Laptop reparatie

Laptop reparatie

31 maart 2023 2 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn laptop reparatie. Al een tijdje was mijn geluid namelijk stuk. Het klonk alsof iemand heel hard in de microfoon schreeuwde waardoor hij dan gaat storen/ kraken.

Laptop reparatie

Laptop reparatie

Mijn laptop reparatie hoefde niet verplicht op een bepaald punt gerepareerd te worden, want er zit al lang geen garantie meer op. Ik kocht hem namelijk al in juni 2016. Dat maakt de keuze om zelf een reparatiepunt te zoeken een stuk gemakkelijker.

Leestip: Belasting maart 2023!

Ik zocht een plaatselijk reparatiepunt op via internet, waarvan ik het adres om privacyreden niet ga delen. Van tevoren meldde ik al via de email dat ik zou komen en daarbij werd mij ook meteen de prijs verteld. Maar ook werd er gezegd; we gaan eerst kijken of er misschien vuil in de luidsprekers zit, want dat zou ook het vervormde geluid kunnen veroorzaken. Dat werd gezien als service, heel netjes! Dit had ik ook al in meerdere reviews gelezen.

Helaas waren mijn luidsprekers toch echt kapot, dus het kostte mij 79 euro om dit te laten repareren vertelde de man. Voor een laptop van bijna 7 jaar oud en nu pas voor het eerst reparatiekosten hebben van 79 euro vind ik het helemaal niet gek. De luidsprekers werden netjes vervangen, maar al snel kreeg ik een telefoontje dat dat niet werkte en dat het dus mijn moederbord is die kapot is. Dat kunnen zij niet repareren. Maar er bestaan wel andere reparatiepunten die dat doen. Waarvan ik bij het afhalen van mijn laptop daar het adres voor kreeg. Ze brachten alleen de onderzoekskosten in rekening van 29,50 euro. Ze hadden de oude luidsprekers dus weer erin gezet, omdat dat niet de oorzaak bleek te zijn. Ik zeg; netjes!

Vervangen?

Omdat mijn laptop al zo op leeftijd is heb ik al eens overwogen om hem te gaan vervangen, maar tot nu toe heb ik dat nog niet gedaan. Simpelweg omdat de nieuwe Macbooks mij eigenlijk niet bevallen. Alle aansluitingspoorten die ik erop wil hebben zijn bij de nieuwere versies van de Macbook pro verdwenen. Nu zijn er ook diverse refurbished laptops te koop en zelfs nog het model laptop wat ik nu ook heb! Daarom ben ik aan het overwegen of ik binnenkort zo’n laptop als ‘nieuwe laptop’ zal gaan kopen. Dan hou ik mijn huidige laptop als reserve.

Maar voor nu neem ik nog even geen beslissingen, want er staat nog veel teveel op mijn financiële lijstje wat ik wil afhandelen. Het scheelt wel énorm als ik zo’n refurbished laptop koop, want een nieuwe Macbook pro, degene die ik zou kiezen, kost een goede 1500 euro. Terwijl een refurbished model die ik nu ook heb de helft van dat bedrag kost. Dat voelt meteen ook een stuk prettiger. Zeker als ik er eentje kan uitkiezen die nog in heel goede staat is. Daar ga ik mij op een later moment dus zeker nog verder in verdiepen. Voor nu vind ik het wel even goed zo 😉

Mijn geluid doet het dus nog niet, ja verstoord, dus ik kan nog niet oefenen voor de optredens met mijn zanggroep. Wat balen is, want er zitten 2 optredens aan te komen! Ik heb nu dus dat andere reparatiepunt gemaild om te vragen wat de kosten zullen zijn voor het vervangen van het moederbord. Afwachten maar weer! Wordt vervolgd…

Leestip: Spaarplan maart 2023!

Heb jij je laptop of computer weleens laten repareren? Wat moest er gerepareerd worden en hoeveel geld kostte jou dat?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Laptop reparatie