Laptop gerepareerd!

Laptop gerepareerd!

10 augustus 2023 2 Door Marìs

Recent heb ik eindelijk mijn laptop gerepareerd! Nou ja, natuurlijk niet zelf, maar ik heb hem láten repareren. Vorige keer was het verhaal dat het mijn speaker niet was, maar het moederboard zou stuk zijn.

Laptop gerepareerd

Laptop gerepareerd

Recent is mijn laptop gerepareerd. Eindelijk! Toen ik vorige keer naar een reparatiepunt ging die goed stond aangeschreven kwam ik een beetje van een koude kermis thuis. Want er werd eerst gedacht en gezegd; je speakers zijn kapot, die gaan we vervangen. Later werd ik gebeld; het zijn toch niet je speakers, die heb ik vervangen en daarmee werkte het geluid niet weer zoals het hoorde. Dus die heb ik er weer uitgehaald, dan is je moederboard kapot en dat kunnen wij niet repareren.

Leestip: Leuke (solo) spellen voor vakantie!

Toen ik mijn laptop weer kwam ophalen, moest ik wel 30 euro onderzoekskosten betalen. Dat hadden ze ook aan de telefoon al gezegd. En ik kreeg excuses omdat zij het niet konden repareren. Toen ik vroeg waar ze dat dan wel konden, wist hij het eigenlijk niet. Maar hij zocht ter plekke een adres voor me op. Toen ik thuis kwam mailde ik naar dat bedrijf en pas na 4 of 5 weken kreeg ik een keer een reactie op mijn email. Toen dacht ik; laat maar. Als ze geeneens tijd hebt om een simpele vraag te beantwoorden hoeft het van mij al niet meer.

Tijdens een dagje weg redelijk in de buurt van huis, liep ik een winkel binnen die ook reparatiepunt was. Daar werd gezegd; als het inderdaad je moederboard is, ben je je laptop 4 dagen kwijt. Mocht het alleen nodig zijn een chip te vervangen kan je hem dezelfde dag weer ophalen. Omdat ik het risico niet wilde nemen mijn laptop 4 dagen kwijt te zijn, kocht ik toen mijn refurbished laptop. Zo had ik tenminste altijd een backup laptop. Daar ben ik nog steeds blij mee.

Maar natuurlijk wilde ik het geluid van mij oude laptop wel gerepareerd hebben, want die laptop wil ik graag meenemen op vakantie. Daarom besloot ik dus recent terug te gaan naar die winkel om mijn laptop te laten repareren. Toen ik liet horen hoe mijn geluid klonk, moest de jongen van de winkel erg lachen. Het klonk natuurlijk ook nergens naar.

De kosten

Omdat hij zei; het zijn je speakers, kon ik mijn laptop later die dag weer ophalen. En hij had gelijk. Het waren dus tóch mijn speakers. Dan snap ik dus alleen niet waarom die vorige jongen dan niet instaat was om ze te repareren door ze te vervangen. De nieuwe speakers kostte mij 99 euro. Dit bedrag leende ik wederom (even) van mijn moeder. Want ik was zo stom om mijn pinpas te vergeten omdat ik een andere tas bij me had dan normaal. Niet zo handig van mij, maar gelukkig was daar mijn moeder to the rescue.

Ook weerkaatst mijn scherm van mijn refurbished laptop heel erg, net of het een spiegel is, en daar had meneer wel een oplossing voor. Iets eroverheen plakken, waardoor je dan ook meteen meer privacy hebt en er niemand meer met je kan meekijken. Dat kostte dan 25 euro. Alleen was de voorraad op, dus dat moest besteld worden. Prima bestel maar, zei ik. Dus ik word binnenkort gebeld als dat binnen is. Wel jammer dat ik dan wéér terug moet naar die plaats, maar goed. Dan is wel alles opgelost wat ik opgelost wil hebben wat betreft mijn laptops.

Leestip: Makkelijk online extra geld verdienen!

Wanneer kreeg jij in 2 winkels voor het laatst iets tegenstrijdigs te horen?!

Laptop gerepareerd