom leende ik 600 euro van het vakantiegeld om mee te nemen dat ik hier al contant had liggen en nog 300 euro uit de gezamenlijke enveloppe (voor de boodschappen op vakantie). En zo was ik alweer 900 euro verder. Dus zat ik op 7930 euro. Dat kwam al een stuk meer in de buurt!

Leestip: Online extra geld verdienen doe je zo!

Tot slot leende ik nog 200 euro van mijn spaarrekening die bedoeld is om het zwemmen van te betalen en die haalde ik natuurlijk niet helemaal leeg, zodat ik wel gewoon lekker door kan gaan. Ik leende 100 euro van de rekening waarop ik ’tandarts’ geld gereserveerd heb staan. Nog 120 euro van de rekening ‘huis overkopen’. 100 euro van de ‘uitjes’ spaarrekening. In plaats van 40 euro te storten in de portemonnee voor mijn blog, gebruikte ik dat ook voor de auto én het geld wat ik normaal wegzet voor belasting reservering, 30 euro, gebruikte ik ook. En zo kwam ik dan eindelijk op die 8520 euro uit.

Morgen komt mijn artikel online met inkomsten en uitgaven, wellicht klopt die in jullie ogen niet helemaal, dat je denkt; waarom zet je die inkomsten niet meteen allemaal naar de auto rekening? Maar deels ontving ik de inkomsten al voordat ik wist dat ik een andere auto zou gaan kopen. Dus toen het laatste beetje geld binnen kwam, heb ik gedaan alsof het een normale maand was. Zo kon ik makkelijker zien hoeveel geld ik van welke rekening leende in totaal. Doe ik dat niet, dan ga ik rekenfouten maken en snap ik er niks meer van.

Rekenen is gewoon niet mijn sterkte kant, dus daarom doe ik het op de voor mij meest simpele manier. Voordat ik tekende had ik al wel gezien aan mijn totale spaarsaldo dat ik de nieuwe auto gewoon zou kunnen betalen (mits ik dan nog 500 euro van mijn moeder kon lenen). De enige rekening die ik niet leeghaalde is de belasting reservering, dat wil ik gewoon meteen kunnen betalen indien nodig. Zo schraapte ik dus de kosten voor mijn andere auto bij elkaar!

Voor mezelf heb ik alweer een goed overzicht gemaakt van welk geld waar terug moet, dit ga ik verwerken in het artikel waar mijn spaardoelen vermeld staan en hoe ver ik daarmee ben. Zo kunnen jullie met mij mee kijken en precies zien wanneer ik het geleende geld weer bij mezelf heb teruggezet. Inmiddels ben ik wat spullen aan het verkopen om weer wat extra geld bij elkaar te krijgen.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Ik blijf fan van sparen in verschillende potjes! Daarom blijf ik hiermee werken. Spaardoelen aanmaken heeft voor mij zo goed gewerkt! Heb jij ook spaardoelen aangemaakt/ diverse potjes? En zou jij het ooit nog anders willen dan hoe je het nu zelf doet? Ik niet!

Kosten voor mijn andere auto