Lekker besparen – diary 193

Lekker besparen – diary 193

14 december 2021 0 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn photodiary; Lekker besparen – diary 193. Want ik bespaarde op verschillende manieren op mijn vaste lasten. Ook open ik weer mijn adventskalender met jullie.

Lekker besparen - diary 193

Lekker besparen – diary 193

Lekker besparen – diary 193, is de diary die ik vandaag met jullie deel. Je ziet weer wat er in mijn Kinder adventskalender zit en ik bespaarde weer geld op mijn vaste lasten. Je leest hoeveel en hoe.

Leestip: Welke verbouwklussen in 2022? Lees mijn planning!

Maandag 6 december

Lekker besparen - diary 193

De kerstman! Er zat ook een touwtje aan om hem in je boom te hangen, maar die van mij heeft de boom niet gehaald 😉

Dinsdag 7 december

Lekker besparen - diary 193

Kinder choco bons. Niet mijn favoriet, maar ook niet vies! Gewoon wel ok.

En ik ontving weer een factuur van de tuin, de arbeidskosten. 5000 euro. Er moeten nu nog 2 kleine dingen gedaan worden en er komt nog 1 laatste kleinere factuur aan. Als het goed is gebeurt dat deze week eindelijk!! Ook was ik eindelijk weer eens een dagje vrij! Zo fijn! Want nu het zo druk is lijkt het wel of ik dubbel zoveel dagen werk, terwijl dat niet zo is.

Woensdag 8 december

Lekker besparen - diary 193

De foto spreekt voor zich 😉

Ik ontving mijn vierseizoenenbanden deze week en merkte meteen dat ik meer grip op de weg had, want het was een regenachtige dag!

Donderdag 9 december

Lekker besparen - diary 193

De eerste country zat erin. Hier ben ik geen fan van. Gelukkig zit deze er in totaal maar 2x in dus dat valt mee!

Lekker besparen - diary 193

Eindelijk deed ik dan ook de lampjes in de boom en ik hing er wat ballen in die beneden voor het grijpen lagen. Uiteraard legde ik de nep cadeaus ook onder de boom. De echte volgen nog 😉

Vrijdag 10 december

Lekker besparen - diary 193

Deze poppetjes in de kalender vind ik toch echt wel een goede keuze!

Zaterdag 11 december

Lekker besparen - diary 193

De kerstboom naast de sneeuwpop zat trouwens in het kindersurprise ei van dag 5. Vandaag had ik weer 2 choco bons.

Vandaag stapte ik dan ook definitief over van zorgverzekering. Hierdoor bespaar ik in 2022 een paar euro per maand, vergeleken met wanneer ik bij mijn huidige verzekeraar zou zijn gebleven.

Daarnaast deed ik laatst ook al een stapje omlaag met mijn autoverzekering, wat mij 4,69 euro per maand scheelt.

Zondag 12 december

Vandaag stapte ik ook over van internet en tv pakket. 1 tv ontvanger minder. Maar eigenlijk heb ik in feite gewoon hetzelfde pakket en dezelfde internet snelheid, met een andere pakketnaam. Door deze switch bespaar ik 8,48 euro per maand!!

Als ik dus die 8,48 en die 4,69 van mijn autoverzekering bij elkaar optel, heb ik al 13,17 euro per maand bespaard. Mijn zorgverzekering tel ik dan niet mee, omdat mijn totaalbedrag 30 cent per maand omhoog gaat vergeleken met dit jaar. Ook gaat het maandtarief voor mijn bankrekening met 40 cent per maand omhoog. Maar toch vond ik dat ik wel écht lekker bezig ben geweest! Toch weer dik 10 euro extra over per maand vanaf januari! Heel fijn! Zo gaat het sparen voor mijn doelen weer iets sneller.

Lekker besparen - diary 193

En weer een lekker reepje vandaag!

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2022!

Heb jij al zin in de kerst? Ik wel!