Lente begonnen, wat geef jij uit?

30 maart 2019 11 Door Marìs

Lente begonnen, wat geef jij uit? De lente is weer begonnen en dat betekend dat de meeste mensen weer geld uitgeven! Bijvoorbeeld aan hun tuin.

Lente begonnen, hoeveel geef jij uit?

Lente begonnen, hoeveel geef jij uit? Ja het lekkere weer is weer terug en mensen geven massaal geld uit aan bijvoorbeeld hun tuin. Dat is echt zoiets wat je van het voorjaar gaat doen. Nou heb ik zelf nog nooit een tuin gehad (ja wel toen ik thuis woonde, maar écht een tuin die van mij was niet). En straks in het nieuwe huis heb ik wel een tuin!

Leestip: Ik heb een nieuw huis!

Dus toen ik recent zag dat de Intratuin weer eens een koopavond had met 20% korting (no spon trouwens!) ging ik daar natuurlijk heen. Want ja als ik straks de sleutel van mijn nieuwe huis heb moet de tuin leeg geschept worden! En aangeveegd enz.

Want niet alleen het huis, maar ook de tuin is flink verwaarloosd. Dus er staat allemaal troep in die ik er niet in wil hebben. Zoals een dode grote struik en ik wil geen struiken. Ook staan er diverse coniferen in de tuin (gelukkig wel nog kleine die ik er zelf uit kan halen). Weg met al die troep! In eerste instantie gaan we natuurlijk eerst het huis zelf opknappen, maar de tuin alvast leegscheppen kan ik mooi doen wanneer er werklui binnen in het huis aan de slag zijn. Zo gebeurt er extra veel op een dag! Ook zit er een vijver in de tuin, een nogal grote ook (nee er zitten geen vissen meer in, dus ook die gaat weg. Dat wordt leegscheppen! En weg met die bak. Kort om er is flink wat te doen.

Zelf vind ik het altijd fijn om kosten wat te verdelen. Dus begon ik nu alvast met de meest belangrijke dingen aan te schaffen. Ik kocht een bezem voor buiten, een schep, tuinhandschoenen en een blik. De stoffer ontbreekt nog want er hing er helaas maar 1 in de winkel en die was nu al te lelijk voor woorden, dus die heb ik mooi laten hangen. Ik wil dan wel goede kwaliteit hebben.

Leestip: Beginnen met sparen lastig? Zo niet meer!

Oja, ik heb al zaadjes voor een palmboom, meegenomen van Gran Canaria vorig jaar, dus ik hoop dat die wil gaan groeien. Ik ga er namelijk een tropische tuin van maken. Super gezellig! Al komt de tuin wel echt op de laatste plek wat vullen en betegelen betreft.

Hoeveel geld geven jullie jaarlijks uit aan jullie tuin? En standaard als de lente begint? Of verdelen jullie het?