Laatste werkweek – diary 200

Laatste werkweek – diary 200

1 februari 2022 2 Door Marìs

Jullie lezen mijn photodiary; Laatste werkweek – diary 200. Want dit was mijn laatste week voor mijn vakantie! Het was een redelijk goede week tot de laatste werkdag. Toen irriteerde ik me kapot.

Laatste werkweek - diary 200

Laatste werkweek – diary 200

Vandaag deel ik met jullie mijn photodiary; Laatste werkweek – diary 200. Eindelijk was dit mijn laatste werkweek voor mijn vakantie. Het is zo fijn om nu even vakantie te hebben! Gelukkig is inmiddels ook alles weer open, dus ik kan ook echt leuke dingen gaan doen. Zoveel zin in!

Leestip: Dit kreeg ik voor kerst 2021!

Dinsdag 25 januari

Laatste werkweek - diary 200

Eigenlijk zou de financieel adviseur vandaag komen, maar hij moest plotseling zijn kinderen van school afhalen, omdat de oppas die dat zou doen ziek was. Dus het werd doorgeschoven naar woensdag.

Daarom ging ik vandaag naar de beddenwinkel. Gelukkig mocht ik gewoon naar binnen met mijn ontheffingskaartje. Mijn moeder bestelde een bed, en ik ook. Beiden dezelfde boxspring, afleveren op 2 verschillende adressen, maar omdat het een grote bestelling was (ook kussens en moltons enz), kregen we extra korting. Altijd mooi meegenomen!

Donderdag 27 januari

Laatste werkweek - diary 200

De laatste werkdag voor mijn vakantie! Ik had een probleem omdat er van 2 vakjes machinepost helemaal door elkaar heen zat. Er klopte niks van de volgorde. Dus ik wilde weten wat ik daarmee moest doen en daar netjes melding van maken. Dit zodat er op gelet kan worden, of dit eenmalig was, of dat er iets met de machine niet goed is. Als niemand die dingen meld, kan er ook niet op gelet worden en ik lever mijn werk graag met kwaliteit af.

Maar toen ik het gangpad in keek om te kijken of er een teamcoach achter de computer verderop zat, zag ik dat de kantoordeur dicht was. Dan mag je ze niet storen. Toen liep ik naar een collega (letterlijk 4 stappen!) om te vragen of hij wist of de deur al lang dicht was, want hij had daar zicht op. Hij wist het niet, en met dat we het daar nog over hebben, ging de deur weer open. Toen stond ik recht in het gezichtsveld van een van de teamcoaches. Die doodleuk ging gebaren dat ik een mondkapje op moest. Ik loop al máánden rond zonder, omdat ik een ontheffing heb. Nooit is er wat van gezegd en nu gaat hij moeilijk doen.

Dus ik gebaarde van; kom even. Gaat hij vervolgens zeuren over dat mondkapje. Waarop ik zei; ik heb een ontheffing. De reactie was; dan mag je niet lopen. Daar werd ik even witheet van, want ik wil gewoon mijn werk goed doen. Ik loop altijd zo min mogelijk, ik hou niet eens pauze in de kantine omdat ik dan extra moet lopen, maar alleen achter mijn kast. Dus om niet in een woedeaanval uit te barsten, praatte ik eroverheen door te melden dat er een probleem was met de machinepost. En toen werd er pas geluisterd.

Als ze nu gewoon eerst eens zouden vragen wat er is, voordat ze beginnen te blèren, zou dat een stuk collegialer zijn. En dan zouden ze ook meteen begrijpen waarom ik van mijn plek was. Het was dezelfde teamcoach die het laatst ook al nodig vond om tegen mij te schreeuwen, om daar vervolgens excuses voor te maken.

Nu komt het op mij over van; bek houden, zitten blijven en je werk doen. Natuurlijk loop ik zo min mogelijk en is het begrijpelijk dat ze deze regel hebben, maar ik moet wel normaal mijn werk kunnen doen. Het gaat mij om het principe. Kennelijk mag ik wel naar binnen lopen en naar buiten om te komen werken, omdat ze me daarvoor nodig hebben, maar niet als ik goede kwaliteit probeer te leveren. Hoezo je wordt gewoon gebruikt.

Ik was gelijk de rest van de werkdag pissig, en blij dat we vroeg klaar waren. Daarna ging ik lekker in de kantine nog even wat drinken (daar staan de kluisjes en hangen de jassen, dus daar móét ik heen voor ik weg ga), en kletsen met wat collega’s die daar ook nog even wat kwamen drinken. Dat vrolijkte mij wel weer op. En verder tel ik met HEEL VEEL plezier af. Na mijn vakantie nog maar 11 weken werken en dan is mijn contract afgelopen!! Het kan mij niet snel genoeg gaan. Het wordt steeds idioter daar met dingen die niet mogen, of waar ze commentaar op hebben. Zoveel collega’s geven af op hoe onmenselijk ze daar met je omgaan.

Vrijdag 28 januari

Laatste werkweek - diary 200

Yes!!! Vakantieeeee!! Ik ben al een heel eind met mijn aftellijst! Ik kan precies zien dat ik nog maar 31 dagen hoef te werken tot het einde van mijn contract. Zo lekker dat het eind in zicht is!!

Om te vieren dat ik vakantie had maakte ik deze cake (die al net even over de datum was, dus snel op moest). Hij was gelukkig nog prima! Ik had even tips aan mijn moeder gevraagd, want ik en bakken gaat niet echt samen, maar dit was goed gelukt, dus ik was blij!

Zaterdag 29 januari

Vandaag sliep ik lekker uit en ik heb flink veel zitten lezen in mijn boek, net als gisteren. Daardoor had ik hem in de avond uit! Zo fijn om weer in een nieuw boek te kunnen beginnen, want ik wil ervoor zorgen dat ik weer een beetje verder vooruit kan werken, zodat het niet erg is als ik een keer niet de 2 boeken per week haal als ik weer moet werken.

Zondag 30 januari

Laatste werkweek - diary 200

Vandaag tekende ik de Canarische Eilanden na van een plaatje. De verhoudingen kloppen niet helemaal, maar ach. Dit papier wilde ik gebruiken bij mijn artikel waarin ik mijn lezers tips vroeg waar ik heen moet op welk eiland! Want ik wil gaan eilandhoppen zodra het weer normaal kan. Dus ik moet gaan bedenken hoe lang ik op elk eiland wil verblijven en welk budget daarbij hoort. En dat weet ik alleen als ik weet wat ik wil zien. Dan kan ik daarna beginnen met sparen.

Het lukte in 1x goed om de eilanden te tekenen, dus daar was ik blij mee. Helaas vergiste ik me wel in een cijfertje, dus die kraste ik maar even door. De cijfers zijn namelijk de volgorde waarop ik de eilanden wil gaan bezoeken.

Daarnaast schreef ik ook diverse artikelen voor alle 3 mijn blogs. Ik was redelijk goed op dreef, dus ik schreef in totaal 5 artikelen. Er moeten er nog veel meer bij, maar dat komt wel goed. Alles stukje bij beetje, op zijn tijd. Ik heb ten slotte ook een klein beetje vakantie 😉

Leestip: Eilandtips gevraagd!

Wanneer heb jij voor het laatst iets lekkers gebakken en waarom?