Lente begonnen, wat geef jij uit?

Lente begonnen, wat geef jij uit? De lente is weer begonnen en dat betekend dat de meeste mensen weer geld uitgeven! Bijvoorbeeld aan hun tuin.

Lente begonnen, wat geef jij uit

Lente begonnen, hoeveel geef jij uit?

Lente begonnen, hoeveel geef jij uit? Ja het lekkere weer is weer terug en mensen geven massaal geld uit aan bijvoorbeeld hun tuin. Dat is echt zoiets wat je van het voorjaar gaat doen. Nou heb ik zelf nog nooit een tuin gehad (ja wel toen ik thuis woonde, maar Ć©cht een tuin die van mij was niet). En straks in het nieuwe huis heb ik wel een tuin!

Leestip: Ik heb een nieuw huis!

Dus toen ik recent zag dat de Intratuin weer eens een koopavond had met 20% korting (no spon trouwens!) ging ik daar natuurlijk heen. Want ja als ik straks de sleutel van mijn nieuwe huis heb moet de tuin leeg geschept worden! En aangeveegd enz.

Want niet alleen het huis, maar ook de tuin is flink verwaarloosd. Dus er staat allemaal troep in die ik er niet in wil hebben. Zoals een dode grote struik en ik wil geen struiken. Ook staan er diverse coniferen in de tuin (gelukkig wel nog kleine die ik er zelf uit kan halen). Weg met al die troep! In eerste instantie gaan we natuurlijk eerst het huis zelf opknappen, maar de tuin alvast leegscheppen kan ik mooi doen wanneer er werklui binnen in het huis aan de slag zijn. Zo gebeurt er extra veel op een dag! Ook zit er een vijver in de tuin, een nogal grote ook (nee er zitten geen vissen meer in, dus ook die gaat weg. Dat wordt leegscheppen! En weg met die bak. Kort om er is flink wat te doen.

Zelf vind ik het altijd fijn om kosten wat te verdelen. Dus begon ik nu alvast met de meest belangrijke dingen aan te schaffen. Ik kocht een bezem voor buiten, een schep, tuinhandschoenen en een blik. De stoffer ontbreekt nog want er hing er helaas maar 1 in de winkel en die was nu al te lelijk voor woorden, dus die heb ik mooi laten hangen. Ik wil dan wel goede kwaliteit hebben.

Leestip: Beginnen met sparen lastig? Zo niet meer!

Oja, ik heb al zaadjes voor een palmboom, meegenomen van Gran Canaria vorig jaar, dus ik hoop dat die wil gaan groeien. Ik ga er namelijk een tropische tuin van maken. Super gezellig! Al komt de tuin wel echt op de laatste plek wat vullen en betegelen betreft.

Hoeveel geld geven jullie jaarlijks uit aan jullie tuin? En standaard als de lente begint? Of verdelen jullie het?

12 thoughts on “Lente begonnen, wat geef jij uit?”

 1. Ik zou nu nog niet teveel kopen. Mijn ervaring is dat de vorige bewoners veel van de inhoud van de schuur achterlaten. Dus goed bonnetjes bewaren om eventueel te kunnen ruilen?

  1. Het huis is al helemaal leeg! Op een kapotte ladder na is de schuur leeg. Hadden we met bezichtigen al gezien. Daarom wist ik al wat ik nodig heb. Wel ligt er nog een tuinslang in de achtertuin, maar er zat wel een beetje een knik in, dus even afwachten of die nog werkt of niet!

 2. Een tropische tuin in Nederland? Houd er rekening mee dat veel tropische planten niet tegen vorst kunnen en dat je deze ‘s winters binnen moet halen.
  Wij hebben ook net een nieuw huis gekocht, met een enorme tuin (perceel is 2.000m2). In ons oude huis hadden we ook een tuin en dus hebben we alle basisdingen al wel. Deze tuin willen we zo onderhoudsmogelijk inrichten en we zijn nu bezig om alle planten met veel onderhoud op te ruimen. Tips: de Intratuin is leuk, maar wel prijzig, zelfs met 20% korting Wij halen onze planten op Marktplaats, bij een bouwmarkt of kweker of krijgen stekjes van vrienden. Gereedschap kopen we bij een bouwmarkt, veel goedkoper en goede kwaliteit. Tegels komen ook van marktplaats (veelal gratis).

  1. Je kunt gewoon winterharde palmbomen krijgen hoor, dus die komen prima de winter door šŸ˜‰
   Klinkt lekker jullie nieuwe huis! Slim om het zo onderhoudsvriendelijk mogelijk in te richten. Ga ik ook doen. De tuin wordt uiteindelijk gewoon helemaal betegeld en planten komen in potten erop te staan. Maar voor nu is dat nog ver van mijn bed show. Eerst het huis zelf!
   Bedankt voor je tips. Ik had al bij de bouwmarkt hier gekeken, maar die hadden of slechte kwaliteit of het was niet naar mijn zin, dus dan ben je toch al snel overgeleverd aan het tuincentrum.
   Fijn dat jullie zoveel gratis en goedkoop hebben kunnen scoren šŸ™‚ Dat scheelt een hoop in de kosten.

   1. gewoon helemaal betegeld? Dat is echt heel erg onverstandig, omdat met de klimaatsveranderingen er in de toekomst steeds meer plensbuien worden verwacht, en als je tuin dan helemaal bestraat is, kan al dat hemelwater niet de grond in trekken. Komt je tuin blank te staan, en met een beetje pech loopt je schuur vol, en loopt het misschien zelfs je woning binnen.

    1. Dat valt allemaal reuze mee. Gewoon hier en daar een putje zodat het water weg kan en daarbij is de tuin al aflopend aangelegd, dus het huis in komt het sowieso niet. Water vind zijn weg altijd wel. En in dit geval dus ook gewoon de goede kant op.

 3. Leuk vooruitzicht!
  Een tuin leuk inrichten kost wel erg veel geld. Planten zijn duur.
  1 palmboom maakt nog geen tropische tuin šŸ˜‰ hihi.

  Ik gaf vroeger wel geld uit aan leuke bakken, potten en bloemen zodra ik lentekriebels voelde.
  Dan fietste ik naar het tuincentrum en leefde me uit.
  Nu boeit het me allemaal niet meer zo…
  Ik heb niet echt groene vingers.

  Weet je waar ik nu wel graag geld aan uitgeef?
  Aan leuke nieuwe kleding voor mezelf en onze jongste zoon.
  Heerlijk, al die leuke zomerprintjes!

  En op een terrasje zitten of ergens lunchen. Daar heb ik ook zin in als de zon schijnt šŸ™‚

  1. Tuin inrichten staat sowieso pas als laatste op de lijst. En daarbij hoef je natuurlijk niet alles in 1x te kopen. Gewoon stukje bij beetje om de kosten te verdelen. Scheelt al een hoop.
   Ik heb ook geen groene vingers, tuinieren is ook geen hobby. Wil gewoon makkelijke dingen in de tuin en zƩker niet teveel/ volgepropt. Voor mij is het; 1x uitgeven aan wat planten die jaarlijks terug komen als basis. Verder zie ik wel. Zo lang er maar niet teveel tijd in gaat zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *